Станах жертва на фишинг измама

• 5 822
  • 91
  •   1
Отговори
Здравейте ! За мое най-голямо съжаление и срам станах жертва на парична измама от Япония… уж съм изключително наблюдателна и никак глупава , ама уви … станалото станало… подведе ме фактът, че очаквам пратка от китайски сайт (запоследно !!) .Искаше ми уж 0,30лв за уточнение на адрес, а накрая - 2400лв …. Какво мога да предприема ? Картата е блокирана , по съвет на 3ма банкови служителя изчаквам осчетоводяване на транзакцията за да мога да предприема “рекламацията” ѝ. Има ли някакъв шанс да си възстановя парите …. Моля за всякакви съвети и не се подлъгвайте от подобни неща. Достатъчно ме е срам и изпитвам нечовешка вина , моля , опитайте да си спестите упреците , които заслужавам … 😔

# 1
Ако сте пуснали заявление в банката за оспорване на транзакцията може и да си ги получите обратно след две-три седмици.

# 2
Браво, че предупреди другите хора. Дано си възстановиш загубите. Всеки може да допусне грешка. Да се подведе. Знам за такива случаи, но хората са подали жалба в МВР и  също кредитните карти имат застраховка. Дебитните май нямат.

# 3
Ако сте пуснали заявление в банката за оспорване на транзакцията може и да си ги получите обратно след две-три седмици.

Нужно е да изчакам да се осчетоводи транзакцията и след това да оспорвам..

# 4
Дано си върнете парите.
Как точно ви измамиха?
Имейл, смс?

# 5
Дано си върнете парите.
Как точно ви измамиха?
Имейл, смс?

С SMS:

speedy:Вашият пакет е задържан поради невалиден пощенски код. За да избегнете връщане или изхвърляне, моля, потвърдете адреса си в рамките на 25 часа:

https://bgipost.live/bg

Отговорете с „Y“, затворете и отворете отново съобщението, за да активирате връзката. Или копирайте и поставете URL адреса в браузъра си.

# 6
А как разбра, че измамата е от Япония?

# 7

В детайлите на транзакцията през банковото приложение - валутата е JPY , TOKYO JAPAN

# 8
И аз получих същото съобщение, но понеже нищо не чакам го игнорирах.

# 9
Дано си върнете парите.
Как точно ви измамиха?
Имейл, смс?

С SMS:

speedy:Вашият пакет е задържан поради невалиден пощенски код. За да избегнете връщане или изхвърляне, моля, потвърдете адреса си в рамките на 25 часа:

Отговорете с „Y“, затворете и отворете отново съобщението, за да активирате връзката. Или копирайте и поставете URL адреса в браузъра си.

Тоест ти отваряш и не само пощенски код но и данните на картата ли въведе?
Как иначе ще те оберат?

# 10
Дано си върнете парите.
Как точно ви измамиха?
Имейл, смс?

С SMS:

Тоест ти отваряш и не само пощенски код но и данните на картата ли въведе?
Как иначе ще те оберат?

За “уточнението” искаше такса 0,30лв. ….. УЖ!!!

# 11
Ахааа

Ох, как не си се усетила.
Дано си ги върнеш.

# 12
  • Бургас

В детайлите на транзакцията през банковото приложение - валутата е JPY , TOKYO JAPAN

И това по какъв начин прави фишингът от Япония???
Иначе, предполагам, че сайтът за доставка е Шийн или Тему, просто са най-масови и всички чакаме нещо. Но валутата, в която се краде, не прави това дестинация на крадеца. Най-вероятно е минал през поне 3 ip-та, валутата е съвсем различна и може даже да е българче.

# 13
Освен това  Y какво друго е въведено. Как са преведени тези 30 ст. ?Въвеждана е информация за картата ли? Оторизацията през телефонен  оператор и телефон ли е станала? нещо не разбирам механизма. Няма как само  да цъкнеш на линк и да ти източи 2400 лв. Фишинг сайт към линка с заблуждаващо съдържание?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:36 от _re_ge

# 14
Освен това  Y какво друго е въведено. Как са преведени тези 30 ст. ?Въвеждана е информация за картата ли? Оторизацията през оператор А1 и телефон ли е станала? нещо не разбирам механизма. Няма как само  да цъкнеш на линк и да ти източи 2400 лв. Фишинг сайт към линка с заблуждаващо съдържание?

Не съм въвеждала Y , а влязох в линка и така стана белята ..

Общи условия

Активация на акаунт