Как да пренесем аромата на лятото у дома?

• 8 497
  • 521
  •   1
Отговори
# 480
Запазвам си снимки и малки сувенири, които ме връщат към хубавите моменти.
Понякога си приготвям храна или напитка, която съм открила на почивката, за да усетя отново вкуса на лятото.

# 481
  • София
Със снимки и мидички и камъчета

# 482
Правя колкото се може повече снимки и ги разглеждам песто.

# 483
Моята малка тайна е да събирам спомени като съкровища: снимки, които улавят златния час на плажа, билетчета от пътувания или дори мидички от брега. Правя си дигитален албум или малка кутия с тези трофеи и когато ми липсва лятото, ги разглеждам и се връщам там за миг.

# 484
Правя снимки и взимаме магнитче. Понякога купуваме чаши, чинии и други неща за използване в ежедневието, вместо сувенири и фигурки събиращи прах шкафа.

# 485
Освен спомените съхранени в снимки и видеа, обичам да си купувам предмети и храни, които са местно производство или свързвам с конкретното място. Почти винаги си донасям и аромати от дестинацията- дали ще е под формата на свещ, пръчици и др,,тогава спомените наистина оживяват.

# 486
Много обичам магнитни и винаги купувам. Взимам и дребни сувенири, които лесно се държат в чантата или на бюрото в офиса. Когато ми е най-мрачно гледам снимки. Винаги има една само с морето, а тази година с кафенце от плажа.

# 487
Със песните от бара на плажа...Когато ми липсва морето, ги пускам и все едно се връщам отново

# 488
Спомените за лятото връщам със снимки, разкази и някои покупки - основно сувенири, които купуваме от посетените места.

# 489
Когато ходим семейно на море винаги купуваме нещо за спомен от мястото където сме били .Така дълго време се сещам и разказваме за летните спомени!
Не на последно място любимият ми омекотител е Ленор.Преди зимата оставям по-малко от летните аромати омекотители ,зада ни напомнят на лято Simple Smile

# 490
Правя снимки, пускам си песните, които съм слушала през почивката, и използвам аромати, които ми напомнят за морето и слънцето. Така всяко връщане към тези дребни неща ме кара отново да усетя почивката.

# 491
  • в огледалото на живота
Спомените от лятото лесно избледняват, ако не ги „нахраниш“. Моите малки трикове са все едно да оставя трохи, по които да се връщам:

Аромат: съхранявам малко масло или сапун от мястото, където съм бил. Миризмата връща мигновено.

Музика и звуци: имам плейлист от онези дни – пускам го, когато ми трябва глътка слънце посред зима.

Мини-ритуал: кафе или чай в чаша, която съм взел от пътуването. Една дреболия, но вкарва друга атмосфера.

Снимки на живо място: не само в телефона. Печатам 2–3 кадъра и ги слагам там, където минавам често.

Храна: понякога си приготвям нещо, което съм ял там. Вкусовете са много силна котва.

Като цяло – не пазя всичко, а само малки „ключове“, които отключват усещането.

# 492
  • София
Спомените, запечатани на снимки или някой малък подарък, който съм си направила и ми напомня за мястото, на което съм била

# 493
Спомените за лятото връщам със снимки, разкази и някои покупки, основно магнити, които купуваме от съответното място.

# 494
  • Хасково
Някой беше казал „Тенът ще избледнее, но спомените ще останат завинаги."
Снимки, лавандула в гардероба.
Всеки сезон има своето очарование и затова трябва да вземаме най-доброто от всеки.

Общи условия

Активация на акаунт