Oчакваш рожба или вече се радваш на майчинството? Pampers® Premium Care са до теб във всяка стъпка!

• 28 874
  • 231
  •   1
Отговори
# 75
  • София
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Най-често от близки хора и роднини, допитвам се до приятелки, които имат деца на сходна възраст, а също и от онлайн ресурси (bg-mamma SmileYum).

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Всички моменти са ми вълнуващи. Не мога да кажа кой ми е най-вълнуващ... Още от първия момент, в който разбереш, че ще ставаш родител е вълнуващо. След това чакането и следенето да се появи коремчето, следенето на развититето на бебето, подготовката за малкия човек, подготовката за раждането, самото раждане, пърите моменти с бебето... И след това всичко първо - първа усмивка, първо обръщане, първо зъбче, първо захранване и т.н. За мен всичко е най-най... и се надявам до края на живота ми да е така!

# 76
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
От най-близките хора, моите приятелки, които винаги са насреща и помагат, споделят опит и винаги мога да разчитам на тях.
Живеем в свят на глобална мрежа и информираност, което в днешно време е голям плюс и много често се допитвам до google и Chat GPT за по голяма информираност.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
С трепет очаквам появата на малкото човече, да го гушна и усетя до себе си. Всяка една покупка - дрешки, козметика, шишета, биберони, кошарка, количка и т.н., свързана с появата на малкото човече, предизвиква емоция на трепет и желание, предизвиква усмивка на щастие и радост, защото ще се сбъдне една мечта, мечта - да имаме дете. Дете, с което ще се учим и извървяваме всяка стъпка от живота и ще се вълнуваме за всяко малко и голямо нещо, което ни предстои като родители.

# 77

От приятелки минали по този път , книги и  от близки хора.

Подготовката за раждането и избора на всичко нужно за бебето. Избора на бебешки дрехи ,мебели и играчки.

# 78

От онлайн лекции и статии, както и от разговори с други майки - информацията никога не е излишна и винаги се научава по нещо полезно.

Кърменето е изключително специален момент на свързаност между бебето и майката.

# 79
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството?
форуми, близки, книги.

2. Кои моменти са най-вълнуващи за теб?
първите усмивки с глас, първото зъбче,  първите стъпки.

# 80
Отвякъде-  близки минали скоро през това, книги, семинари, следвам доста хора, занимаващи по въпросите на отглеждането на бебета
Най- вълнуващи са прегледите, подготовката на стаята, дрешки, изборът на количка, столче за кола, козметика

# 81

Знания за родителството черпя от няколко източници - първо  от моята майка и най-близките приятели, които са минали през този път, имам и книги по темата, гледам и видеа-
  Най-вълнуващи при очакване на новия член на семейството са моментите, когато подготвяме детската стая, купуваме подаръци, дрешки, посещенията при лекар са със смесени чувства- и притеснение и облекчение...

# 82
 - от педиатърката, майка ми, бгмама много често Simple Smile
- най- вълнуващо е моментът на посрещането на бебето. първото къпане, купуване на пелини Памперс и всякакви други необходими аксесоари

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 16:38 от pirin2019

# 83
  • София
Знания черпя от близки, онлайн и бг-мамма.
Всеки момент, когато виждам как се усмихва или виждам напредък в растежа.

# 84
Винаги съм разчитала на интуицията си в комбинация с книги.
Най- вълнуваща подготовка - пазаруването за малкия човек. Появата, грижата и моментите на близост с бебето са безценни!

# 85
Основно от книги и онлайн ресурси.
Най-вълнуващо ми беше когато купих първите дрешки, чаршафи, аксесоари, после всяка грижа е била по своему вълнуваща.

# 86
С първото дете четох книги и разчитах на онлайн ресурси и съвети от близки и приятели. Сега чакам второ и съм почти напълно подготвена.

Покрай подготовката са най-вълнуващи последните дни преди самото раждане, подреждане на стаята, дрехите. А щом се появи малкото човече вълнуваща е първата баня, първата усмивка, първото гукане и всичко ново, на което се учи бебенцето.

# 87
1. Предпочитам да черпя знания онлайн като сама отбирам полезни за мен статии. Също така коментирам и с близки.
2. Всичко покрай едно новородено е вълнуващо, както избора на дрехи, козметика, аксесоари така и отглеждането в семейството.

# 88
От форуми и съвети на близки и приятели, които имат по-големи деца. Също така се допитвам до педиатъра за съвети.

Малките неща, които дъщеря ми учи всеки ден. Всеки ден е нещо ново и различно. Учудващо е колко бързо възприемат и повтарят нови неща.

# 89
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора? - Всичко изброено, и пак не е достатъчно 🤷
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? - Изборът на обзавеждане, дрешки, козметика и пелени.

Общи условия

Активация на акаунт