Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 9 681
  • 390
  •   1
Отговори
# 360
Ами да. Какво друго искате да дадете без да е минало термична обработка? Ябълка и круша са твърди още. Поне моето започна по-късно да ги яде сурови. Краставица също може да дадете сурова.

# 361
Зависи от конкретната храна. Много плодове например няма проблем да са сурови, стига да са меки.

Големи или малки парчета мислите? На 8 месеца не всички бебета могат да хващат парчета с палец и показалец. Ако бебето не може още, дайте големи парчета - например коричка хляб. Малки парчета е добре да давате, когато вече може да ги сложи само в устата, защото иначе рискът от задавяне се увеличава многократно.

Красавицата е хубаво да я дадете сурова и срязана по средата. Много добра практика за дъвчене е. Домат също може суров

# 362
Ако вече сте захранили с жълтък, може и жълтък да давате, на малки парченца. Ако сте захранили с глутен - може залчета хляб или сухар.
Или може да вземате от пюретата, които са с малки парченца вътре, а не гладко пасирани.

# 363
Момичета, как да подготвя попарата на сина ми, за да започне да я яде, има ли някакви трикове? Два пъти предложих накиснат сухар, веднъж бебешка паста, намачкана с вилица - не иска, гади му се, плюе. На 7++ е в момента, захранен със заместен обяд и следобедна закуска каша. Въведох глутен за седмица.

# 364
И моя син не яде попара и не му предлагам вече. Пробвах с вода, след това с чай, не му харесва и това е. Повече ме притеснява, че не харесва сирене и може би заради това отказва попарата. Ако му приготвя кус кус с масло и сирене, не го яде, трябва да сложа няколко бисквитки и тогава си хапва, чист кус кус също не отказва... Днес пробвах филия с масло и котидж, то бяха физиономии, то чудо и за пръв път започна да плюе. Затова си мисля, че може би проблема е сиренето.

# 365
Попарата така или иначе не е нещо особено хранително. Пробвах два пъти да дам на дъщеря си, ами и тя не я иска. Вместо това просто й давам сухар, намазан с масло, парче сирене и чаша вода - можете и Вие да пробвате така да предложите съставките.

П.П: Аз самата много мразя попара, като малка ме тъпчеха с нея насила и я повръщах...

# 366
Момичета, как да подготвя попарата на сина ми, за да започне да я яде, има ли някакви трикове? Два пъти предложих накиснат сухар, веднъж бебешка паста, намачкана с вилица - не иска, гади му се, плюе. На 7++ е в момента, захранен със заместен обяд и следобедна закуска каша. Въведох глутен за седмица.

И аз пробвах няколко пъти как ли не, нооо изобщо не се понрави и просто спрях да предлагам.

# 367
Направо ми олекна, наистина. С какво мога да заменя? Каша с глутен сутрин, със сирене и без глутен следобед с плод?

# 368
Аз попара не давам. Повръща ми се само при мисълта. За закуска давам каша с плодово пюре или йогурт. Днес дадох банан с авокадо.

# 369
Сина ми в началото също не искаше попарата. Минаха може би 2-3месеца без да я предлагам и реших да пробвам отново. Ами вече обича и си я хапва поне веднъж седмично за закуска.

# 370
И моето дете не яде попара. Опитах няколко пъти и се отказах. Хапва си обаче домашна юфка с масло и сирене.

# 371
Аз не давам попара също. Предложих няколко пъти, плюеше я и спрях. Юфка и кус-кус с масло и я сирене, я рикота, я котидж сирене си яде.

# 372
Дъщеря ми и тя не харесва попара.Три пъти и предлагах,с Ам и хляб,с вода и сухари ,Ами почва едно физиономии и едно мръщене и се отказах.Правя и за закуска бананови палачинки,омлети,сандвичи с жълтък и сирене,макарони и юфка

# 373
Много, много ви благодаря!

# 374
  • София
Момичета, имате ли успех с кашите?
Бебка пробва само оризова, но май не ѝ харесва, защото се мръщи, реве и плюе😆
Не мога да достигна до пълна порция, за да мина нататък.
Давах и с ябълково пюре и с АМ, все същото.
Има ли бебчета, които не са харесали оризовата, но ядат другите видове?

Общи условия

Активация на акаунт