Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Септември 25

• 93 142
  • 973
  •   17
Отговори
# 945
Сушилня нямам и съм си съсипвала пухено яке на пералнята. На сушилните се разпухвали обаче много добре.
Не съм убедена, че за всички е така. Имам претенциите, че прах по всички правила, че суших също така с топки за разпухване и все пак на мм яке с пух от Декатлон и то не евтино, не се разпухна добре. И не е от сушилнята, защото и друго пухено яке съм прала без последици. А пък три сушилни имаме, това го суших и в друга, не постигнах подобрение.

Миме и за твоята котчица прегръдки! Broken Heart

# 946
  • Sofia
Ал, кожен ли е тренчът? Много хубаво ти стои.
Мими, браво!

Пухът като стане на топки трябва внимателно да се разчепква (да преведа ли тази селска дума ако е непозната?) докато съхне и дрехата да изтръсква във всички посоки да се намести пуха. Малко е играчка, но работи.

# 947
Карен аз нерви за разчепкване нямам, ей къде е химическото, връщат ми го рачепкано и ароматизирано! 🤣

# 948
  • Sofia
То е за тези, които вече са ги направили на топки вкъщи.  Joy

# 949
Мими, на Стилна жена шлиферите?
На снимка изглеждат доста добре
Скрит текст:

Карън, кожен е. Влюбена съм ❤️

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 21:32 от Al Georgieva

# 950
То е за тези, които вече са ги направили на топки вкъщи.  Joy
Свърши вече... Купих ново. Nerd

# 951
ЧеКа, благодаря, значи не е каквото търся. За лек дъждец си имам, трябва ми за проливен. Имам две от някаква уж водоустойчива материя, но като вали стабилно - пропускат, само гуменото е 100% устойчиво. То пък при по-дълго носене запарва, та след час отвътре пак ми е мокро Grinning

# 952
Това с разчепкването ме разсмя 🤣

Иначе имам един пухен елек на 34 години, е не е трепнал, а едно ново мъжко яке стана на нищо за няколко месеца, замириса кофти, изпрах, разчепквах, разбухвах, тц, ужас.

За дъжд гортекс.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 21:07 от Al Georgieva

# 953
Ал, хубави са на Стилна жена, трябва да ида да видя в магазина!

# 954
  • В заешката дупка
… като вали стабилно - пропускат, само гуменото е 100% устойчиво….

А шевовете как са? Добре уплътнени ли са? Моят дъждобран от вътрешно страна точно под шевовете има нещо като силиконова лента. Която между другото се беше разлепила преди време, но ходих да ми я поправят (безплатно, марката е местна исландска и предлагат подобни услуги).

# 955
ЧеКа, много е хубаво вакс якето! ❤ Със здраве за го ползваш и да ти сружи вярно.
Аз също търся яке (тип манто) за разходки в дъжда.

# 956
Не знам, те всички отвътре са с подплата, но май наистина по шевовете пропускат. Особено по шева между гърба и качулката, там ми се е случвало направо да е мокро. Ще потърся гортекс. Има ли някоя марка хубави дъждобрани, или е на късмет?

# 957
  • В заешката дупка
Тили, аз трябва първо да пробвам как ми стои като пристигне. Ако не се харесам - го връщам. Simple Smile

# 958
Phloxx, шевовете отдолу трябва да са подлепени. Всички шевове. ЧеКа писа и тя.
За проливен дъжд аз имам панталон и яке на Ортовокс - шевовете са подлепени, панталона се облича/съблича без човек да си събува обувките (има и странични ципове от-до)
Имамe също на на Burton и Volcom сериите с GORE-TEX, не пропускат дори и при проливен дъжд.
Fjällräven също имат такава серия, а и човек може да пробва.
Но на човек му трябва и за краката - само парка не стига, дъждобран е за върху ботуши и т.н.

ЧеКа, коя е исландската марка?
С интерес чакам да кажеш за якето как е

Мими, мисля много ще ти отиват и двата цвята шлифери, а и като модели са класически.

# 959
  • В морето
ЧеКа - якето е страхотно! Barbour и на мен са ми любими, но рядко успявам да намеря малък размер като са на добра цена. Би ли споделила от къде може да се поръча?
Освен с пълнеж гъши пух - аз други якета не признавам, даже и грейки имам, само такова топли както трябва. Няколко имам вече и през годините разбрах, че си заслужават инвестицията. Давам всичко само на химическо. Дълги нямам, не са ми удобни за шофиране.

Преди няколко години (10 може би) бяхме на Боровец, в Еуфория клуб хотел, там за първи път спахме на възглавници и завивки с пълнеж гъши пух, такова удобство няма, като в облаче се чувствах, толкова хубаво беше като се върнеш изморен (качвахме Мусала и други пътеки, за всеки ден по нещо) и да си легнеш в тях, че като се прибрахме смених цялото спално бельо и накупих само с гъши пух. От тогава завивки и възглавници за спане в нас са само с гъши пух. Още няколко пъти сме почивали на Боровец - в Ястребец, и зима, и лято, но в този хотел така и не отидохме повече, но ще го помня винаги.

Общи условия

Активация на акаунт