⛓️~⛓️ Диви и красиви - сезон 2, тема 4

• 47 478
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • България
Скрит текст:
Една приятелка често повтаря една мъдрост: "Когато нещо не може да се оправи за секунди, по-добре запази коментара за себе си." Много е права. Всеки си знае проблемите и няма нужда да му ги натякват отвън. Наистина е ужасно да чуеш "прекалено си слаб/a, да не си болeн/на" или "прекалено си дебел/a, направи нещо по въпроса" - и двете са еднакво обидни.

По-лошото е, че дори към модели, които работят за корици на големи списания, се хвърлят хейт коментари от сорта на: "Ужас! Моделът няма нито гърди, нито дупе, никакви извивки. Не ми говорете за андрогенен тип външност... Какво набутват в главите на младите?" Ето това е болна работа - крайни мнения, които тотално убиват всякаква реална представа за "нормално".

Същото е и наложените еталони "90-60-90" при жените или "мускули и плочки" при мъжете. Хората често изпадат в крайности - едни гонят маниакално мерки и "идеал", други пък заклеймяват всеки, който се доближава до него. Истината е, че златна среда почти няма - или поне обществото не я признава.

Аз лично тренирам, когато усетя нужда, за да се чувствам добре в кожата си, но не "на всяка цена". Знам, че прекомерното натоварване може да навреди повече, отколкото да помогне. Вярвам, че колкото по-малко котираме подобни клишета, толкова повече хора ще започнат да се чувстват спокойни със себе си.

Дай да закрием форума. Joy Това е дъвка във всички теми тук. Героите в риалитито не могат да си променят характера за секунди. Никой не говори за 90-60-90, а за липса на мускулен тонус у жените. Повечето са инфлуенсърки или wanna be инфлуенсърки, показват се по бански онлайн и печелят от това. Като не искат да си чуват негативите да не четат.
Не ми харесва да се дава уклон какво можем да коментираме и какво не.

# 616
Да не говорим, че практикуването на спорт не е свързано само с външен вид, а с наличие на широко разнообразие от личностни качества.

# 617
Не разбирам откъде ви идват тези коментари, ако четете с разбиране ще видите, че съм казала нещо съвсем различно. Как мъжете могат, а жените не могат?

В смисъл, грижа за себе си да си залепят мигли, да си направят нокти, да надуят джуките, да правят скули и брадички, да инжектират филтри и ботокс, да си оперират носа ?! Но добър физически тонус е твърде много и обществото очаквало и коментирало несправедливо? Айде моля ви се, и носовете и гърдите не се оправят от днес за утре, но някак това го вместват, а 20 минути тренировка от време на време с някоя ютюб програма не 😅

Обикновен човек, не активно спортуващ, много трудно ще стигне до “прекомерно натоварване”, голяма част от писаниците как не се спортува да се предпазим от това са оправдаване на обикновен мързел. Всеки си избира, никого не съдя, но който се показва по телевизията ще бъде коментиран.

Аз въобще не говорех за девойките от предаването, а за темата като цяло, която сте подхванали. Нека и да доуточня - когато споменах "прекомерното натоварване", визирах единствено себе си. Аз си докарах травма на крака, защото се изсилвах с фикс-идеята да напредна по-бързо, и сега май само лекар може да оправи това. Истината е, че тренировките са полезни, но само когато ги правиш за себе си, а не заради някакви норми, наложени от обществото.

Съгласна съм за абсолютно всичко останало - не всичко опира до "визуалните промени", които се превърнаха в някакъв маниакален стандарт. Хората масово започват да приличат на клонинги и честно казано, това вече ме отвращава изключително много. Blush

# 618
От по-слабичките Елена е бивша гимнастичка и спортува активно. Ивелина, Джулия и Радослава ходят със сигурност на фитнес, макар и да не са кой знае колко изцепени. Ивелина ми направи впечатление, че има доста корав корем.

# 619
Божин е подходящ за аниматор, дечицата биха го възприели. Това шоу беше полезно за него, премина границата на комфорта, доби малко опит с жени. Намери си няколко мъже-приятели.

Моля сложете въпрос в анкетата, "Шоуто вдигна ли първоначалните вибрации на Божин?" Simple Smile
Анкетата малко не ме кефи: "С какви чувства се разделяте с Х?" - ако някой не го е харесвал, какво да отговори:  с положителни- защото се радва да се раздели с него, или отрицателни - защото не го е харесвал по време на предаването? Може би въпросът да бъде дали Х. е положителен образ в предаването?

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 15:07 от Pepina_n3

# 620
Всички жени изглеждат много добре като тела, слаби и стройни. Къде видяхте сланини не разбрах.Това, че не личат мускули е плюс за мен. Много грозни са изразените мускули при жена, те да не са културисти. Тука някои жени налагат погрешни представи за женското тяло.
Аз жените в ДиК харесвам повече от Ергенките - естествено красиви са с изключение на вимето и чипия нос на Ванеса.

# 621
  • България
Радослава и Джулия тренират и си личи. Елена не я отразявах особено, а Ивелина не мисля, че тренира. Тя и изглежда по-дребна от нейния ръст.

# 622
Да ме извинявате, ама Елена стоеше изправена с гръб като свещ, дори и седнала. Това веднага ми направи впечатление, отдадох го на ниския ръст, но явно спортува и сега щом е била гимнастичка-не го знаех.
Ники Тениса ми е най-противен. Като характер от жените Джулия ми е най-симпатичен и точен човек, а рошавата беше най-точна в преценките си, въпреки вятърничавия си характер (желая и успех навън) Въпреки това даде гривна на онзи, а знаеше, че така отпада. Трябваше на Марио или на Честотния да даде, ама...тя си държи линията да е вярна и точна. Така не трябва да е в живота, ще я използват доста , хората не са такива в голямата си част.
Ако не бях гледала Чефо в Сървайвър щях да го харесам и помисля , че има чисти чувства и искрени , но... Та той там предаде цялото си племе , беше къртицата на Благо, хората му се доверяваха, а той в синхроните се тупаше в гърдите без свян как ще ги преметне, беше отвратителен характер, сервилен, дъно за мен. Тук вероятно си прави сметка, че Ванеса има собствен козметичен салон или нещо малко и доходоносно в чужбина и се облизва. При него празно няма просто, не му вярвам, не може да се е променил за няколко години, това или го имаш, или нямаш.
Единствената чиста и истинска двойка са Ники манекена и Джулката.

# 623
Не се опитвам  да налагам  своето мнение,споделям личното си виждане за нещата и защо според мен не е ок да се вглеждаме чак пък толкова в това. Говорих по принцип(тъй като съм се сблъсквала с смущаващи коментари отправени към неинфлуенсъри,които биват разнищвани,както се разнищват участниците  от различните реалити предавания, ) не визирах конкретно участничките,макар че и тях включвам.Ако говорим вече  за фитнес инфлуенсър или такъв който изповядва здравословния начин на живот , тогава положението е различно и е нормално да се гледа критично на него и да се оправя критики към този инфлуенсър,когато се вижда,че той  ръси мъдрости,които самият той не следва.Много фалшиви гурута се навъдиха.Да,нормално е нещо да ни прави впечатление,да ни привлича или да ни отблъсквт,но нещата понякога излизат извън контрол.Това го казвам,защото ми е направило впечатление в която и тема да е  ,където се дискутират участниците от даденото предаване,как в даден момент се пресолява  манджата(меко казано) в обсъждането на техния вид.И това не ми е ок.Естествено това  няма да спре,няма да се опитвам като някаква строжарка да скастрям хората  и да  им казвам  какво да говорят и какво не,но съм си в правото,ако избера да се включа в разговора,че това което виждам,не ми е ок поради еди каква си причина.Надявам се да ме разберете ,какво искам да кажа. Това че на мен ми се иска хората да сме по-внимателни един към друг . не означава ,че ще седна и ще се опитвам да си наложа моето виждане и желание над някого другиго.Това е абсурдно.П.С Папунка,не съм съгласна с това което каза,че така не трябва  да се държи така ,защото в живота хората ще я използват.Това е така,но аз лично се възхищавам на това ,че е роялна и коректна(именно поради липсата тези  качества сред някои хора,положението е отчайващо).Аз по скоро бих казала,че когато се усети,че нещата не са такива каквито си мисли че са,просто да си  събере нещата и да си тръгне,а не да стои и да се надява,че нещата ще се оправят или нещо от този сорт,защото само ще си загуби времето и ще бъде още по- разочарована и наранена ,че надеждите и в  крайна сметка са разбити.Искрено се надявам да не загуби тези си положителни качества и също й желая късмет в намирането на подходящия човек за нея и късмет в живота!

# 624
  • Варна
Папунка Ванеса няма собствен козметичен салон . Напред в темата бяха пуснали сайта на салона, в който работи .

# 625
В понеделник от 17:00 до 19:00 часа Марио ще се включи в коментарното студио на живо в you tube.
Има ли подкаст с Марио?
Джулката какво учи тази студентка наша, веднъж не стана дума? Аз мисля да е нещо психологическо-философско? На моменти се изказваше като подкована (научно).

# 626
Папунка Ванеса няма собствен козметичен салон . Напред в темата бяха пуснали сайта на салона, в който работи .
Да , прочетох това, ама Чефо я има за бизнес дама с козметичен салон в чужбина. Както и Ренета лекарка, ама фердшер . Няма лошо -спасяват животи, благородно е, ама се учи доста повече от лекарите и статута им е друг. Не, че подценяваме тази и онази професия, но има разлика в образованието.
Чефо , ако беше само миглолепяща дали щеше да е толкова запленен?  Той изобщо знае ли , че само работи там и е служител.

# 627
Не ми стана ясно от тази таблица, в кои дни ще има епизоди по Нова?

# 628
Не ми стана ясно от тази таблица, в кои дни ще има епизоди по Нова?
Само в сряда и четвъртък ще има епизоди от 22:00 до 23:00

# 629
пропуснах няколко епизода. Опитах да гледам последния, смъртно се отегчих. Толкова скучни разговори, имам чувството, че ако подслушвам съседите ще е по интересно. Не догледах предните ДИК , положих усилие и за тези, но нещо сериозно куца не толкова в концепцията , колкото в реализацията . Успех на всички двойки, и приятно доглеждане на всички стоици Grinning

Общи условия

Активация на акаунт