Oчакваш рожба или вече се радваш на майчинството? Pampers® Premium Care са до теб във всяка стъпка!

• 29 096
  • 231
  •   1
Отговори
# 150
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Отвсякъде - книги, онлайн, роднини, приятели, поднати.
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Първите думички, първите стъпки, въобще контакта.

# 151
  • оттам, откъдето започва България
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството?
Когато за първи път станах майка, черпех знания най-вече от книги и от опита на майка ми и свекърва ми, а също и от опита на приятелки. Сега вече ползвам онлайн ресурси и намирам отговори на много от въпросите, които ме интересуват, във форума БГ мамма.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Вълнуващо е очакването на малкия човек, вълнуваща е първата прегръдка. Вълнуващо е избиранането на дрешки, защото вече има толкова голям избор на пазара. Вълнуващо е всичко, свързано с подреждането на стаята/кътчето за бебето.

Дай Боже всекиму такива вълнения! Heartpulse

# 152
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Най-често от други мами с опит, но и от форуми, книги , познати.
Подготовката на детската стая, пазаруване на дрешки и принадлежности

# 153
Най-често от други мами с опит, но и от различни онлайн платформи, форуми, книги , познати.
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? Прегледите, пазаруване на дрешки и принадлежности

# 154
Черпя информация най - вече онлайн и във форумите. Най - вълнуващ момент ми бяха покупката на всичко необходимо за бебето.

# 155
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството – от книги, онлайн ресурси или близки хора?
При първото ми дете основният източник на знания и подкрепа бяха жените около мен – майка ми, сестра ми и близки приятелки. Тяхната опитност, съвети и съпричастност ми дадоха увереност в първите стъпки на майчинството. Но разбира се на теория беше едно, на практика друго. С второто дете вече се опирам на собствения си натрупан опит. Това ми дава възможност да подкрепям и други майки – с разбиране, с конкретни съвети и с онази вътрешна сигурност, която идва от преживяното.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето, са най-вълнуващи за теб?
Всеки миг от този път е вълнуващ – от първото усещане, че в мен се заражда нов живот, до реалността на родителството с всичките му радости, перипетии и безценни моменти. Вълнението започва още със зачеването. Продължава с подготовката – изборът на дрешки, създаването на уютно пространство, мечтите за бъдещето. А след раждането – всяка усмивка, всяко гушкане, всяка безсънна нощ, в която знаеш, че си нужна на мъничкия човек. Всичко това си струва – заради Мъничето, което те учи на безусловна любов и ти напомня коя си.

# 156
  • Русе
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора? - Най-вече от опита, който имам от първото си дете, но също така и от онлайн ресурси, публикации и материали.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? - Всеки един ден в очакване е вълнуващ, но най-вълнуващи са може би покупките и изборите, които правим за новия член на семейството.

# 157
  • София

И трите източника на информация са много важни, като основно се фокусирам върху проверена информация онлайн и съвети на жени, преминали през този период.

Избирането на неща за бебето са много вълнуващи - има толкова много предложения на пазара, а всяка майка иска най-доброто. Все още страхът и вълнението за бебчето ми вървят ръка за ръка.

# 158
1. От книги, онлайн и приятелки
2. Последните дни преди раждането и всеки един момент след това

# 159

Най-вече от близки приятели, които наскоро са имали деца и онлайн ресурси и групи с наскоро родили мами.

Определно подготовката на малките дрешки за бебето, както и очакването на новия член на семейството (как ще изглежда, как пораства ден след ден). 😍

# 160
  • София
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството?
Имам три деца. С първото направих първите стъпки в интернет форумното пространство и така вече почти 22 години съм тук в бг-мамма. Освен, че чета в темите тук, където съм открила най-навременната помощ за запушени гърди и грахче в носа, чета и доста литература за бременност, раждане, отглеждане и възпитание на детето. Но обичайно - първата помощ е тук.

2. Кои моменти са най-вълнуващи за теб?
Когато видях за първи път двете чертички на теста за бременност си мислих, че това е най-вълнуващият момент. Сега 23 години и три деца по-късно, мога отговорно да кажа, че всеки един ден след тези първи две чертички са били най-вълнуващи.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 15:01 от magi_sveta

# 161
1. Черпя знания и подкрепа за родителството от форуми, интернет, книги, приятелки и онлайн семинари.
2. Всеки момент е вълнуващ – всяко купуване на дрешка или играчка, всеки преглед.

# 162
Уебинари, книги и приятели

Пазаруването на дрешки е вълнуващо за мен

# 163
1. Знания и подкрепа основно черпя от близките си, интернет семинари и курсове, форуми, интернет, книги.
2. Всеки преглед и ритниче Simple Smile

# 164
Pencil2 Залагам на онлайн лекции, уебинари и се допитвам до приятелки, които вече са майки.

Pencil2 Най-голямо вълнение ми носят покупките за бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт