🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 25 407
  • 846
  •   1
Отговори
# 780
Rising_Star, ти си герой с тези разходки. Направо ти завиждам за силите. На мен ми дай 300 метра и съм аут.
Напълно те разбирам за преживяването с жената на концерта. Така вече няколко пъти ставах в автобуса, че някой "ухаещ" се е приближил прекалено до мен.

Да ви се оплача. Вчера всичко беше цветя и рози, днес правих кръвни изследвания и хемоглобинът за две седмици се е сринал от 120 на 105. Това обяснява защо съм така уморена и все ми се спи. Изписаха ми желязо и се надявам малко да се вдигне, че не ми харесват нещата така. При вас как се движи хемоглобинът?
Моят го вдигнахме от 90 на 121 с малтофер за 3 месеца и хематоложката ми каза да спирам с хапчетата. Очаквам на следващите изследвания да е отново нисък.

# 781

Да ви се оплача. Вчера всичко беше цветя и рози, днес правих кръвни изследвания и хемоглобинът за две седмици се е сринал от 120 на 105. Това обяснява защо съм така уморена и все ми се спи. Изписаха ми желязо и се надявам малко да се вдигне, че не ми харесват нещата така. При вас как се движи хемоглобинът?

И при мен е нисък като твоя. Пия билкова кръв - има доста гаден вкус, но се стремя поне веднъж на ден по 10 мл. Идва си с капачка чашка.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010007646

@Yellow_girl и нашия офис го затварят на 19ти... ти успя ли да си пуснеш болничния? Сигурно ще отнеме повече време да го подготвят около празниците. На мен също ми казаха от болницата че трябва да отида формално на преглед женска консултация, за да почнат процеса на издаването му.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 13:41 от PippiParaguas

# 782
Последните кръвни бяха 10 октомври и ми беше 116, от тогава не ми е пуснала докторката, мисля че сега като стане време за 45 дневния болничен ще има изследвания.

Rising_Star, ти си герой с тези разходки. Направо ти завиждам за силите. На мен ми дай 300 метра и съм аут.
Напълно те разбирам за преживяването с жената на концерта. Така вече няколко пъти ставах в автобуса, че някой "ухаещ" се е приближил прекалено до мен.

# 783
  • София

Stubbornh, и на мен това ми дадоха. Предполагам, че ще го пия до раждането. Нямам идея бързо ли се вдига, бавно ли.

Пипи, моите 45 дни започват да текат от 3-4 януари, така че предполагам тогава ще ми трябват документите. Другата седмица ще говоря със счетоводството, за да ми кажат трябва ли им нещо по-специално.
Още не съм говорила с АГ-то каква е процедурата, доста късно установих, че като се следя на частно в по-малка клиника и бременността ми не се води официално в системата на НЗОК. Като проверя в e-zdrave, излизат само кардиологичните прегледи с диагноза - "състояние, присъщо за бремеността". Феталните морфологии също не са записани. Това го установих съвсем наскоро и никак не бях доволна, но дотук съм стигнала. Та като се видя с АГ-то за последно тази година, ще разпитам всичко документално как ще стои. Надявам се, че няма да ме карат да ходя в болницата.

# 784

Stubbornh, и на мен това ми дадоха. Предполагам, че ще го пия до раждането. Нямам идея бързо ли се вдига, бавно ли.

Пипи, моите 45 дни започват да текат от 3-4 януари, така че предполагам тогава ще ми трябват документите. Другата седмица ще говоря със счетоводството, за да ми кажат трябва ли им нещо по-специално.
Още не съм говорила с АГ-то каква е процедурата, доста късно установих, че като се следя на частно в по-малка клиника и бременността ми не се води официално в системата на НЗОК. Като проверя в e-zdrave, излизат само кардиологичните прегледи с диагноза - "състояние, присъщо за бремеността". Феталните морфологии също не са записани. Това го установих съвсем наскоро и никак не бях доволна, но дотук съм стигнала. Та като се видя с АГ-то за последно тази година, ще разпитам всичко документално как ще стои. Надявам се, че няма да ме карат да ходя в болницата.
Най-вероятно ще го приемаш до края да. Поне при мен се вдига малко по-бавно. Те се дъвчат по принцип, отначало никак не ми беше приятно ама после свикнах с тях 😁

# 785
Аз пих ферофолгама и сега минах на собифер. За месец хемоглобина ми се вдигна от 115 на 141. Не са ми казали да го спирам. Баче спазвам стриктно указанията за употреба 2 часа преди и 2 часа след прием никаква консумация на кафе и млечни продукти  (калциевите йони се конкурират с желязото за резорбцията в червата и могат да намалят усвояването 30-40%).

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 16:47 от Alfafa

# 786
Здравейте, момичета! Чета ви, но някак не ми се пише.. защото ще се оплаквам, а не ми се иска..
Принципно съм доста спокойна тази бременност, но има моменти, когато някаква тревожност ме залива, благодаря се, че е за кратко.
Втора бременност ми е, дъщеря ми родих естествено, надявам се и сега така да се случат нещата, но на последните 2 прегледа размерът на  главата е поне с 2-3 седмици напред, уж няма някакви проблеми с бебето (не че и това не ме тревожи), мисля че генетиката в третия триместър дава отражение.
Мъжът ми се е родил доста голямо бебе, едър мъж е и главата му е доста голяма (широка), мисля, че това е причината, защото и професорът по ФМ и моя АГ не споделят за проблем. Единствено може да попречи да родя нормално..
Все пак говорих с АГ ми и споделих какво предпочитам, но той каза много да не се навивам на нормално раждане и сега страдам тихо и плача вътрешно.
Тежи ми и вече едва си обувам чорапите, сто кила съм, в 33 г.с., имам стягания, пия магнерот и желязо, другата седмица съм на изследвания и на 21.12. излизам в 45-дневен болничен.
Оплаках се 😅

# 787
И моят сладур е с 2-3 седмици напред с главата, още по-фрапиращо е, че коремчето е със седмица напред, а краката са си в седмицата в която съм. Обаче притесненията ми идват оттам, че не мога да си представя, как главата върви месец напред от краката. 😳Лекарите казват, че има голяма глава и това е.
Аз бих плакала, ако ми кажат да раждам нормално, много ме е страх. 😁

Момичета, имате ли тъпа болка в областта около срамната кост, днес цял ден я усещам?

# 788
Не а последната ми ФМ в Марковс, докторката каза, че и на нашето бебе е малко по-голяма главата, ни българите сме си били големоглавци по природа и явно повечето са така, а и доста мозък каза, че имат и все пак нужда от място, където да седи 😁

# 789
Здравейте и от мен момичета! Включвам се да ви попитам , кога според вас е най-удачно да си приготвя багажа за болницата? Утре завършвам точно 32г.с. и влизам в 33-та. Аз мислех да започна леко по леко и постепенно да добавям неща към него,  като например тоалетни принадлежности за мен, одеалцето на бебка понеже още не е изпрано,  дрешките и т.н. Вие как мислите ?

Alfafa - Аз също цял ден съм с болки , не знам дали са като твоите,  но мен ме боли все едно съм в цикъл и даже и кръста ми обхваща , направо не мога да стоя повече от 4-5 минути права..

# 790
  • София
Много четох миналия месец, когато реших, че бебчето върви малко, та определено си зависи от родителите - ако те са по-едри или с по-големи глави, и бебето може да е така. След като си изкарах акъла предишния път от глупостта да чета за размерите, реших, че щом АГ-то не казва нищо притеснително, значи няма. Та и при вас, мацки, щом АГ-та са спокойни, значи го отдайте на гена Simple Smile Simple Smile
Вчера на феталната лекарката няколко пъти каза, че на женската консултация не рядко АГ-то не слага трансдюсера на ехографа точно и затова се получават някои разлики.

SilviK, много е гадно като си се настроила за едно, а то се окаже различно, но какво да правиш, нали всичко е за доброто на бебето, но и за твое. Ако е с голяма глава, може би се опасяват от сериозни разкъсвания и затова не искат да минеш през това.

# 791
И моят сладур е с 2-3 седмици напред с главата, още по-фрапиращо е, че коремчето е със седмица напред, а краката са си в седмицата в която съм. Обаче притесненията ми идват оттам, че не мога да си представя, как главата върви месец напред от краката. 😳Лекарите казват, че има голяма глава и това е.
Аз бих плакала, ако ми кажат да раждам нормално, много ме е страх. 😁

Момичета, имате ли тъпа болка в областта около срамната кост, днес цял ден я усещам?

Аз от вчера съм с такава болка ниско долу, даже днес не отидох на парти с колегите, защото се стреснах...и вчера усещах, но при почивка мина. При теб минава ли с почивка?

Мен и от двата вида раждане ме е страх, но май от секциото една идея повече, не знам.. сигурно не мога и да си представя колко боли нормалното 😅

Моят хемоглобин в бил в норма преди месец - 133, но вече и мен ме гони голяма умора.. мъча се да си правя разтяганията и раздвижвания за бременни, обаче след 10 клека на следващия ден съм с мускулна треска 😁 Давам си зор, защото когато не се движа не се чувствам добре - крампи, схващания, болки в кръста.. хванах се и по-сериозно заради тазовото дъно, на няколко пъти ми се случи да кихна и да пусна няколко капки урина 😬 иначе си ме мързи вече, няма да ви лъжа.

На нас за размери на глава, корем и т.н..нищо не са ни казвали, нито на ЖК, нито на ФМ.

# 792
Това не са ли подготвителни контракции, полежавай си, моите лекари само ми се карат, че не ви почивам.
Иначе не мога да си опиша болката (то даже и билка не е), точно на срамната кост е сякаш съм се ударила и е натъртена.

Здравейте и от мен момичета! Включвам се да ви попитам , кога според вас е най-удачно да си приготвя багажа за болницата? Утре завършвам точно 32г.с. и влизам в 33-та. Аз мислех да започна леко по леко и постепенно да добавям неща към него,  като например тоалетни принадлежности за мен, одеалцето на бебка понеже още не е изпрано,  дрешките и т.н. Вие как мислите ?

Alfafa - Аз също цял ден съм с болки , не знам дали са като твоите,  но мен ме боли все едно съм в цикъл и даже и кръста ми обхваща , направо не мога да стоя повече от 4-5 минути права..

# 793
Това не са ли подготвителни контракции, полежавай си, моите лекари само ми се карат, че не ви почивам.
Иначе не мога да си опиша болката (то даже и билка не е), точно на срамната кост е сякаш съм се ударила и е натъртена.

Мисля, че не са контракции,  щом нямаш стягане. По скоро бебчо притиска нещо май май и затова така те боли. Не знам , питай на следващият ти преглед. Аз съм във вторник пак и нямам търпение да разбера малката колко е наддала. И на последния преглед в 29г.с. плацентата ми беше със зрялост 2ра степен.. сега се моля да не е станала 3та вече ...

# 794
Аз имам остри болки ниско долу много често, имам чувството, че е пикочния мехур.
Това за големите глави ми го каза професора от ФМ. Таза ми е широк, раждала съм веднъж, дъщеря ми тръгна с ръката напред и имах доста разкъсвания, но пък е важно да мине през малкия там и ако там се закучи нещо, ще е проблем. Ще питам акушерката следващата седмица дали мерят таза, четох за някакъв тазомер, който използват Simple Smile
Иначе си поревах и днес, явно ми избиха мислите.. вкъщи ми свикнаха вече 😃

Общи условия

Активация на акаунт