3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 2 211
  • 286
  •   2
Отговори
# 45
За предотвратяване на мухъл трябва банята да се проветрява след къпане и да се използват ефикасни препарат за почиствоне.

# 46
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?

Вентилатор, докато се ползва, и след това вратата отворена, за да излиза влагата.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?

Редовно почистване с препарати - препарат против котлен камък и антибактериален препарат за почистване на плочки.

# 47
„Моите съвети за предотвратяване на мухъл и влага в банята са: редовно проветряване, използване на вентилатор след къпане и подсушаване на плочките с гумена чистачка. Също така обичам да оставям вратата открехната, за да не се задържа влага.

В банята и кухнята имам малки ритуали за ред – веднъж седмично почиствам по-основно, а всеки ден отделям по 5–10 минути за дребни неща: забърсване на мивки, подреждане на рафтове и изхвърляне на ненужни опаковки. Това ми помага да поддържам чистота през цялата година, без да се натрупват досадни задачи.“

# 48
Постоянно отворен прозорец в банята и често почистване.Подсушаване след почистване също.

# 49
  • оттам, откъдето започва България
След всяко къпане задължително плочките и теракота се минават с моп - тип пеперуда. Мивката ми е стъклена, така че няма как да не я попивам с попивателна кърпа след всяко ползване, тъй като водата ни е варовита. Батериите също се попиват с попивателна кърпа, за да не побеляват. Задължително по време на къпане и доста време след приключване вентилаторът работи. Всички тези дейности ми помагат много рядко да правя основно почистване на банята.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
По-горе писах как се справям с банята.
Кухнята ми е по-трудна за поддържане и ми отнема повече време.
Макар че ежедневно се почиства, в събота и неделя отделям повече време за по-сериозно почистване с препарати. Шкафът ми е пълен с какви ли не препарати. Както казва ММ, ако остане на теб да се пазарува, само препарати и хартии ще ядем. Wink

# 50
  • Велико Търново
Трик имам един, но е безотказен  - подсушавам с перо банята след ползване и оставям да се проветри ( всяка баня си има прозорец в нас и това е лесно).
Реда не се дължи на ритуали, а на подреденост и спазването му! Когато всяко нещо си има място и лицата след употреба го връщат на мястото - всичко е много по лесно и удобно. Не се чудиш кое къде е, не губиш време в търсене, а просто знаеш че "препарта си стои в шкафа" и след като се ползва пак се поставя там.

# 51
  • София
Голям проблем ни е мухъла в банята. Зимно време се появява, защото не отваряне толкова често прозореца. През лятото е непрекъснато отворен и се проветрява. За мен това работи като трик - често проветряване.

Редовно почистване на плочките и батериите, сифона в банята, за да не се събират отлагания и котлен камък. В кухнята също почиствам печката и котлоните с препарат веднъж в седмицата. А мивката се измива хубаво след всяко миене или по-скоро веднъж на ден.

# 52
За банята - подсушаване и вентилация, особено след къпане и почистване с подходящ препарат. Най-старателно почиствам фугите, защото там дебнат по-упоритите натрупвания.
За кухнята - след употреба на печката, микровълновата фурна и плотовете - почистване с подходящите препарати, най-често с универсален препарат, за да се поддържа оптимална честота и да се пести време и много усилия, които се налагат при занемарена хигиена.
Препаратите на Ajax са верен съюзник на чистотата вкъщи.

# 53
  • София
Мощен вентилатор и врата на банята с вентилационни отвори.

Всяко нещо да си има място зад вратичка - да не се трупат вещи по плотове, рафтчета и т.н. открити пространства, за да може максимално бързо и лесно да се почиства всичко.

# 54
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? - Редовно проветряване и използване на вентилационната система.
- Всяка седмица отделям време да почиствам банята и кухнята. Държа да ми е чисто, подредено и прибрано. Не обичам да държа много неща по плотовете, гледам до колкото мога нещата да са прибрани в шкафове. Също така, гледам да не се затрупвам и с много продукти/препарати, ако няма къде да ги складирам. Редовно забърсвам плотовете и мивките.

# 55
  • Пловдив
За моя радост, в банята имаме прозорче, което винаги е отворено, за да излиза влагата. Разбира се, след ползване, винаги подсушаваме пода. Въпреки всичко, обаче няколко пъти в годината се налага да използваме и препарати, за да преборим мухъла.
Навикът ми е, да подреждам и почиствам винаги, след като ползвам кухнята и банята. Никога не оставям за после Simple Smile Препаратите са ми верен помощник!

# 56
- винаги използвам качествени препарати против мухъл и оставям да се проветрява денонощно. Имам и влагоабсорбатор, който включвам понякога.

# 57
Банята е традиционно мокро помещение и за да я запазя от излишната влага и мухъл проветрявам след всяко ползване. Често попивам водата останала по огледалото, паравана, смесители и порцелана.

Банята почиствам с препарати против котлен камък, неизбежно е използването на химия. В кухнята почиствам своевременно след готвене.

# 58
  • Сливен
Чистя със спирт и белина
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година
Редовното почистване, с подходящите препарати, най-вече родно производство.

# 59
За да предотвратя мухъл и влага в банята, винаги проветрявам, подсушавам след къпане и използвам препарати за фуги. В банята и кухнята поддържам ред, като почиствам редовно мивки и плотове, държа всичко подредено в шкафове и правя по-голямо почистване няколко пъти в годината.

Общи условия

Активация на акаунт