Oчакваш рожба или вече се радваш на майчинството? Pampers® Premium Care са до теб във всяка стъпка!

• 3 970
  • 121
  •   5
Отговори
# 45
Информация намирам най- често от он лайн форумите, от опита на други майки, педиатър.Най- силно е вълнението за подготовката на бебешката стая, принадлежности, играчки и детски дрешки и пелени.

# 46
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?

1.Винаги съм следвала инстинктите си.С първото дете бях изчела сума ти книги,съвети и препоръки.Но нищо не може да те подготви за реалността когато си сам с малко човече освен природата-майчиният инстинкт.
2.Любимите моменти с моите момчета,когато бяха бебета бяха разходките ни.По цял ден се разхождах с количката или ергономичната раница,най-хубавите години в живота ми бяха през двете майчинства.

# 47
Преди много години, когато бях бременна черпих информация точно от бг- мамма, приятелки и книги. Исках всичко да изчета, всичко да знам, с всичко да се запозная. После с придобития опит стана много по- лесно.
Като се замисля май изпирането на дрешките с прах за пране за бебешки дрешки и ароматът им след това. Гладенето на миниатюрните дрешки и сгъването им... Ех, колко отдавна беше.

# 48
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Знания черпя от приятелки и от бг-ммама. Когато забременях с първата ми дъщеря, моите приятелки бяха без деца и основно от тук попивах информация.
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Всеки момент е вълнуващ, но най любимо ми беше да пера и гладя бебешките дрешки .

# 49
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора? За мен знанието и подкрепата са изключително важни, затова черпя информация от всички възможни източници, дори и от форума. Всяка информация е ценна, затова всяка майка е добре максимално да се информира по всички въпроси, които представляват интерес от нейна страна. Ключът към спокойствието е знаението!
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? Това е момент от живота на всяко едно семейство, който е вълнуващ от появата на двете чертички, до първите прегледи, семейното пазаруване за малкото човече, раждането и първите дни, и от там нататък всеки един ден от животът, който придобива смисъл!

# 50
  • София
Най-вече от онлайн ресурси.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?Пазаруването на красиви миниатюрни дрешки, избирането на колички, креватчета, памперси, козметика и всички останали артикули в очакване на малкото човече са вълнуващи за мен.

# 51
От всички изброени.
Пазаруване на креватче, количка, дрешки, памперси и козметика, както и декориране в очакване. В грижата всеки момент е вълнуващ по-свой собствен начин.

# 52
  • София
1. При първото ми дете главно от интернет, при второто ми от личния ми опит.
2. Пазаруването на дрешки, легло, количка.

# 53
# 54
От близки, от форуми и интернет.

Всичко е вълнуващо.. захранването, първите зъбки, първото идправяне, прохождане и проговаряне. Като цяло всяко ново постижение на бебето е вълнуващо за мен.

# 55
Информация черпя от всички възможни източници- собствен опит, педиатър, интернет, форуми. Имам и 2 стари ценни книги.
Всичко е вълнуващо- очакването, новината, първото ритане, пазаруването,  раждането, усмивката, гукането... Прекрасно!

# 56
1. Черпя знание от близки приятелки , поне за първото си дете така процедирах съвсем в началото, след това нещата тръгват по усет , всяка майка знае кое е най - доброто за нейното бебе. Първите дни с новородено и може би 2 3 месеца бяха най-трудно. Сега очаквам второто си слънце и не съм чела нищо, ще му се радвам без да имам тревогите от първия път с първородния ми син , знам че това са моите деца и ще направя най-доброто за тях!
2. Първите дни у дома с бебето са най-трудно защото са дни на опознаване , за бебето този живот е нов и всичко му е трудно, но човека е адаптивно същество.
След това трудност идва с това дали ще оставиш детето си на ясла как ще реагира то на периода , вече не е с мама а го гледа госпожата, майката е тъжна защото е обляна в мисли за детето, връща се на работа след дълго отсъствие, но с малко вяра и търпение, нещата се случват!

# 57
Черпя знания най-вече от близки хора, допитвам се и до познати лекари и скоро родили приятелки. Естествено чета и по форумите, но по-скоро за да сравня или проверя информацията която имам.
Всичко е вълнуващо, от това да разбера че съм бременна и бебето е здраво, първо помръдване, видеозон и очакването най-после да видя лицето му и да го гушна.

# 58
1.
Имам доста книги (чела съм ги още при първата бременност), но от няколко месеца черпя знания най вече от лекциите за бременни
-много информация
-много мостри
-обмяна на опит с други бъдещи родители

2.Моментите може би са много, но основно:
-как ще родя
-първи дни в болницата
-кърмене
-падане на пъпчето

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 10:25 от Be_Special

# 59
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора? - Предимно от онлайн ресурси и близки хора, полезни практики.
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? - Пазаруването за новородено е нещо, от което пазя мили спомени.

Общи условия

Активация на акаунт