Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 17 528
  • 714
  •   2
Отговори
# 270
Може ли съвет за форма за предлагане на амарант?

# 271

Аз съм го киснала и после варила малко. Добавяла съм плод, но мирише малко на пръст. Давах като беше на 6/7 месеца. Сега не знам дали би го яла така. Понякога в частната кухня правят супи или десерти с амарант. От 12 до 24 часа се кисне. Ако е стоял по-малко, ще трябва после повечко да го поварите.

# 272
Благодаря, моето момченце е на 6м и половина, ще го пробвам така. Притесняват ме малките зрънца, както и в елдата.

# 273
Можеш да се опиташ да пасираш. Аз елдата я пасирах с варена круша. По-късно се опитвах да я мачкам с вилица. Иначе и елдата е богата на желязо.

# 274
И моят вече иска на парченца или намачкана храна. Пюретата ги отказва. Амарант аз давам заедно с други зеленчуци, слагам в мултикукъра и после пасирам или намачквам.

# 275
Амарантът така и не го заобича детето ми. Колкото и да го киснех, както и да го правех, винаги имаше някакъв лек гаден вкус на пръст, който VaniaK спомена 😁

Мануна, относно елдата: в самото начало на захранването използвах брашно от елда, за да направя каша. Към нея добавях пюре от плод + кокосово масло или сирене и масло. Можете да пробвате така да я предложите, ако Ви притесняват зърната.

# 276
Пукан ползвам аз в каши, кисело мляко, крем супи.

# 277
  • България
Здравейте, дами, исках ви питам фали някой е замразявал домашни манджички? Свекърва ми и аз готвим за синът ми, 9м+, тъй като вече го минах на твърда храна. Но колкото и малко да правим пак стават 2-3 буркана, а той яде 1 буркан за 3-4 дни. Та някой замразявал ли е примерно пилешка супа или зеленчукова яхния? И до кога са годни за консумация?

# 278
Да, редовно замразявам манджички. Основно боб и леща, както и тиква. Ползвам формички за фризера за бебешка храна. Много е добре. Замразявали сме и свинско, за което знам, че може да стои във фризера 3 месеца. Определено много улеснява живота това замразяване

# 279
Zimk02, може ли снимка на формичката, 🤗 Как приготвяш боба и колко време съхраняваш във формичката? Предполагам пасираш и така замразяваш. Четох, че след 10-тия месец се дава боб и то белен. Има ли после бебчето повече газове?

# 280
Белен боб аз не съм давала, защото в разговор ме попитаха “Добре де, как е белен? Механично ли, с някакви препарати ли, не може ли просто да си накиснеш и свариш обикновен?!” и тъй като не можах да дам отговор, си го кисна и варя, а понякога и готов сварен ползвам, но плакна много добре.
Но ако някой знае как е белен боба, ще се радвам да узная и аз.

# 281
https://a.co/d/3z7kSE3

Ей такава формичка имам, но има много други варианти, включително и формички за лед.

Аз просто си правя бобена яхния за нас и и пасирам за нея. Не го беля боба. Газове има, да, особено в началото, но ако се увеличава постепенно количеството, по-лесно свиква. Сега на 12 месеца всеки ден яде нещо бобово (за фибри, желязо, витамини) и понеже е свикнала, няма проблем, а и хубаво се изхожда.

# 282
Аз нахут и боб и за себе си сама съм белила, след като кисне една нощ става много лесно.

# 283
Много ви благодаря за отговорите 🤗❤️
Zimk02, ще разгледам, много ти благодаря 😊

# 284
И аз от бобовите не съм белила нищо, само кисна 12 часа и след това варя. Сигурно има сръчни и търпеливи хора, които махат люспите, аз не съм от тях 😁

Виждала съм, че продават белен суров бял боб, но как точно е белен, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт