3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 2 242
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Винаги подсушаваме и ползваме почти непрекъснато вентилатор
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Редовно почистване на малки зони, така почистването е неусетно

# 31
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Откакто блокът ни е саниран, мухъл в банята няма. Регулярното почистване гарантира ред и чистота.

# 32
  • на последния етаж
Винаги след баня попиваме водата, а вентилаторът работи почти постоянно.

Стараем се да почистваме редовно, за да не се натрупва мръсотия.

# 33
  • Другата България
Винаги след баня я подсушаваме, работи и влагоабсорбатора.

Редовно почистване с препарати анти мухъл.

# 34
Не знам как да предотвратя появата им, затова просто минавам с белина когато се яви мухъл.

Почиствам плочките, мивката, тоалетната, огледалото

# 35
За мухъла и влагата в банята:
Аз се старая винаги да проветрявам добре банята след къпане – оставям вратата отворена и ако мога, пускам вентилатор. Също така забелязах, че много помага редовното подсушаване на фугите и ъглите с кърпа. Така не се задържа влага и мухъл почти не се появява.

За реда и чистотата в банята и кухнята:
Моят малък трик е да не чакам да се натрупа мръсотия. Обичам да чистя по малко, но редовно – например докато готвя, веднага забърсвам плота или мия съдовете. В банята имам навик да минавам огледалото и мивката с микрофибърна кърпа почти всеки ден – така винаги изглежда поддържано и не ми се налага да правя голямо търкане после.

# 36

Продължително проветряване. При необходимост, пръскане с препарат срещу мухъл.

Редовно почистване с подходящи препарати и кърпи.

# 37
Винаги си стараем да поддържаме банята суха и чиста.
При нужда ползваме препарати против мухъл или антибактериалния препарат на Ajax

# 38
  • София

Винаги след къпане внимателно попивам цялата баня. Навиците ми са да бъде изключително внимателна и винаги да забърсвам след себе си, за да може когато правя по-основно почистване да ми бъде по-леко. Обичам да ми е подредено и чисто у дома. Ползвам препарати, които са щадящи.

# 39
  • София
Проветряване, вентилатор и редовно чистене.

# 40
  • Враца
За предотвратяване на мухъл, оставям вентилатора в банята поне 1-2 часа включен, след къпане. Банята поддържам като изплаквам цялата баня след къпане и веднъж на 2 -3 седмици основно почистване. Кухнята почиствам всеки ден. Преди да измия мръсните чинии, прибирам сухите, забърсвам сушката и слагам новите измити. Прахта от шкафовете, печката и хладилника обирам през ден, а мивката и плота около нея след всяко използване. Първо със мокра кърпа,след това подсушавам. Пода в целия дом минавам всеки ден с моп.

# 41
Старая се винаги да е сухо и проветрено помещението.

Почистване след всяко използване.
Веднъж месечно основно почистване.
Държа на качествени препарати, които да ми бъдат верни помощници.

# 42
Банята я провертрявам поостоянно.
Кухня поддържам всекидневно с подходящи препарати.

# 43
Винаги проветрявам банята след душ и подсушавам мивката и душ кабината, за да няма влага и мухъл. Обичам да използвам Ajax, защото маха варовика и мазните петна супер бързо.
В кухнята всеки ден минавам с влажна кърпа по плота и държа всичко на място в кутии и кошници – така всичко е чисто и подредено без усилие. Основно почистване обикновено правя веднъж на 2 месеца или когато много съм се развъртяла в кухнята. Ползвам по-силни препарати за мазнини.

# 44

Мухъл и влага в банята предотвратявам чрез редовно проветряване и подсушаване на помещението. Веднъж годишно третирам превантивно и с препарат.

Ред и чистота в банята и кухнята поддържам много лесно - почиствам редовно и навреме! Банята веднъж седмично се мие цялата, а през седмицата при необходимост.
Кухнята се почиства при всяко използване, почти ежедневно.
По този начин не се натрупва замърсяване и се почиства бързо и лесно.

Общи условия

Активация на акаунт