🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 8 881
  • 328
  •   2
Отговори
# 255
  • София
И аз чакам момиченце, още при първата ФМ АГ-то каза, че вероятността за мадама е 90%, а на другата седмица се потвърди и от пренаталния.
Иначе още не мога да кажа със сигурност какво усещам, но аз съм и по-дебеличка. Установих само, че ако лежа по корем нещо бълбука отдолу и май не й харесва.

Момичета, суха ли ви е кожата? От 1 седмица така изсъхна, че цялото тяло ме сърби, а на гърдите е гадост. Мазах с крем ще опитам сутрин и вечер да са мацотя, но усещането не е много приятно.

# 256
Ох, и моята е станала много суха.. преди малко видях, че е толкова суха, че гърбът ми се лющи 😳😳😳 мен също много ме сърби и след малко ще ходя да се мажа от глава до пети 😅
Гърдите не само ме сърбят, а и опъват, че пак са във фаза растеж.. чудех се и аз дали не съм сама, добре че попита

# 257
Какво мислите по темата

За мамите от Варна, сега ми излезе
https://www.facebook.com/share/1BX4EAeZ63/

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 07:47 от Sunshine..@

# 258
Как сте, прекрасни 🌷

Аз бях в петък на преглед в 18+5 г.с и бебчо е 280 грама вече. Доктора каза, че малко голям върви и да огранича захарта максимално. След две седмици съм на втора фетална и да попитам на този преглед ли показват бебчето на 4D/5D? При първата фетална доктора ми изпрати снимки на бебето в PDF файл и не ги разпечата , дано сега изкара една цветна снимка поне 😂.

АГ за трети път ми пуска кръв и урина, по мое усмотрение ще пусна и вит. Д , че забравих да го питам а и ми е неудобно. Човека винаги ме гледа на ехограф. Ходя на ЖК от 8 г.с и началото го посещавах на 14 дни , вече 1 път месечно и нито веднъж не ме е таксувал.

# 259
  • 🌊
При мен и на двете го показаха на 4D, единствената разлика беше, че на втората вече прегледа беше с коремен вместо вагинален. Но снимките винаги са ми били черно-бели независимо от екрана.

Аз яхнах вълна ел. уреди и педиатри.

# 260
И на мен ми казаха, че върви бебка едра в 19 седмица беше 300 грама, не съм убедена колко е точно това, и двамата ми племенника все ги изкарваха едри бебата, а се родиха по 3.000 кг. Аз имам инсулинова и ме е страх от гестационен диабет, другата седмица в 21ва г.с. съм на фетална и ще видим там какво ще каже доктора.

Как сте, прекрасни 🌷

Аз бях в петък на преглед в 18+5 г.с и бебчо е 280 грама вече. Доктора каза, че малко голям върви и да огранича захарта максимално. След две седмици съм на втора фетална и да попитам на този преглед ли показват бебчето на 4D/5D? При първата фетална доктора ми изпрати снимки на бебето в PDF файл и не ги разпечата , дано сега изкара една цветна снимка поне 😂.

АГ за трети път ми пуска кръв и урина, по мое усмотрение ще пусна и вит. Д , че забравих да го питам а и ми е неудобно. Човека винаги ме гледа на ехограф. Ходя на ЖК от 8 г.с и началото го посещавах на 14 дни , вече 1 път месечно и нито веднъж не ме е таксувал.

# 261
Как сте, прекрасни 🌷

Интересно, а дадоха ли Ви по-конкретни изчисления и в кой percentile е?
Моето бебче винаги е растяло малко по-напред. В 16+2, по размери го изчислиха 17+5, но докторката каза, че било абсолютно окей. На мен интуитивно ми звучи да се гледа персентилa и ако е над 10 и под 90, би трябвало да не е притеснително... Но при всички положения, не е хубаво да се консумира много захар така или иначе.

# 262
Не , на обикновен преглед не ми дават никакви изчисления. Може би , защото съм с ИР и статрирам бременността с наднормено тегло - 79 кг , може и доктора се притеснява да не развия гестационен диабет и си ме тряска само. По ехограф видях, че върви 3 дни напред. Мисля , че всичко му е Ок.

Два дни подред усещам вечерта доста ниско долу едно бълбукане, което е последователно няколко пъти и мисля, че е бебчо. Най-сетне 😂 Макар,че първата вечер доста се зачудих  бебето ли е , червата ли са …. То като ми е първа бременност и не знам какво да очаквам 😂

Как сте, прекрасни 🌷

Интересно, а дадоха ли Ви по-конкретни изчисления и в кой percentile е?
Моето бебче винаги е растяло малко по-напред. В 16+2, по размери го изчислиха 17+5, но докторката каза, че било абсолютно окей. На мен интуитивно ми звучи да се гледа персентилa и ако е над 10 и под 90, би трябвало да не е притеснително... Но при всички положения, не е хубаво да се консумира много захар така или иначе.

# 263
Как сте, мами? HugГледам, доста съм изпуснала, понеже напоследък нямам време да влизам във форума. Възползвам се от прилива на енергия тези седмици и здраво съм се разшетала из вкъщи.

При мен на обикновените прегледи само казват дали си отговаря на седмицата (по BPD и дължината на фемура). Досега не са ми казвали тегло на бебето.
Даже на моите прегледи май правят доста по-малко, отколкото казвате, че вашите АГ назначават.
Например, кръвни изследвания ми назначиха едва за втори път на последния преглед (20г.с ). Никой не е искал да проверим витамини или хормони (аз под хормонални проблеми бих казала, че имам само нередовен цикъл, нямам проблем с щитовидната жлеза). Също започнах бременността с наднормено тегло - 88кг, но дори теглото ми не е тема за разговор по време на прегледите. Може би защото съм качила много малко досега, само 2кг.
В тази връзка, изобщо не се старая да не качвам. Просто нямам голям апетит. Понякога изкарвам половин ден без да ям, просто защото не съм гладна и чак като видя че минава обедно време, се сещам. Имам спомен, че при първата бременност си имах апетит към конкретни неща - месце, сладко, някой път тестени закуски. Сега нищо не ме влече.

Утре съм на първата за тази бременност ФМ, в МЦ Марковс. Ще видя там какво ще иска да изкоментира доктора. Аз най-вече ще го питам дали за срока на бременността (23г. с.) е нормално да съм наддала само 2кг, имайки предвид наднорменото тегло. Иначе ако бебока се развива добре и няма поводи за притеснения, нямам други въпроси.

По повод 3Д/4Д снимките, ми казаха, че на ФМ можем да го видим, защото апаратите им поддържат тези формати. Може би не са ви предлагали такива снимки, защото нямат възможност. По принцип ФМ се провежда с 2Д ултразвук.

При мен боя в корема ми е голям. Joy Аз започнах доста рано да го усещам, още около 16г.с. Със задна плацента съм, предполагам заради това от толкова рано. Напоследък има даже моменти, в които му се дразня на малкия, защото най-често и най-силно го усещам ниско долу и така ме натиска и ръчка, че все едно иска да излезе.... Flushed като легна по гръб не се виждат ясно краченца и ръчички, но успява да накара корема ми да подскача. С ръка през кожата ясно го усещат и таткото, и каката.
Мисля и че вече хълца, защото понякога има ритмични подскачания, обаче без да усещам крайници, които да бутат в една или друга посока.
Чудя се ако сега ми създава неприятни усещания като се движи, какво ще бъде като стане едър момък в 8-9 месец Grin

Само да ви питам, какви позиции заемате, когато ви се налага да правите нещо свързано с навеждане или клякане? Тези дни започна да ми става супер неудобно заради корема. Ако се налага да се наведа, го правя като жираф, който пие вода, разкрачена. Ако клекна, също с разкрачени крака. И въпреки тези гимнастики, ми е некомфортно. Имам чувството, че притискам корема. Понякога ако често се навеждам и клякам, започва да ме боли ниско долу или около пъпа. И не, не тренирам Grinning чистя и прибирам чорапите по пода, които тийнейджърката и мъжа ми разхвърлят Joy

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 18:30 от Daisy2613

# 264
Здравейте и от мен, мами. Аз вече усещам доста усилено бебчо, започнах от 18 седмица, на прегледа преди няколко дни всичко беше наред, още от началото си върви седмица напред, което е хипотетично , това са апарати, които също и не измерват точно. Уж беше 313 гр, а в края на тази седмица съм на втора фетална. Относно килограмите, за 20та седмица съм качила точно 5, като стартирах с килограми на границата с поднормени, и ми казват лекарите, че в такъв случай се качва малко повече. ( Казвам го в контекста на коментара на момичето, което е стартирало с наднормено тегло и се тревожи, че е качила само 2 кг ). Сигурна съм, че всичко ще е наред, бебчетата си взимат всичко, което им е нужно. Иначе се следя на две места, едното е по ЗК и ме теглят, мерят, пускат изследвания и измерват на бебчето тегло, ръст, обиколка на глава, корем и бедрена, а на другото място всеки път е доста по-подробно, като пускат и 4Д. Не съм купила нищо, освен малко дрешки, понеже ми е първо дете се обърквам за размера - приятелки ми казаха, че децата им, които са се родили 3.300 например са носели размер 50, аз купих повече неща 56, но чета че повечето мами купуват 62 размер първоначално, и се обърквам. Относно количка, Bugaboo Fox 5 избрах за сега, иначе преди това мислих Cyber Priam Platinum. Легло мисля да е някакво next to me, за стирилизатор се чудя още дали да купувам, или ще трупам само уреди на плота. За уред за приготвяне на адаптирани мляко също се чудя, но и те са доста големи.

# 265
Здравейте и от мен, мами. Аз вече усещам доста усилено бебчо, започнах от 18 седмица, на прегледа преди няколко дни всичко беше наред, още от началото си върви седмица напред, което е хипотетично , това са апарати, които също и не измерват точно. Уж беше 313 гр, а в края на тази седмица съм на втора фетална. Относно килограмите, за 20та седмица съм качила точно 5, като стартирах с килограми на границата с поднормени, и ми казват лекарите, че в такъв случай се качва малко повече. ( Казвам го в контекста на коментара на момичето, което е стартирало с наднормено тегло и се тревожи, че е качила само 2 кг ). Сигурна съм, че всичко ще е наред, бебчетата си взимат всичко, което им е нужно. Иначе се следя на две места, едното е по ЗК и ме теглят, мерят, пускат изследвания и измерват на бебчето тегло, ръст, обиколка на глава, корем и бедрена, а на другото място всеки път е доста по-подробно, като пускат и 4Д. Не съм купила нищо, освен малко дрешки, понеже ми е първо дете се обърквам за размера - приятелки ми казаха, че децата им, които са се родили 3.300 например са носели размер 50, аз купих повече неща 56, но чета че повечето мами купуват 62 размер първоначално, и се обърквам. Относно количка, Bugaboo Fox 5 избрах за сега, иначе преди това мислих Cyber Priam Platinum. Легло мисля да е някакво next to me, за стирилизатор се чудя още дали да купувам, или ще трупам само уреди на плота. За уред за приготвяне на адаптирани мляко също се чудя, но и те са доста големи.

Относно стерилизатор, мисля че е добра идея, защото иначе ще трябва да преварявате шишета , биберони,  частите на помпата за кърма и други. Машината за приготвяне на мляко за мен е излишна. Това , което ми вършеше добра работа  при първото ми дете и сега ще ползвам пак е уред за затопляне на млякото, размразяване на кърма и затопляне на пюрета. Също от полза ми беше ел. аспиратор за носле и кана за варене на вода, вана със стойка, за да не е на пода или на стол, предвид болките в кръста след раждане въобще не ми се стоеше наведена,  затова взехме и шкаф за повивалника. Като почнаха да му никнат зъбите и беше много неспокоен по време на сън ,му взех и машинка за бял шум. Любимия му беше на туптящо сърце.
 Това си е лично мое мнение де.

# 266
  • София
Аз вече купих стерилизатор, не се,м сигурна за уред за затопляне на мляко, защото ако правя млякото с топла вода няма да има нужда.

# 267
Би ли споделила после как е минал прегледа, смисъл аз в петък ще съм там за първи път в Марковс и 2-ра фетална

Как сте, мами? HugГледам, доста съм изпуснала, понеже напоследък нямам време да влизам във форума. Възползвам се от прилива на енергия тези седмици и здраво съм се разшетала из вкъщи.

При мен на обикновените прегледи само казват дали си отговаря на седмицата (по BPD и дължината на фемура). Досега не са ми казвали тегло на бебето.
Даже на моите прегледи май правят доста по-малко, отколкото казвате, че вашите АГ назначават.
Например, кръвни изследвания ми назначиха едва за втори път на последния преглед (20г.с ). Никой не е искал да проверим витамини или хормони (аз под хормонални проблеми бих казала, че имам само нередовен цикъл, нямам проблем с щитовидната жлеза). Също започнах бременността с наднормено тегло - 88кг, но дори теглото ми не е тема за разговор по време на прегледите. Може би защото съм качила много малко досега, само 2кг.
В тази връзка, изобщо не се старая да не качвам. Просто нямам голям апетит. Понякога изкарвам половин ден без да ям, просто защото не съм гладна и чак като видя че минава обедно време, се сещам. Имам спомен, че при първата бременност си имах апетит към конкретни неща - месце, сладко, някой път тестени закуски. Сега нищо не ме влече.

Утре съм на първата за тази бременност ФМ, в МЦ Марковс. Ще видя там какво ще иска да изкоментира доктора. Аз най-вече ще го питам дали за срока на бременността (23г. с.) е нормално да съм наддала само 2кг, имайки предвид наднорменото тегло. Иначе ако бебока се развива добре и няма поводи за притеснения, нямам други въпроси.

По повод 3Д/4Д снимките, ми казаха, че на ФМ можем да го видим, защото апаратите им поддържат тези формати. Може би не са ви предлагали такива снимки, защото нямат възможност. По принцип ФМ се провежда с 2Д ултразвук.

При мен боя в корема ми е голям. Joy Аз започнах доста рано да го усещам, още около 16г.с. Със задна плацента съм, предполагам заради това от толкова рано. Напоследък има даже моменти, в които му се дразня на малкия, защото най-често и най-силно го усещам ниско долу и така ме натиска и ръчка, че все едно иска да излезе.... Flushed като легна по гръб не се виждат ясно краченца и ръчички, но успява да накара корема ми да подскача. С ръка през кожата ясно го усещат и таткото, и каката.
Мисля и че вече хълца, защото понякога има ритмични подскачания, обаче без да усещам крайници, които да бутат в една или друга посока.
Чудя се ако сега ми създава неприятни усещания като се движи, какво ще бъде като стане едър момък в 8-9 месец Grin

Само да ви питам, какви позиции заемате, когато ви се налага да правите нещо свързано с навеждане или клякане? Тези дни започна да ми става супер неудобно заради корема. Ако се налага да се наведа, го правя като жираф, който пие вода, разкрачена. Ако клекна, също с разкрачени крака. И въпреки тези гимнастики, ми е некомфортно. Имам чувството, че притискам корема. Понякога ако често се навеждам и клякам, започва да ме боли ниско долу или около пъпа. И не, не тренирам Grinning чистя и прибирам чорапите по пода, които тийнейджърката и мъжа ми разхвърлят Joy

# 268
Sunshine, много съм доволна.
За първи път съм при доктор Марков. Много добро впечатление ми направи. Обстойно прегледа всичко, като обясняваше какво вижда, дали е нормално и постоянно ме питаше дали имам въпроси.
При мен нещата се развиват много добре, бебока според размерите го изчислява със седмица и 2 дни по-малък, но обясни че най-вероятно се дължи на късна овулация и за срока на бременността попада в нормите.
Внимателно прегледа развитието на мозъка, всички органи - дробове, бъбреци, стомахче, кръвотока на сърцето, кръвотока на плацентата и маточните артерии. При мен едната маточна артерия (забравих лява или дясна) е стеснена, но ме успокои, че все пак е в нормите, а и другата е достатъчно голяма, така че компенсира.
Аз питах дали можем да видим бебока на 3Д, което си влиза в цената на прегледа. Много се мъчи доктора да го хване, но нашия момък не се даде. Беше си сгушил лицето към гърба ми, ръчичките пред него и успяхме само да уловим един кадър на устата и брадичката. Иначе на 2Д се вижда хубаво черепа и структурите на лицето, така че дори и да е срамежлив бебока, пак може да се прецени дали всичко е наред.
Също прегледа гръбначния стълб, изключи спина бифида, измери раменната и бедрената кост, размерите на главата дължина на торса. Огледа ръчичките и крачетата, изброихме пръстчетата на всяко от тях.
И за първи път тази бременност получих информация и за теглото на бебока. В момента го изчислява на 476 грама.

Та, така, доволна съм много. Blush Мисля, че на всички важни неща обърна внимание. Най-важното е, че и аз вече съм спокойна, че въпреки малкото наддаване на килограми от моя страна, малкия човек се развива добре. Марков ме успокои, че даже е добре да качвам по малко, защото и без това съм започнала с наднормено тегло.

Би ли споделила после как е минал прегледа, смисъл аз в петък ще съм там за първи път в Марковс и 2-ра фетална

# 269
Daisy2613, радвам се, че всичко е минало добре! Благодаря, че сподели как е минал прегледът, и ние сме на 2ра ФМ при доц Марков другата седмица, много по-спокойна съм вече след твоето хубаво мнение! А дадоха ли ви някакви снимки да си имате за спомен?

Благородно завиждам на тези от вас, които вече усещате бебчетата. Даже ми е чудно как различавате ритници от хълцане Smiley Аз още чакам да усетя нещо, в събота влизам в 20та седмица, предна плацента и малко повече подкожни мазнини. Все си мисля, че докато не го усещам, няма да повярвам напълно, че съм бременна Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт