🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 9 297
  • 339
  •   2
Отговори
# 300
И аз минах фетална морфология вчера. Продължи около 20 минути в 21 седмица и 6 дена. Мисля времето беше напълно достатъчно, даже ми се стори дълго. Не съм купувала нищичкоо. Изобщо не бързам- няколко бодита, количка и сме готови. Кошара имам, а може и на леглото да спи в началото бебето, не е проблем. Някой пита дали работим още. Аз си работя и май ще съм си до последно, защото няма кой да ме замести. А и се чувствам добре и времето минава. Пречи ми само, че не мога да се разхождам много, освен да излизам в дълги обедни почивки....ще помисля. С първата бременност спортувах през цялото време, сега доста съм се занемарила и коремът ми е огромен

# 301
Момичета мина и моята втора фетална в Марковс. 25-30 Мин има няма да продължи. Доволна съм от прегледа, докторката беше любезна и всичко е наред. Бебето 2 дни расте по-напред, беше 4-5, но е всичко си е в норма. 220 лв си е прегледа (мислех, че има разлика дали е при професора или не), места за паркиране имаше и вече си пътуваме за вкъщи и в 13:30 съм при АГ на преглед, да мина всичко на един ден и с една отпуска.

# 302
  • София
Много се радвам за вас, момичета. Като минеш един такъв преглед и някак ти става много по-леко на душата. Колкото и да не го мислиш, понякога няма как.
Аз вчера бях на рутинен преглед (след 1 седмица съм на втората ФМ) и ми казаха, че плацентата е ниска, но в по-напреднали седмица щяла да се вдигне. Има ли някоя от вас с ниска плацента? Първоначално не го приех много притеснително, днес се зачетох, че е добре повече да си почивам (аз уж почивам, но какво значи повече се чудя).

# 303
Yellow_girl, и аз бях с ниска плацента в началните седмици и ми казаха да не вдигам тежко, без полови контакти и спорта ми забраниха, само разходки като цяло наистина повече почивка, защото имало риск от отлепване. Сега на втората фетална казаха, че вече се е вдигнала и била на около 4 см от шийката.

# 304
Здравейте! Аз днес бях на ЖК, в 19+2 съм. Макар, че докторът каза, че всичко е наред, аз нещо се замислих за теглото на бебето. 304гр го измери, може и да си въобразявам, но ми се струва много за тази седмица. Вашите бебета колко тежаха в тази седмица? На втора фетална съм на 21.10.

# 305
Аз съм 20 + 6 - 411 гр - 2 дни върви по-голямо. При теб зависи дали върви голямо, може да си е повече гр.
Здравейте! Аз днес бях на ЖК, в 19+2 съм. Макар, че докторът каза, че всичко е наред, аз нещо се замислих за теглото на бебето. 304гр го измери, може и да си въобразявам, но ми се струва много за тази седмица. Вашите бебета колко тежаха в тази седмица? На втора фетална съм на 21.10.

# 306
Ами не ми се казва като цяло с колко дни е напред. На база различните измервания, накрая има само тегло. Някои от измерванията са в норма, други са напред или малко по-назад.

# 307
  • София
Моето бебче е 375 в 21 седмица.
Щом твоето АГ няма притеснения, значи всичко е наред.

# 308
  • 🌊
Моето в края на 19 седмица когато беше феталната беше 345 ± 50, в края на 20 при стандартния преглед беше 375 ± 54.

# 309
Значи моето щом е с 2 дни напред, 36 гр е повече +-15 са си добре бебешките
Моето в края на 19 седмица когато беше феталната беше 345 ± 50, в края на 20 при стандартния преглед беше 375 ± 54.

# 310
Моята девойка я измериха 483 гр. в 22 г.с. Май върви с 4 дни назад, по ПРМ съм 22+5, а по ултразвук 22+1, но ми казаха че си отговаря за седмицата.

# 311
На мен доктора ми каза, че в 19 г.с. бебето е 300гр. и е малко голямо, но сега като ви слушам даже ми се струва малко. Странното е, че на 26.09 на снимката от  ефографа пише 19г.с. след две седмици на другата снимка от вчера пише 20г.с. и 3 дни. Много се обърквам вече. И момичета при някоя от вас имало ли е по силни бодежи ниско долу. Ходихме по спешност на доктор, бебка беше в странна поза краката й към пикочния мехур, а главата й към пъпа, и риташе много не беше спокойна изобщо, докторката ме посъветва, ако продължат болките да влезна за няколко дни в болница, аз отказах защото ме страх, а и не са толкова силни болките или други симптоми да имам пия магнорот 3х2 и нош па 3х2.

# 312
Аз имам едни болки ниско долу вдясно, ама май като се преговаря/преуморя. Също ми казаха Магнерот 3х1,но шпа 3х1, бусколизин 3х1. Аз спрях да ходя пеша и пия Магнерот сутрин и вечер, другото при нужда, ако ме заболи.
На мен доктора ми каза, че в 19 г.с. бебето е 300гр. и е малко голямо, но сега като ви слушам даже ми се струва малко. Странното е, че на 26.09 на снимката от  ефографа пише 19г.с. след две седмици на другата снимка от вчера пише 20г.с. и 3 дни. Много се обърквам вече. И момичета при някоя от вас имало ли е по силни бодежи ниско долу. Ходихме по спешност на доктор, бебка беше в странна поза краката й към пикочния мехур, а главата й към пъпа, и риташе много не беше спокойна изобщо, докторката ме посъветва, ако продължат болките да влезна за няколко дни в болница, аз отказах защото ме страх, а и не са толкова силни болките или други симптоми да имам пия магнорот 3х2 и нош па 3х2.

# 313
Здравейте момичета! И моята фетална морфология мина днес в 22+5г.с. съм., всичко е наред прегледа продължи около 45-50 мин. гледаха я много обстойно и лекаря каза, че всичко е перфектно. Тежи 550гр. 🩷 Прегледа ми струваше 170лв и бих искала да ви запозная с малката ми Селина 🩷🎀

# 314

На мен в приложението за следене на Avent ми дава 19 седмица 273гр, а 20та 331гр. Това + факта, че не са ви казали нищо на прегледа, не бих се притеснявала! Иначе аз гледам персентила, но явно не всеки доктор вади тази разбивка с размери.

Иначе явно вървим почти заедно! Аз днес съм 19+3, моята принцеса винаги е напред и то не с малко (повече от седмица), но всичко е наред!

Другата седмица съм на нормален преглед а по-другата на ФМ, така че ще споделя повече инфо след това.

@Iliyanaah Прекрасна снимка! Много се радвам, че всичко е наред и нека все така за напред!

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 16:38 от misheto95

Общи условия

Активация на акаунт