🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 601
  • 142
  •   1
Отговори
# 60
Непрекъснато, даже се хващам на моменти готова да тръгвам за спешното в болницата в която работи моя доктор само да видим, че всичко е наред 😃

Момичета имате ли някакви лоши мисли от преглед до преглед? Не знам как да се справя с това, сега докато дойде време за прегледа направо в главата ми е какво ли не най-вече дали ще е наред бебето. Почти през целия ден го мисля..

# 61
Момичета, втората ФМ в коя г.с. ще я правите/ сте я правили?
И трябвало ли е да пускате специални изследвания преди това?

# 62
Аз правих втора фетална днес (19 г.с.). Викат ме и между 22-24 г.с., но аз имах причина за проследяване. Отдъхнах си днес, зарадвах се истински, без притеснения. Потвърдиха на 100% момиче.

# 63
  • София
Аз съм си записала час за 22 седмица.

# 64
Аз записах за 20 седм + 5 дни. Четох между 19 и 24 седм няколко варианта (19-21, 20-22, 21-23) и реших посредата

# 65
На мен ми казаха най добре 21, 22 г.с.
По мой изчисления началото на октомври.

Момичета, втората ФМ в коя г.с. ще я правите/ сте я правили?
И трябвало ли е да пускате специални изследвания преди това?

# 66
Аз също съм записала за 22 седмица.

# 67
Моята втора фетална предстои края на месеца в 22г.с. при д-р Панайотова, за която четох много положителни отзиви тук във форума.

# 68
Здравейте, мами. Моя преглед вчера до специалиста в Пловдив мина. Оказа се видимо, че нямам скъсена шийка, както ми казаха. 3,8 е, което е чудесно. Бебето върви седмица напред и за сега всичко изглежда добре. Искам да кажа на всички вас, ако нещо ви притесни, искайте и второ и трето мнение, защото е толкова важно точно сега да сме спокойни. А за феталната днес ще взимам час.

# 69
Здравейте,
Днес бях на преглед, докторката каза, че 5-6 км пеша са ми много на ден, да увелича магнерот-а на 3х1, но-шпа и бускулизин също 3х1, бебето е добре, върви 5 дни по-голямо. Само мерихме кръвно и ми взе секрет за микробиология, викам видеозон? Платен е, ако искаш, е аз много исках, на фона на последния преглед и стрес след ФМ. Пих една чаша кола днес, та беше доста активно, пак съм с предна плацента, но каза, че е възможно и да го усетя(вчера го усетих), защото е втора бременност. Мислех да я питам за мерене шийката на матката, ама ме досрамя и не попитах. Прабабите още не знаят, време е да си отида по селата и да ги зарадвам. Комшиите не знаят, колежките също не знаят още, и тях трябва да осведомя скоро, защото вече си личи.Това е от мен - спокойна съм след прегледа.

# 70
Здравейте,
Днес бях на преглед, докторката каза, че 5-6 км пеша са ми много на ден, да увелича магнерот-а на 3х1, но-шпа и бускулизин също 3х1, бебето е добре, върви 5 дни по-голямо. Само мерихме кръвно и ми взе секрет за микробиология, викам видеозон? Платен е, ако искаш, е аз много исках, на фона на последния преглед и стрес след ФМ. Пих една чаша кола днес, та беше доста активно, пак съм с предна плацента, но каза, че е възможно и да го усетя(вчера го усетих), защото е втора бременност. Мислех да я питам за мерене шийката на матката, ама ме досрамя и не попитах. Прабабите още не знаят, време е да си отида по селата и да ги зарадвам. Комшиите не знаят, колежките също не знаят още, и тях трябва да осведомя скоро, защото вече си личи.Това е от мен - спокойна съм след прегледа.
И на мен ми казаха, че съм с предна плацента, това значи, че по-късно ще го усетя ли? Първо бременност ми е и толкова много въпроси имам 😁 и за магнерота забравих да питам АГ колко време се пие, на следващия преглед ще я питам. Тя на последния преглед ме попите дали го усещам, аз не го усещам даже не знам какво точно трябва да усетя сега, но знам че с напредването ще го разпозная

# 71
Аз също съм с предна плацента, доколкото знам така и ще си остане. Но снощи си видях корема как ми се повдига от бебешки крачета, съвсем леко, но се виждаше. Аз обаче нямам подкожна мазнина и ми е второ, та вече осезаемо си го усещам.  Много приятно чувство Simple Smile

# 72
  • 🌊
Аз както казах, че с предна плацента едва ли ще усетя нещо, но и мен ме почна Grin
От тази седмица имам една малка буца, която се мърда насам-натам и ме ритна веднъж. Притеснявам се, че понякога я усещам доста долу, понякога имам болки и ще говоря с лекаря дали е ок. Иначе доста приятно чувство, но понеже аз съм със според мен излишни мазнини там, мога да го наблюдавам само сутрин. Наям ли се се връщам към това да съм боровинка и не може нищо да се види.

# 73
Може позицията на бебето да е такава с крачетата надолу и като удря шийката да заболява. И аз моето го усещам само на едно място, около пъпа се движи.

Аз както казах, че с предна плацента едва ли ще усетя нещо, но и мен ме почна Grin
От тази седмица имам една малка буца, която се мърда насам-натам и ме ритна веднъж. Притеснявам се, че понякога я усещам доста долу, понякога имам болки и ще говоря с лекаря дали е ок. Иначе доста приятно чувство, но понеже аз съм със според мен излишни мазнини там, мога да го наблюдавам само сутрин. Наям ли се се връщам към това да съм боровинка и не може нищо да се види.

# 74
Да, те още са малки и се подхвърлят и въртят навсякъде и постоянно предполагам, докато имат място. Да- с предна плацента и първа бременност, малко по-късно се усеща, защото тя поема "ударите на бебето". Мисля, че един път така ли е, си е така докрая. Магнерот-а не е вреден, дори е полезен, можеш по 1,2 или 3 пъти на ден да се пие.

Аз съм с питане - някоя от вас запозната ли е и знае ли, по здравна каса тези 3 прегледа с видеозон, копито се полагат през цялата бременност (след регистриране на ЖК) в кои периоди са? Понеже днес нямах такъв (беше си платен и по мое желание), когато няма видеозон само кръвно и кг следят и ако има въпроси.
Питах за нещо за имунитета, понеже започвам работа с деца, викам бизон мама, Инфлуцид, спирулина? (Че последните две са по натурални и безобидни), не - изписа ми immunolaction, явно е нов продукт и трябва да се продава...

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 17:42 от Sunshine..@

Общи условия

Активация на акаунт