3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 8 527
  • 596
  •   1
Отговори
# 450
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Използвам, нетрадиционен подход. Като голям любител на растенията, в банята имам Орхидея и Хлорофитум те не само допринасят за доброто настроение и красота в дома , но и абсорбират влагата от въздуха и пречистват атмосферата.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Редовно, основно почистване с качествени и подходящи препарати.

# 451
  • Варна
Вентилатора в банята работи почти постоянно. При нужда използвам препарати против мухъл още в самото начало. Плотовете в кухнята се старая винаги да са сухи.

# 452
  • София
Проветрявам. Банята стои отворена след използване, подсушава се. Вътре има тръби на ТЕЦ, които през зимата са горещи и спомагат да не се образува мухъл.
Кухнята чистя всеки ден и винаги готвя на открехнат прозорец с пуснат аспиратор.

# 453
  • София
- редовно почистване, перфектно подсушаване след къпане и влагоуловител вътре Simple Smile

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
- проветряването е тайната. В кухнята прозорецът е отворен целогодишно. А в банята имаме малко прозорче, което също стои отворено, когато не се къпе някой. Честно казано рядко се налага да използваме препарати срещу мухъл вкъщи.

# 454
Навици и ритуали не бих казала, но често почистване, за да е по-лесно и да не се получават упорити замърсявания.

На първо място, за да няма влага и мухъл в банята, оставяме вратата на банята отворена, не само след баня, а по принцип. През студените месеци ползваме вкъщи ел.влагоуловител. Ако вече се е образувал мухъл го чистя с препарат против мухъл или белина.

# 455

Във втория етап на нашата кампания ви питаме: Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

Един потребител ще спечели голямата ни награда, любезно предоставена от нашия партньор Kärcher - акумулаторен уред за почистване на прозорци. А 50 от вас ще получат торбичка с продукти Ajax с ангажимент за тест и попълване на кратка анкета.

Изборът на печелившите ще бъде на случаен принцип от всички, които са участвали в дискусията. Ще обявим всички победители на 29 септември.

# 456
  • Варна
Малки навици за всекидневната  - на ламинат съм, мета всеки ден, на два- три дни минавам с моп и препарат,  обирам прах през ден, проветрявам и поливам цветята.

# 457
  • София
Робота минава всеки ден, минавам с кърпа и препарат повърхностите.

# 458
  • София
Опитвам се да подреждам разхвърляното, поне да изглежда спретнато. И бърсане на прах, че ме полудява.

# 459
  • Бургас
Гледам през ден-два да пускам прахосмукачка и прах и всичко да си е по мястото, да не е разхвърлено, което трудно ми се получава!

# 460
  • Варна
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

Опитвам се всяко нещо да го оставям на мястото му. Също се почиства и прахосмукачка при нужда.

# 461
Малките навици всеки ден поддържат дома уютен и подреден между големите почиствания. Простички действия като оправяне на леглото, прибиране на вещите веднага и кратка 5-минутна подредба създават ред и спокойствие. Рутините с кошници за дребни предмети, изтриване на повърхности и проветряване допринасят за чиста и приятна атмосфера.

# 462
  • При децата ми
Всекидневно пускам прахосмучачка, подреждам, ако има нужда. Веднъж в седмицата трия прах и минавам с мопа.

# 463
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Подреждам и почисвам на момента, според мен така се поддържа по-лесно всяко помещение. Вещите се връщат по местата си задължително, тъй като нося очила с висок диоптър и намирането им без тях би било предизвикателство, ако не са поставени на местата си.

# 464

Имам прахосмукачка робот, която ежедневно си чисти и мие заради нас и космите на кучето.
Подредено е, защото новите ми мебели са без витрини и полички, всичко е затворено и не се вижда бъркотията вътре, както и не се налага да бърша прах.

Общи условия

Активация на акаунт