Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 1 710
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
И аз много не съм хайпната по Маги Пашова, но искам да чуя просто мнение, вече ще преценя дали да се доверя. Обаче, подадох заявление за консултация и никой не се е свързал в мен вече седмица Grin, та ако е толкова сериозна и в самото им провеждане...

Иначе по какво съдя - отказва пюрета почти тотално вече, за сметка на това, че седнем ли да се храним и ни гледа в чиниите и устата и плаче да му дадем. И като му накъсам и така яде и иска да взима сам. Пържоли обожава, направо иска да отхапва

# 16
На 18 месеца и вече вечеря от нашата храна. Много малък интерес към кухнята. Оставих и само супа и десерт. Справя се с дъфченето, единствено се съобразявам с това да слагам по-малко подправки. При баткото нещата се случиха по-късно, той отказваше много храни, та и до ден днешен има неща, които не обича да хапва.

# 17
InYan238, много ти благодаря за информацията 😊❤️

# 18
Ние сме в родния ми град и го записах на детска кухня тук. По 4 ястия на ден са. От тях си избирам кое да давам за деня, днес е пуешко с леща и други зеленчуци. Утре има супа минестроне, в която има паста и мисля да дам нея, за да вкарам глутена. После в неделя ще дам някакви бисквити и в понеделник има заешка супа с фиде и това ще ми е вкарването на глутена. Ще вкарам така и заешкото. После ще вкарам жълтък, имаме домашни яйца. Три дни и него. И след това млечни - сирене, извара, кисело и прясно мляко, че в десертите в кухнята си има. Паралелно ще вкарам и телешкото и свинското с кухнята, че има с тях храни. Нови зеленчуци и меса ще вкарвам за 1 ден, обаче, само глутенът и жълтъка по три. И ще остане рибата.
Иначе зеленчуци и плодове даже вече не спазвам правилото по 1 ново на ден. Сега в днешната порция има домат, чушка, леща, лук - не ги е ял, но му ги дадох. Добре си е детето и му няма нищо. Но той вече си иска храна за големи, абсурд с пюре, тотално отказва, на мляко само не става, ще стане анемичен. В София, като се приберем, ще започна да давам малко по-големи парченца. Ще е на 8 месеца, към 9ти тогава. Сега са ми пасирани нещата, не на гладко пюре, но на малки частички.

# 19
И жълтък не се вкарва за 3 дни, ама ти си знаеш. Ето схема, който иска да е по-внимателен.

Свинското бих оставила последно. По-мазно е и по-трудно обработимо от другите меса е.

# 20
При някои деца може и да са приложими тези схеми, но моето няма да ме чака. Бързам да въведа каквото е останало, за да му давам вече готвена храна и от нашата, защото иначе ще трябва да е само на мляко, което няма как да позволя. Просто, всяко дете си е индивидуално и за мен правилният подход е да се съобразяваме с децата и техните организми и нужди.
То ако 1 месец вкарвам жълтък, 1 месец глутен, до 1 годинка това дете какво ще яде? Не мисля, че има дете, което да е само на зеленчуково и плодово пюре, с малко месо и жълтък понякога, до първата си годинка. Но може, различни деца, различни нужди.

Иначе, за жълтъка - започва се от грахово зърно, кята с всяко следващо хранене се увеличава, до достигане на цял жълтък. Това ни е схемата от педиатъра. А в детските кухни не слагат цял жълтък със сигурност на порция Grin

# 21
При някои деца може и да са приложими тези схеми, но моето няма да ме чака. Бързам да въведа каквото е останало, за да му давам вече готвена храна и от нашата, защото иначе ще трябва да е само на мляко, което няма как да позволя. Просто, всяко дете си е индивидуално и за мен правилният подход е да се съобразяваме с децата и техните организми и нужди.
То ако 1 месец вкарвам жълтък, 1 месец глутен, до 1 годинка това дете какво ще яде? Не мисля, че има дете, което да е само на зеленчуково и плодово пюре, с малко месо и жълтък понякога, до първата си годинка. Но може, различни деца, различни нужди.

Иначе, за жълтъка - започва се от грахово зърно, кята с всяко следващо хранене се увеличава, до достигане на цял жълтък. Това ни е схемата от педиатъра. А в детските кухни не слагат цял жълтък със сигурност на порция Grin

КРР, защо не пробваш не директно от вашата храна, но да му сготвиш (като не иска пюрета), нещо с по-едри парчета, като вашето, но без сол и подправки?

# 22
Ми то затова го записах на детска кухня, да може да е готвено, но без подправки и реално съобразено с коремчето на децата. Иначе, нямам много време да готвя, понеже и работя с пълни сили вече Grin Но ако не работех, със сигурност щях да готвя поне за него, да. Обаче, да му вкарам още неща, планирам да му правя закусчици.

# 23
В частната кухня до сега не съм срещала жълтък и белтък. В държавната май има. Ще видя другата седмица. Но тя така или иначе е от 10-я месец и в София се чака за места в повечето държавни по райони.
Твоето няма още годинка, за това че не знам за къде бързаш. Аз до 9-я месец си бях вкарала жълтъка - 1 седмица 1/4, 1 седмица 1/3, 1 седмица 1/2. Цял дадох след годинката, както и белтък. Глутена го вкарах за около 3 седмици. Белите меса всяко по 2 дни. Телешко, агнешко май дадох след 9-я месец. Свинско към годинката. Като вече добих смелост, някои нови и безобидни зеленчуци ги давах като вкарвах жълтък и глутен към края им. Започнах захранване на 5 месеца и половина. Та си има достатъчно време за всичко без да се бърза. Но ако до 8/9 месец не са вкарани жълтък, меса, глутен, значи проблема е друг и да, трябва да се забързаш.

# 24
Моята бебка онзи ден направи 7 месеца и вече яде по цял жълтък три пъти в седмицата, редувам с местно пюре.
Мисля млечни да вкарам другата седмица, днес ѝ дадох малко котидж сирене, че направо голям рев докато го ям аз 😃. Много ѝ хареса, но само една лъжичка ѝ позволих.
Единствено белтък се чудя кога да го вкарам и как по - точно. Понеже другия месец мисля вече да записвам кухня.
Вчера следобед ѝ намачках авокадо с банан, ееее доволна остана. Много ѝ хареса. Иначе свинско искам и аз да вкарам, но сигурно зимата направо със сърмите 🤣

# 25
Аз белтък вкарах в палачинка, обаче не съм била стриктна да увеличавам всеки ден по малко и тн. Колкото се е паднало в една палачинка, толкова.

# 26
Бързам, защото детето бърза. Водя се от него Simple Smile
Иначе планирах пюрета до 8ми месец и дотогава да вкарам каквото има, но той има други планове.

Иначе и моят е на 7 месеца. Като отказваше пюретата, давах два дни само мляко, да забрави малко уж и да рестартираме. Двата дни изпи почти 2 л мляко на ден, искаше през час и половина, изпадаше в истерия от глад. В същото време, на третия ден давам пюре и плюе, стиска устата, тръшка се. Давам накъсана пържола,с намачкан картоф и трепери мак от кеф Grin

# 27
КРР, а защо не пробваш ЗВБ? Явно бебето ти иска да е самостоятелно, пюрета не му допадат, а този метод дава перфектната възможност за това, както и детето да консумира храни, които ядат и родителите.

# 28
Хич не съм фен. Първо, че не се знае колко и дали изяжда неко, второ че има голяма опасност от задавяне. Днес яде детската кухня. Яде супичка, направо стоеше с отворена уста и чакаше да му дам следващата хапка Grin
Направо ме гледаше, все едно ми казва - най-накрая разбра какво трябва да ми дадеш Grin

# 29
Момичета, от кога и под каква форма давате боровинките? Приятелка ги срязва на две и ги дава така, но мен ме е страх да не се задави, а е на 8 месеца момата. Като ги намачкам им се цупи. Имам някакво пюре боровинка и ябълка, но не го харесва. Не че ми е зор точно сега да ги вкарвам, но ми стана интересно. Иначе знам за някакви биберони, с дупки, в които се слагат плодове и по този начин излизат поне леко пресовани, но не съм купила още такъв и не зная има ли смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт