🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 25 434
  • 846
  •   1
Отговори
# 765
Момичета аз бях на преглед, попитах за тези болки АГ каза, че е нормално и да си пия магнезия 3х2 на ден. Моят малък мъж вече се е обърнал, но предвит това, че ще съм секцио сигурно не е от голямо значение. Даде ми дати за секциото и ще трябва да си изберем и да кажа на следващия преглед. Много започнах да се вълнувам то не остана време, като се замисля още 2 3 прегледа и ще се видим с малкото човече 🥰

# 766
  • София
Заедно сме били на преглед 😀 Аз от сутринта съм първо на фатална, после на кардиолог. Госпожицата вече е 1550 (30 седмица), всичко й е идеално, даже за първи път имам 3D, снимка, защото все се крие с ръцете пред лицето. Снимахме я в края на прегледа и все едно се беше намръщила, явно това бутане не й е по вкуса 😀 (това в кръга на шегата). Обърнала се е отново с дупето надолу, но и аз ще съм секцио и няма значение. Важното е, че водите са в норма, шийката 4.1, така че няма признаци за проблем.
При кардиолога също всичко беше на 6, кръвното е нормално (то при 2 хапчета как не).
 Оплаках се, че не мога да ям и непрекъснато свалям кила и двете докторки изобщо не се впечатлиха, казаха - щом можеш да хапваш месо (протеини), другото не го мисли.
Много съм доволна днес. Следваща стъпка - разговори за раждането с моето АГ. Ще си направя списък с въпроси, че каквато към кукундрера, ще забравя нещо важно.

# 767
Хубави новини.

# 768
Как се справихте с будуването по нощите? Аз все още ставам към 4-5 дрема будна до 7ч., после заспивам и така до 9-10ч.
Отделно тази седмица съм качила  2 кг, което за мен е много. Започнах да изпитвам неконтролируем глад към въглехидрати, постоянно съм гладна. А нямам гестационен диабет. Имате ли увеличен апетит?
Успях да овладея контракциите, но се върнах като като инвалид от болницата. Усещам вече силата на гравитацията и постоянно изпитвам придърпване от шийката надолу.
Пуснах си изследвания и хемоглобина с ферофолгамата ми е скочил от 115 на 141 за 1 месец, бях много доволна. Но, FT4 e ниско под 10. Пия левотироксин, но явно не е достатъчно. АГ ме препрати към ендокринолог, но изказа предположение за тези резултати. Че, предвид увеличението на обема на плазмата от 30-50% тироидните хормони не са намалели, а просто са по-разредени.  Което се доказва от нормалните стойности на TSH(2.7) за 3 триместър. Ще видим какво ще каже и ендокринолога.

# 769
  • 🌊
Аз почнах допълнителни уроци по програмиране да си гледам нощес😂 Като в онази шега бебето на 5 години ще има 29 години стаж, но наистина не мога да заспя. С Чебурашкин, че и всеки от домакинството съм на абсолютно различен режим.
Мен ме е яд за желязото, защото от всичко, което чета като препоръки е с фолиева киселина, която в повечето случаи ми е противопоказна

# 770
Сорбифер е само железен сулфат.

Аз почнах допълнителни уроци по програмиране да си гледам нощес😂 Като в онази шега бебето на 5 години ще има 29 години стаж, но наистина не мога да заспя. С Чебурашкин, че и всеки от домакинството съм на абсолютно различен режим.
Мен ме е яд за желязото, защото от всичко, което чета като препоръки е с фолиева киселина, която в повечето случаи ми е противопоказна

# 771
Фолиевата противопоказна ? Защо?
Иначе в добрите случаи успявам да сля до 4-4:30, после започва въртене и стискане на очи, може да позадрямам към 6 и в 7 ставам да правя закуска на баткото (обясних му че скоро ще трябва сам да си я приготвя и тази сутрин наполовина той си я нагласи). Иначе после закуска и кафе в леглото до 9-10 зависи как са задачите за деня (все пак съм болнични вече), ноо в момента в който изляза от нас на улицата и ме стяга корема и е зор ходенето, днес до магазина на 300м едвам се занесох... Не ми пречи особено, притеснявам се да не си предизвикам нещо по-ранно. И даа... Постоянно ми се яде сладко, тестяно, само такива рецепти ми излизат във фейса и тик ток... Днес ходих да купя продукти и съм решила поне 4-5 видя бисквитки, сладки, меденки, курабийки, мъфини да правя.... Ограничавам се амааа мога да ям нон стоп

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 16:18 от Sunshine..@

# 772
  • 🌊
Имам MTHFR мутация и неметилирана фолиева или изобщо не ми се отразява, или в някои случаи можела да навреди. Та не ми ли е написано изрично метилирана форма не купувам.

# 773
Така да, и аз съм с тази мутация и само метилирана пия, затова и не пия добавки за бременни, а по отделно витамините, защото в добавките винаги е обикновената фолиева
Имам MTHFR мутация и неметилирана фолиева или изобщо не ми се отразява, или в някои случаи можела да навреди. Та не ми ли е написано изрично метилирана форма не купувам.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 16:33 от Sunshine..@

# 774
  • София
При мен тази седмица се появи по-ясно тази драма със съня. Събудя се в 3 и се въртят до 5, после заспивам, ама в 7 трябва да ставам за работа и съм като газена от влак. Три пъти вече ми се случва.

Момичета, имате ли засилено обоняние? Едва понасям някакви миризми от известно време.

# 775
Затова е време за болничен, за да не сме като парцали по цял ден, не че вече за 4 дена болничен съм спала някой следобед.. ама все пак друго си е.
Аз нямам засилено обоняние, само засилен апетит 😆, но го отдавам, че съм свободна и в нас и имам възможност да мисля и тъпча, но пак казвам, мъча се да се въздържам.
При мен тази седмица се появи по-ясно тази драма със съня. Събудя се в 3 и се въртят до 5, после заспивам, ама в 7 трябва да ставам за работа и съм като газена от влак. Три пъти вече ми се случва.

Момичета, имате ли засилено обоняние? Едва понасям някакви миризми от известно време.

# 776
  • София
Другата седмица ми е последна работна, защото затваряме офиса на 19-ти, но май като за последно има куп неща, които да оправя. Ще ми липсват колегите, ние сме добра групичка.
Апетитът го няма, но вече ми се привиждат мандарини и портокали навсякъде. Онзи ден бях на гости и домакинята беше направила плодова салата. Гледах я все едно през живота си не съм яла нищо.

# 777
И при мен съня през нощта отдавна е мит.
Лягам към 22-23ч, ставам до тоалетната в полунощ, после в 3, после ставам в 6 заради каката, за да я изпратя на училище. При нощните разходки до тоалетната съм си изградила метод как да заспя бързо, но все пак има случаи, когато не се получава и тотално ми се разбива нощта.
Иначе сутринта понеже се разсънвам покрай детето, излизам на разходка с кучето, та чак към 8 ме наляга отново умората и си наваксвам съня до 10-11. Следобед нямам време за дрямка, понеже ученичката и мъжа се прибират и като се почне обяд, после да си разкажем кой какво и как, домашни, пак разходка с куче, вечеря и не остава кога да си почивам. Поне не ми е скучно вкъщи, все си имам нещо за правене Grinning

Иначе за обонянието не съм забелязала да се е засилило, но апетита определено ми се увеличи. Това обаче прави нещата много трудни, понеже сега заради жлъчката трябва много да внимавам с храната и количествата.

# 778
Здравейте момичета, съвсем забравих, че форумът съществува за няколко дни, тъкмо ви изчетох.

И аз не спя много нощем, събират ми се 4-4 часа и половина... при мен е обратното обаче - лягам, изморена и не мога да заспя до към 3-3:30. Въртене, наместване на корем и възглавници, топло ми е, пишка ми се, направооо... почнах да слушам аудио книгата на Хедра за кърменето, така поне не се побърквам от мисли докато се мъча да заспя, слушам и в един момент заспивам.

Обонянието ми е супер засилено от самото начато на мен, трудно понасям миризми, даже хубави. Наскоро бях на симфоничен концерт, женицата до мен се беше изкъпала с парфюм, миришеше приятно, но едвам издържах и то с правене на вятър пред лицето с флаера за програмата. В почивката с мъжа ми се разменихме, за да съм по-далеч от нея и ми беше тъпо да не съм я обидила нещо.. и в офиса ходих, не ми липсва - 30 градуса, няма въздух в стаята и мирише на различни парфюми и леко на пот към края на деня... не ми харесва това силно обоняние Grinning

Вече и аз едвам вървя, а утре влизам в 29та седмица - опъва ми ниско долу, пруфтя, пъшкам, а като видя баир или стълби - лошо ми става. И все имам чувството, че ще се напишкам, а пишкам и аз по няколко капки... иначе планирах леки зимни планински разходки януари и февруари преди да родя, лесно се планира като си в 4-5 месец и не ти тежи.... сега след 2-3 км в парка до нас съм мармалад и едвам се прибирам.

Та, май сме с подобни симптоми всичките Grinning

# 779
  • София
Rising_Star, ти си герой с тези разходки. Направо ти завиждам за силите. На мен ми дай 300 метра и съм аут.
Напълно те разбирам за преживяването с жената на концерта. Така вече няколко пъти ставах в автобуса, че някой "ухаещ" се е приближил прекалено до мен.

Да ви се оплача. Вчера всичко беше цветя и рози, днес правих кръвни изследвания и хемоглобинът за две седмици се е сринал от 120 на 105. Това обяснява защо съм така уморена и все ми се спи. Изписаха ми желязо и се надявам малко да се вдигне, че не ми харесват нещата така. При вас как се движи хемоглобинът?

Общи условия

Активация на акаунт