Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 9 681
  • 390
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, имате ли успех с кашите?
Бебка пробва само оризова, но май не ѝ харесва, защото се мръщи, реве и плюе😆
Не мога да достигна до пълна порция, за да мина нататък.
Давах и с ябълково пюре и с АМ, все същото.
Има ли бебчета, които не са харесали оризовата, но ядат другите видове?
Оризовата за мен е най-безвкусна, а и запича. Пробвай царевична или просо, вкусни са.

# 376
Просо и елда, особено просото, много ги харесва.

# 377
И аз препоръчвам каши от елда, просо и пшеничена (може и спелта)

# 378
Щом е на оризова, не препоръчвайте пшеница и спелта. Явно не е вкарала още глутен.

# 379
Направо ми олекна, наистина. С какво мога да заменя? Каша с глутен сутрин, със сирене и без глутен следобед с плод?
Аз му правя мюсли на Хип; кисело мляко с овесени ядки и плод; АМ с овесени ядки и плод; бананови мъфини; кус кус с масло, сирене и бисквитки; каши яде всички, които съм купувала; плодови млека на данонино с овесени ядки... Внимавам глутена да е 1 порция на ден. Като цяло нямаме проблем с храненето, до сега ми е отказвал само боб и котидж. На 9 месеца е, започнахме захранване на 5 месеца и 10 дни.

# 380
Препоръчвам царевична и елда, след това овес 🤗 Бебчо много обича комбинацията овес с царевица, така вкарах глутена. Иначе има страхотна каша на Хумана елда, ябълки и царевица.

# 381
Моят си хапва с кеф кашите, но аз никога не съм давала пълна порция каша. Обикновено правя 60 мл АМ с няколко лъжички каша (овес, просо, овес и ориз и 4 зърна са му любими) + 100 гр плодов пауч.

# 382
  • София
Ясно, може би наистина ѝ е без вкусна.
Да, не сме вкарали глутен още, но ще продължа да предлагам други видове каши, за да стигнем и до него.
Мерси момичета, ще пробвам царевицата и елдата сега. За съжаление е на безмлечна каша и няма огромен избор, на този етап.

# 383
Момичета, имате ли успех с кашите?
Бебка пробва само оризова, но май не ѝ харесва, защото се мръщи, реве и плюе😆
Не мога да достигна до пълна порция, за да мина нататък.
Давах и с ябълково пюре и с АМ, все същото.
Има ли бебчета, които не са харесали оризовата, но ядат другите видове?

Аз каши вече не давам.Инапе при нас най-много се харесваха от Мюсли и овесената
Сега просто и правя овесени ядки с кисело мляко и плодово пюре или взимам от плодовите пюрета на ДМ ,примерно със сухар,три вида зърна,мюсли

# 384
Ясно, може би наистина ѝ е без вкусна.
Да, не сме вкарали глутен още, но ще продължа да предлагам други видове каши, за да стигнем и до него.
Мерси момичета, ще пробвам царевицата и елдата сега. За съжаление е на безмлечна каша и няма огромен избор, на този етап.
Въобще не е нужно да е готова каша, ако ти се занимава можеш да си приготви домашни. Киснеш семената вечерта, вариш, после блендираш и добавяш плодово пюре по избор например.

# 385
Ето тук колко е нужно да се кисне всяко семе, ядка или бобово растение

# 386
Аз се чудя кога ще заместим обедното хранене. Утре става на 8 месеца.
Вчера за първи път изяде 190гр пюре на обяд. Предишните дни стигаше 140-160.
Въпреки количеството обаче, продължава след това да иска и мляко, и не мога да разбера защо.......... В пюрето има и въглехидрат, и мазнина, и месо.
Дали е временно това явление?

# 387
Аз се чудя кога ще заместим обедното хранене. Утре става на 8 месеца.
Вчера първи път изяде 190гр пюре на обяд. Предишните дни стигаше 140-160.
Въпреки количеството обаче, продължава след това да иска и мляко, и не мога да разбера защо.......... В пюрето има и въглехидрат, и мазнина, и месо.
Дали е временно това явление?
А предлагате ли вода след храненето? Да не би да иска просто да пие нещо. Ако дадеш вода вместо мляко не я ли иска? Някои деца се наяждат със 160гр. Особено щом има и месо.

# 388
Повечето пъти предлагам вода.
В действителност е възможно и месото да е малко за това количество, защото аз слагам една формичка за лед. Теглила съм я и е 12гр.
Понеже тя до скоро ядеше много малко 90-100гр, това количество месо беше добре, но на по - голям грамаж пюре, може и да е малко. Сега това се замислям,.може би трябва да вдигна месото малко.

# 389
8-12 месеца месото трябва да е 40 гр. Вдигай смело дозата 😃

Общи условия

Активация на акаунт