🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 9 132
  • 332
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Misheto, много благодаря,че споделяш за количките. Това ми е тъмна Индия и имам нужда от всякаква информация.

MS, при мен първата ФМ продължи 30 минути и беше напълно достатъчно, за да се огледат органите, а ня някои се връщаме два пъти. Бебка беше застанала мирно и даде да се види всичко. Сега ще видя при втората как ще бъде.
Иначе при АГ-го повечето от 10-15 минути едва ли съм стояла, но аз не съм от хората, които задават по 100 въпроса и може би затова не се бавя.

# 286
Момичета относно количките, всички покрай мен ми казват да не бързам да вземам количка защото нямало да излизаме в този студ да се разхождаме отначало, а и нали там 40 дни не трябва да излиза бебето (аз не вярвам в тези неща, не знам защо така ми набиват в главата), а аз искам да вземем всичко каквото ни трябва от по-рано не искам вече като се роди живот и здраве тогава да тръгвам да търся каквото и да е било. Също и баба ми и майка ми чак ми се карат, че ако вземем нещо за бебето да не го оставяме вкъщи, а някъде другаде. Струва ми се пълна тъпотия, те явно живеят още в онова време

# 287
Момичета относно количките, всички покрай мен ми казват да не бързам да вземам количка защото нямало да излизаме в този студ да се разхождаме отначало, а и нали там 40 дни не трябва да излиза бебето (аз не вярвам в тези неща, не знам защо така ми набиват в главата), а аз искам да вземем всичко каквото ни трябва от по-рано не искам вече като се роди живот и здраве тогава да тръгвам да търся каквото и да е било. Също и баба ми и майка ми чак ми се карат, че ако вземем нещо за бебето да не го оставяме вкъщи, а някъде другаде. Струва ми се пълна тъпотия, те явно живеят още в онова време

Ние купихме количка още преди месец 😅
Сега набелязвам неща и ще ударим на черен петък. Надявам се до Коледа да имаме 90% от нещата и да не го мисля.
Една приятелка роди в 31 г.с. и нямаха почти нищо (по-стресово пазаруване не бях виждала). Дано всички износим до термин 🤞🏼

# 288
Моя позната наскоро също роди в 31г.с. Не разбирам, защо е стресовото пазаруване, при положение че детето в такива ситуации не се изписва веднага от болницата. Нейното вече един месец е там и скоро ще го изписват. Покупките могат много бързо да се взрмат и според мен няма нужда от излишен стрес. Аз лично преди 28г.с. съм решила нищо да не взимам.

# 289
Миналата седмица бях на училище за родители и казаха изрично - бебето може да се извежда след 5-тия ден! Естествено и разбира се, ако позволява времето, да няма мъгла и вятър (влага също, да не е валяло скоро) да се чувства и майката добре... Зимите вече не са това, което бяха... Да със сигурност ще имаме нужда от време за възстановяване и свикване с режим-а, но все до един магазин за хляб както се казва, може да се наложи да се прескочи, ако и таткото в ангажиран и няма баби под ръка. Всички суеверия от едно време мисля, че са излишни и натоварват психиката ... Дайте да ги мажем със свинска мас и да слагаме сол във водата за къпане като е така със суеверията... Всеки си има и право на избор и разбиране на нещата де...
Щях да казвам на новите мами(първескините с първо бебче), като правите списък за пазаруване, можете съвсем спокойно да си отметнете някакви неща, които не са спешни и за първо време да са за подаръци от гостите/орисниците, ако правите питка на бебето - примерно слинг/раница, чанта за количка, активна гимнастика, защото ще се хвърлите да накупувате всичко сега и после като ви подарят нещо, вие ще го имате и ще са излишни неща, които ще останат неползвани.

# 290
  • София
Ако всичко е наред живот и здраве, ще си извеждам бебчето в момента, в който мога да се справя физически след раждането. В плановете (дали така ще стане не се знае), е да не изнежвам детето. Четох преди време как една майка облякла бебчето в ританки, две блузи, гащеризон, чувалче, завила го с одеяло и накрая покривало за количка. Да, бебетата имат различна терморегулация от нашата, но има граници. Та ще пропусна суеверията със студа и 40-те дни. Ако бебчето и аз сме здрави, ще си излизаме.
Иначе покупките бавно и славно започнах да ги правя, но разчитам на Черния петък и Бебемания.

Момичета, вие ходите ли на работа?

# 291
  • 🌊
Мен точно моите майка и баба почнаха купа от неща😅 Кой купил кърпа, кой комплект за изписване, но за дрехи не се притеснявам толкова.
И при мен имаше коментари от някои "Ами ако то не иска да седи в количката" и "Къде ще го изкарваш по студовете". Но количката никога не съм я приемала само за навън, мой братовчед изпадаше в рев от кошарата и заспиваше само в количка. Не знам какво по характер ще е Чебурашче, но майка му обича всичко да ѝ е по възможност подготвено, обмислено и с кодове за намаление.

Ние не сме предвидили да има погача, прощапулник и подобни.

За работата - изцяло на хоум офис съм, но режима ме мъчи, защото ме рита до 1-2. Ще питам акушерката как биха седели нещата с болничния.

# 292
Да, важното е да не се претопля бебето, вътре си е топло в количката в зимния кош. Казват, че зимата трябва да са с един кат повече дрехи от нас, а лятото с един като по-малко от нас, както сме облечени.
Моя роднина също преспиваше бебето в количката в дневната, защото й беше по-удобно и лесно.
С баткото, който е на 29.12. роден слушах майка ми, да не го извеждам на студа и чак март излязохме на разходка, сега вече не съм на този акъл Simple Smile да сме здрави с бебето и да се чувствам добре, другото е лесно

Ако всичко е наред живот и здраве, ще си извеждам бебчето в момента, в който мога да се справя физически след раждането. В плановете (дали така ще стане не се знае), е да не изнежвам детето. Четох преди време как една майка облякла бебчето в ританки, две блузи, гащеризон, чувалче, завила го с одеяло и накрая покривало за количка. Да, бебетата имат различна терморегулация от нашата, но има граници. Та ще пропусна суеверията със студа и 40-те дни. Ако бебчето и аз сме здрави, ще си излизаме.
Иначе покупките бавно и славно започнах да ги правя, но разчитам на Черния петък и Бебемания.

Момичета, вие ходите ли на работа?

# 293
Аз досега щях да съм накупила много неща, количката ми беше пълна от 2 сайта, които имаха намаления септември, но поради инфарктна ситуация след втората фетална стопирах пазаруването.
Иначе щях да имам и кошара, и помпа, дрешки си поръчвам скришно от olx, че мъжа ми не дава да взимам втора употреба. Майка ми вкъщи ме чака с един куп бебешки дрехи и одеалца от мен и брат ми да ги прегледам, но сте прави, че е добре да се оставят и неща за подарък, а не като те питат "какво да купим" и да казваш "имаме си всичко".
Дано всички се вредим за черния петък, че и аз го чакам с нетърпение.
В групата за промо кодове споделиха едно приложение, където имало актуални работещи кодове за отстъпка. Казва се ПромоКодове с картинка на портфейлче.

# 294
Здравейте, момичета! Не съм много активна напоследък, но аз съм с малко дете + работя.. и знаете как е положението.

Аз все още работя, хоум офис съм, но честно казано се чудя дали да прекъсна вече.. истината е, че много ще ми повлияе май на осигуровките, защото преди това застъпих и майчинството от предишното детенце ии.. общо взето заради това смятам май до края да работя, освен ако нещо не се промени. Те пък вместо да се съобразяват с това, че съм бременна, сякаш гледат да ми дадат повече задачи, за да се възползват "максимално"..

Относно покупки - аз още не съм купила нищо. Смятам да купим едно некст ту ми, гнездо евентуално ии комплектче за изписване.. Всичко ще си ползвам от първото детенце (те са и един сезон).. количка и тн.

А после след некст ту ми то, ще му мисля. Grinning

Аз първото ми детенце го изкарвах рано-рано навън... още на 10ия ден някъде. Не мисля, че сбърках. То се роди в края на януари. Нека се каляват мъниците. Все пак са облечени, а и количките са доста защитени от вятър и студ... Освен това за мен също разбирането "един слой повече от нас" е много противоречиво, въпреки че често го чувам.. Например аз и мъжът ми сме с коренно различна терморелугация, аз винаги съм много по-облечена. Детето обикновено е по-леко облечено от мен сега, по-кален е. За мен това е добре. Плюс рискът от претопляне е голям и сериозен при бебета, защото бабите обикновено искат да ги навличаме прекалено.. Та като видях, че моето дете не се чувства ок така и за ужас на близктие започнах да го обличам "тънко", всичко се промени в положителна насока. Grinning

# 295
Аз бях при проф. Марков и прегледа беше 220лв. този понеделник.
Относно паркирането - пред медицинския център имаше доста места около обяд.

Ако не е тайна каква е цената на прегледа? Казаха ми 230, но не знам дали при всички е толкова и предполагам може с карта да се плаща. А и още нещо - има ли в близост къде да се паркира?

# 296
Аз имам друг въпрос - колко време продължи прегледът? Нагоре гледах, че са по около час, така ли е? И с коремен ехограф ли е само?

# 297
На този етап си е изцяло с коремен ехограф.
Нашата фетална морфология беше не повече от 25 минути. Смятам, че това е нормално време ако прегледа се извършва от специалист и всичко е наред с плода.

# 298
Явно аз случвам все на такива подробни лекари, които отделят повече време и си мислех, че е по-скоро правило, отколкото изключение. Не съм от задаващите въпроси, даже забравям да питам каквото и да е като вляза в кабинета. Още на първата фетална прегледа беше 40 минути, въпреки че бебето беше 7см и нямаше какво толкова да се гледа.
С вагинален ехограф ми мерят само шийката като 2 лекарки вече казват "да го направим както трябва", което ме води на мисълта, че меренето на шийка през коремния не е много прецизно. Още от 12-13 седмица ми бяха казали, че вагиналния ехограф се обезмисля, понеже бебето е голямо вече.

# 299
При мен шийката се следи много стриктно на всеки пррглед, защото имам предишна загуба и сега поставен серклаж. Шийка се мери само с вагинален ехограф, с коремния се гледа бебето. Казвали са ми, че срамната кост прави сянка и мереното през корема не е точно.

Общи условия

Активация на акаунт