Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Септември 25

• 99 713
  • 986
  •   1
Отговори
# 120
Аааа, колебания нямам…. Ще видя и зъболекарката какво ще каже. Предната беше металокерамика и като я махаха едни железа имаше- мега отблъскващо ми стана .
И аз като Деси недолюбвам сатенени поли по тялото, много, много очертават- дори целулита се вижда……

# 121
Цирконий имам на преден зъб, там няма какво да се мисли.За заден нека кажат за и против.

# 122
Цирконий имам на преден зъб, там няма какво да се мисли.За заден нека кажат за и против.
  Напротив, точно там има какво да се мисли заради естетиката и по- малкото натоварване. За разлика от циркониевите, металокерамичните коронки могат да се доближат като цвят и прозрачност много близо до истинските зъби. Това, че цирконият е па- скъп, не означава, че е по- естетичен - други са предимствата.За дъвкателен зъб, който не се вижда, аз бих заложил на здравина и устойчивост, т.е. цирконий. Запитването на Макадамиа беше " дали си заслужава " , което аз разбрах като " дали си струва да се дадат повече пари, предвид че няма да се вижда", което показва непознаване на материята. А всеки избор трябва да е информиран. Нека зъболекарката обясни.

# 123
Май ще е металокерамика, хем не се вижда, хем няма гаранция до кога ще е самият зъб. Предната ми я сложиха и нямаше и година и я срязаха, защото зъбът се разболя. Излекувахме го Слава Богу, но с умъртвените зъби никога няма гаранция ….

# 124
  • София
Аз съм от година вече без единия ми шести зъб горе, извадиха го. Засега си ходя така, може би някакъв имплант ще трябва да поставя, но не ми пречи липсата му.
Металокерамиката ако има никел в нея (а често има), би дразнила венеца. Аз например не понасям допир на никел до кожата ми, не мога да си представя да имам зъб с такъв метал.

# 125
Аз имам на дъвкателните назад  металокерамика, имам един имплант на 6-ти долен, който е цирконий. Доволна съм и от двете. Циркония е по-скъп и ако се отдръпне венеца няма да чернее като на металокерамиката, но за заден зъб сякаш няма никакво значение.

Лизи и на мен не ми пречеше, но се оказа, че костта е тръгнала да се стопява, та колкото по-скоро го оправиш, толкова по-добре, ако си се спряла на имплант.

# 126
  Напротив, точно там има какво да се мисли заради естетиката и по- малкото натоварване. За разлика от циркониевите, металокерамичните коронки могат да се доближат като цвят и прозрачност много близо до истинските зъби. Това, че цирконият е па- скъп, не означава, че е по- естетичен - други са предимствата.За дъвкателен зъб, който не се вижда, аз бих заложил на здравина и устойчивост, т.е. цирконий. Запитването на Макадамиа беше " дали си заслужава " , което аз разбрах като " дали си струва да се дадат повече пари, предвид че няма да се вижда", което показва непознаване на материята. А всеки избор трябва да е информиран. Нека зъболекарката обясни.
На мен зъболекари и зъботехници, не един и двама, точно обратното са ми обяснили.
Имала съм металокерамика на този предния зъб, после само керамика, сега е цирконий.Въобще. е е ставало въпрос за пари, а за  най-естетичен вид.
Не знам как метал и отгоре керамика ще даде прозрачност повече от другите материали, при които основата не е метал и светлината се пречупва различно, но няма как да споря, тъй като не съм професионалист, а говоря от личен опит.Предлагаха ми пще един вариант на нов материал, но след щателно мислене, въз основа на спецификата на моя случай, се реши цирконий.

# 127
Нашият семеен стоматолог работи от години само с цирконий.

Толкова ме радва времето, че позволява потници и къси панталони.

Скрит текст:
И търся препоръка за добавки за коса - косопад, растеж и укрепване.

# 128
За косопад направих тримесечна терапия с продукти на Rene Furterer
Скрит текст:
1. Triphasic Серум против реакционен косопад 5 мл x12 ампули
2. Triphasic против косопад х 90 капсули
3. Triphasic Шампоан против косопад
4. стандратния ми балсам за коса
май-май имаше ефект, поспря, дано закрепи положението, но при мен се събраха много кофти неща едно след друго, едно след друго, ужас просто и нормално от всичкия тоя стрес да пада така

Scorpio73, много добре изглеждаш, чудно съчетана е полата.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 15:58 от Al Georgieva

# 129
За косопад- изследвания за липси на витамини и минерали, щитовидни хормони, а аз ползвам Mediceuticals шампоан за косопад и в криза серум за косопад.

# 130
И търся препоръка за добавки за коса - косопад, растеж и укрепване.
Аз ползвам тези спрейове:
https://mediceuticalsusa.com/product/cellagen-follicle-revitalizer-250ml
https://mediceuticalsusa.com/product/numinox-follicle-revitalizer-250ml

A сега си донесох и тези два шампоана (моята коса обича италиански продукти):
https://zlatnaribka.com/search?options%5Bprefix%5D=last&q=napura

Задължително пия биотин при косопад също:

Като цяло с растеж проблеми нямам - на месец 1.5-2 см - та вечно имам проблем с корените и боядисването им, но от няколко седмици пост стрес пада със шепи.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 16:54 от Agent Provocateur

# 131
  • тук-там
Цирконият не може да се обработи като цвят, след като е изработена коронката. Ако не са нацелили цвета, греда. При мен така се получи - имам един зъб и той се отличава. С металокерамиката го бяха докарали едно към едно с моите зъби. Ако искам да е 1:1, трябва нова циркониева коронка, но отново няма гаранция.

# 132
Не може ако е запечатана, затова се ходи при зъботехник да се уточни цвета-както е при  мен, един фронтален зъб.
То за всички корони важи май.На мен ми ги тестват нелакирани и неизпечени, и ако всичко е ок, се праща за финал.Или ходя в лабораторията , за да е всичко на 100%.Ако са два или повече зъбите е по-лесно.

# 133
  • тук-там
И аз ходих в лабораторията и го определяха прецизно, но в крайна сметка не стана толкова добре цветово както старата металокерамика. Цирконият е по-малко прозрачен от някои други материали като цялата керамика, особено в основната му, по-плътна форма. Аз бях поела този риск, обяснен ми още преди избора.

# 134
Моята циркониева корона:
Скрит текст:
…….
Нямам хубава снимка с металокерамиката, че я смених отдавна, не знам с керамиката имам ли, да се види разликата.
Според мен уменията на зъботехника са ключови, защото повечето , ми стари корони не бяха ок, от каквото и да бяха правени.Какво лепило ще
ползва зъболекарят също е много важно.Моята прави нам си колко си проби за прозрачност, преди да избере.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 20:06 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт