Студенти в Австрия - тема 3

• 4 043
  • 60
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Страхотни сте. Благодаря!

# 46
Момичета, отчаяна съм от няколко дни сме в Инсбрук с дъщеря ми. Обикаляме по общежития - всичко е заето, въпреки, че сме в списъците от май месец, нямахме никакви предложения. Постоянно гледаме във фейсбук групите, частните обяви и предложенията на сайтовете за наеми и продажби, но няма нищо. Ще съм много благодарна, ако някой има информация за настаняване във WG или в стая под наем от някой друг студент или познат тук, защото другата седмица започва и направо не знам къде ще живее .... Унито само вдигат ръце и не могат да предложат нищо, като решение.

# 47
# 48
  • София
Младежът сега е разбрал, че записването за лекциите в Техническия във Виена е задължително, нищо, че те са си задължителни по принцип. И са отворили на 8 септември записването и хората вече са се записали и за единия предмет няма места и се е записал да чака на опашка. Странно е, предвид че почват в началото на октомври. Другите от къде са разбрали изобщо нямам представа.

# 49
  • столицата
О, да. Любимите ми записвания за лекции. Във WU местата за някои лекции се изчерпват в рамките на първата минута от отваряне на портала.
И досега логиката на подобна организация ми се губи.
В Техническия имат ли определени  предмети по семестри или студентът си ги подрежда в рамките на следването кое кога ще взема?

# 50
  • София
Ориентира се и той още. Защото ми е писал, че трябва да запише вместо този, до който не може да се дореди, предмет, който се учи втори семестър.

# 51
  • София
Четох тук в темата миналата година за това записване за лекции и затова сега дъщеря ми знаеше, че трябва да следи.
В платформата за студенти в Техническия има календар на предметите и за всеки има кога се отваря за записване. Някои са отворени, други още не. За тези на дъщеря ми пишеше, че отварят на 23.09. Вчера обаче се оказа, че един вече е активен преди тази дата и веднага се записа. За изпити, семинари, упражнения също се процедира така.

Има задължителни (Steop), които трябва да се вземат за първите семестри.

# 52
  • Стара Загора
Определено си изисква добра организация записването за дисциплините в ТУ и според мен това е най-логично да е целта. Моята също 1-2 пъти беше в опашките.
По-сериозни са обаче проблемите с невзет steop изпит, което и се случи в първи курс. След 3 неуспешни опита се оказа, че не може да запише нищо друго и един семестър изкара само с двата възможни предмета, които не зависят от невзетия steop. В резултат изпадна почти в положение да прекъсне, ако не го вземе от 4-ия път. За щастие успя, но си беше доста критична ситуация, така че трябва много да се внимава с тия steop-и.

# 53
  • Варна
Също съвет от мен и от споделяното от сина ми - да проверят за всеки предмет как се образува оценката и с какъв % (каква тежест) са в крайната оценка: участие/ проект/ контролни/ изпит - за да си преценят на какво да наблегнат през семестъра и кое да оставят за финалния изпит. Дано ме разберете Sad какво се опитвам да кажа.
Като гърмян заек вече, май успя да запише тия дни всички предмети точно както ги искаше (за единия се наложи да спира по пътя, за да е на линия още като отворят записването.). За първия семестър е решил да запише общо 7 предмета и един си е оставил за следващия, заедно с бакалавърската теза - дано си е преценил добре силите и времето. Подготвя и документи за магистър.
Успешна година за всички!

# 54
  • Стара Загора
Хахах, същата история имаме. Бързаме към заведение, където ще празнуваме рождения ден на малката и сестра. Аз паркирам и започвам да се суетя - торти, украси, деца. Тя ми вика, вие отивайте, аз ще стоя тук на тротоара да дебна записването 😁

# 55
Savova, каква магистратура записва?

# 56
Допълвам. Както и да видят според магистърската ориентация - колко кредита искат ( за някои искат 240 вместо 180) и имат ли изисквания към предмети. За да смени леко посоката на магистъра дъщеря ми трябваше да удължи бакалавъра с година.

# 57
  • Варна
Също бях в недоумение за това записване на дисциплини. Дъщеря ми обаче беше запозната и чакаше отварянето. Записа steop и още два предмета, както и часовия диапазон, мисля. Вероятно има логика, която към момента не откривам.
Тя пътува утре и все още багажа не е опакован. Редуцира го непрекъснато, ще се праща, което не успява да вземе.

# 58
  • Варна
Savova, каква магистратура записва?
Quantitative Finance
С твоето момче за коя програма ще кандидатства?

# 59
Ох точно това иска и за там гледа изпита по математика. И други унита гледа .
Дали е удобно да поискам контакт. Ако синко пожелае да се свържат да разговарят?
Ще пиша на лични
Уникална е сградата на библиотеката на WU на тази архитектка …

Общи условия

Активация на акаунт