Oчакваш рожба или вече се радваш на майчинството? Pampers® Premium Care са до теб във всяка стъпка!

• 4 280
  • 124
  •   7
Отговори
# 105
  • 🌊
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Онлайн ресурси и близки хора, взех си и книга, но още ми се струва далеч за нея.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
За момента металните морфологии, от битовизмите е избирането на количка, кошара и обзавеждане

# 106
  • Пловдив
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Снахата на ММ /понеже синът си е негов, не мой/ е бременна в пети месец. Засега основно чете в интернет, което за мен не е много добре. Там може да попаднеш на откровени "дивотии". Все още е основно на етап протичане на бременността, но предполагам, че скоро ще започне да се интересува все повече и повече от грижите за новороденото.
Моята препоръка е да си намери педиатър, на когото да има доверие. И да се вслушва/вглежда повече в детето си. Природата си знае работата.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Може би най-вълнуващо ще бъде, когато започнат да подготвят детския кът, няма да има детска стая, жилището е малко. Както и пазаруването на първите неща за бебето.
Дано да е спокойна, защото е много притеснителна и се влияе много от чуждото мнение, а това я обърква допълнително.

# 107
Най- вече от близки хора, родители. Понякога книгите и Интернет също могат да бъдат полезни.
Най- вълнуващи са първите моменти на грижа и опознаване. Подготовката се извършва още в етап на бременност, но като цяло продължава и след раждането.

# 108
Информация в днешно време можем да намерим на много места, дори и да не се търси задълбочено. Но аз съм привърженичка на книгите и опита на специалисти.
Всичко около бебето е вълнуващо, особено когато е първа рожба. Може би за сега покупките и старанието да се подготвим за неизвестното надделяват.

# 109
Главно от интернет, приятели и роднини. Чета книги и "посещавам" онлайн срещи по темата.
Всичко е вълнуващо от избор на пелените до играчките.

# 110
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора? - Предимно от онлайн ресурси, доверявам се и на инстинктите си.
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? - Всичко ми е вълнуващо Simple Smile

# 111
- от всички изброени

-пазаруването,подреждането и очакване на важния момент🙂 преди 2 седмици родих и чувството е неописуемо, най-вълнуващия момент беше когато се прибрахме вкъщи😉

# 112
1 - от онлайн ресурси и от близки хора.
2 - купуването на детски дрешки

# 113
1. Най-вече от интернет.
2. Най-вълнуващо за мен е пазаруването и подреждането на вещите за бебето.

# 114
Знания- предимно от бабите и от опита с първото дете. Simple Smile

Страхотно е да изживявам отново всяко едно чувство; мисъл; дейност със жената и да тръпнеш отново в очакване.

# 115
Знания съм черпила от интернет.
Всеки момент е вълнуващ!

# 116
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора? - от всички тези места. Като неопитна дърта майка в началото бях много притеснена, че все бъркам някъде и постоянно търсех информация, с околните можех да говоря само на тази тема.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? - Не бих ги нарекла вълнуващи моментите в подготовката и грижата. По-скоро като нещо задължително ги приемах и живеех с усещането как ще настъпи някакъв голям катаклизъм, ако се объркам нещо и направя нещо грешно. А се обърквах много. Най-вълнуващите моменти (не в смисъл на инфарктно вълнуващи, а в приятен смисъл) бяха, когато дъщеря ми се роди, ревеше много в ръцете на сестрата и в първия момент, когато ми я показаха след самото раждане изведнъж ми чу гласа и млъкна, и ме погледна. Бях сигурна, че ме вижда, макар че съвсем новородените бебета на ден не можели да виждат друго, освен неща в непосредствена близост, но тя ме погледна право в очите. Следващият момент, който си спомням си голяма яснота, е първият път, когато ми се усмихна с най-прекрасната беззъба усмивка. И третият, когато ми каза "мамо" за първи път. От тогава до сега толкова често вика мамо и иска нещо, че понякога ми призлява, като го чуя.

# 117
1.  Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Разчитам най-вече на онлайн родителски групи и форуми, защото там винаги има актуална информация и съвети от други родители. В същото време, когато имам конкретни въпроси, търся помощ и от близки хора, които вече имат споделен опит. "Тайните на спокойните родители" е страхотен наръчник за управление на стреса и емоциите.
2.Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Това е моментът, който променя всичко в живота ни. Моментът когото за първи път го видиш, гушнеш и усетиш дъхът му. Аз съм родител е първи миг за първото къпане, първото обличане, първото хранене, и много други първи моменти. Всяко първо е неповторимо, всичко е вълнуващо избор на мебели, дрешки, пелени и играчки.  Вълнуващо е , че домът се подготвя да посрещне новия Човек !

# 118
Информация черпя отвсякъде и я отсявам. Майчинството е нагаждане между майката, бебето и заобикалящата ги среда. Всяка майка намира кое е работещо при нея с времето. Време и търпение трябват.

Най-вълнуващият момент е появата на бебето.  После следват всички останали най-вълнуващи, защото всяко нещо, само по себе си, е вълнуващо - всичко първо - усмивка, смях, зъбче, крачки, думи.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 22:05 от Re-Born

# 119
  • Варна
Най-често от онлайн ресурси и близки приятелки които имат деца.

Пазарът на бебешки стоки, подготвяне на детската стая, изпиране, изглаждане и подреждане на дрешките. Всеки момент с малкото човече ми е ценен💗

Общи условия

Активация на акаунт