Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 9 703
  • 390
  •   3
Отговори
# 30
Аз първо ги дадох с пюре. Ако не го харесва, вземи на друга марка. Иначе не помня кога точно ги дадох в истинския им вид, но ги кълцах на ситни парченца и ги слагах в киселото мляко. Сега ги разчупвам на две и пак в киселото мляко, за да го овкуси. Цели не съм давала още и ме е шубе, честно казано.

# 31
Намачкани или сготвени. Може и в този биберон също. Но моето бебе не ги харесва никак. А този биберон е добре за няколко месеца, но после им той писва и не го искат вече

# 32
Аз съм случвала на различни боровинки сякаш. Има кисели, има и по-сладки. Сигурно и при тях има сортове, та зависи явно какви сте взели.

# 33
Дадох боровинките на готово пюре. Изяде си ги без протест, но предния ден бях въвела глутена и се вкарах в приключения. От тогава не давам нищо ново. Чакам да мине още малко време и да почвам жълтъка, след това рибата и накрая млеката и да почва да си яде като хората.

# 34
Ми не ядат като хората после 🤣🤣🤣 В последно време ми отказва всякакви храни - кара на хляб, пица, банани и кисело мляко. От зъбите ли е, не знам, обаче е голяма мъка това хранене. Уж всичко харесваше и ядеше, сега хвърля, плюе. Яде малко, колкото да се засити и после е голямо приключение да натикаш нещо в устата й 🤣🤣🤣 Та не е сигурно и после колко ще ядат всичко и колко е по-лесно. Просто ми е писнало от периоди, регресии, скокове. Да става нормален човек и всичко да влиза в релси вече 😀

# 35
Ми между 12 и 18 месеца почва неофобията, аз отсега се подготвям психически и гледам възможно най-много храни да въведа преди годинката

# 36
Сподели повече. Излиза ми инфо само на руски.

# 37
Ами нз дали знаеш английски

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9002550/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950329323001957

Всъщност обърках се - към 18-24 месеца обикновено, но може и по-рано. Еволюционно е било необходимо, когато децата могат да вървят по-свободно и тогава вече не искат да опитват нови неща, защото може да са отровни. Също и тогава растежът се забавя и нужните калории също, а оттам и апетитът. Нормална част от развитието е. Хубаво е преди това да са опитали възможно най-много храни. Също и едно време децата са разбирали, че нещо е безопасно за ядене, ако другите го ядат, та и в днешно време все още я има тази асоциация

# 38
Ужас....аз не ям мляко. Значи трябва по-бързо да го въведа, че после как ще я залъгвам

# 39
Ами нз дали знаеш английски

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9002550/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950329323001957

Всъщност обърках се - към 18-24 месеца обикновено, но може и по-рано. Еволюционно е било необходимо, когато децата могат да вървят по-свободно и тогава вече не искат да опитват нови неща, защото може да са отровни. Също и тогава растежът се забавя и нужните калории също, а оттам и апетитът. Нормална част от развитието е. Хубаво е преди това да са опитали възможно най-много храни. Също и едно време децата са разбирали, че нещо е безопасно за ядене, ако другите го ядат, та и в днешно време все още я има тази асоциация

Благодаря. Научих нещо ново 😀 Определено едно време им е било по-лесно с липсата на цялата тази информация 🙈

# 40
  • Sofia
Бебето става на годинка в края на месеца. Засега яде от детска кухня меню от 7-12 месеца пасирано. След навършване на годинка трябва може би да поръчам от менютата, които не са пасирани ли? И да минем на мляко 3-ка?

# 41
Може и по-рано да минете на меню 1-3. Зависи от детето. 3-ката може и от 10-я месец. Така поне пише на нашето мляко.

# 42
Отново се включвам като вметка: след годинка детето няма нужда от АМ въобще, що се отнася до хранителни потребности. Преходното мляко е по-скоро маркетингов трик, на практика е скъпо прясно мляко на прах с добавено желязо. Ако държите да има някакъв вид мляко в диетата на детето Ви, по-добре му давайте пастьоризирано прясно (след като сте го въвели като храна).

# 43
Здравейте. Малко тъп въпрос, но грам не съм на ясно. Преди 2 седмици купих първата глутенова каша. Видях, че пише млечна, но отстрани пишеше до каната с мляко, че се добавя само вода. Започнах да и я правя и ставаше нервна след нея имаше и лек обрив по бузките. От 1 седмица я храня с 100% multi grain. Млечната е тази. Въпроса ми е дали чрез нея без да искам съм въвела вече млякото и ако е така от тук натам как да и го давам. Вчера навърши 8 месеца

# 44
Обрива може да е от глутена. Как го въвеждате? Трябва да е поетапно и с натрупване. Преди няколко страници го коментирахме.

Общи условия

Активация на акаунт