Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 9 705
  • 390
  •   1
Отговори
# 345
Аз давам Бейбибио, Холе, ДМ био.

# 346
Да на ДМ аз също давам,особено плодовите много ги харесва

# 347
Здравейте момичета!
Имам въпрос, че не ми е много ясно, а стигнахме до момента, в който бебка яде вече цяло бурканче пюре (120+ гр)
Вече би трябвало да замести обедното мляко, но сме в периода преди месо и жълтък и знам, че трябва да е млечно-зеленчуково пюрето, за да не дохранвам с мляко. Колко мляко трябва да съдържа? Давам АМ. И не се ли променя консистенцията на пюренцето? Давам и готови пюренца.
Доколкото съм гледала онлайн семинари и чела, препоръчват при достигане на пълна порция около 140 гр., да се добавя 1 мерителна лъжица АМ към пюрето.

Мами, коя марка пюрета бихте препоръчали като най-хубавите на пазари и изчистени?
За мен най-вкусни и близо до домашно приготвена храна са пюретата на Бейби био, освен това имат и много интересни и различни комбинации. Иначе като качество са хубави и пюретата на Холе и Дм. Хип не са лоши също.

# 348
Здравейте, дами. Започнах захранването на моето бебче на 5,5 месеца. Досега съм въвела картоф, тиква, морков, пъщърнак. Обаче при пюретата с морков му се появяват малки червени петна по слепоочието, при друг зеленчук няма такава реакция. Възможно ли е да има алергия към моркова? Разбира се, след като забелязах тази реакция не съм давала морков. Изчаква ли се някакво време преди отново да се опита да се даде зеленчукът?
При раждането му бяха взели кръв за тест за непоносимост към храни и излезе, че може да развие алергия към зелените тип броколи, грах и др, така че тази група ще я оставя за накрая.

# 349
И при нас имаше реакция в началото, но към риба и царевица. Зачервяваше се по ръчичките. Педиатъра каза, че е алергия и да пробваме пак след 10/14 дни. Също да вземем капки Фенистил в случай на по-силна реакция да дадем.
След около 2 седмици с царевицата вече нямаше реакция. А с рибата пак се появи, изчакахме пак още 2 седмици и вече нямаше проблем.
Към момента (1г 3м) няма реакция към тези храни.

# 350
Здравейте, дами. Започнах захранването на моето бебче на 5,5 месеца. Досега съм въвела картоф, тиква, морков, пъщърнак. Обаче при пюретата с морков му се появяват малки червени петна по слепоочието, при друг зеленчук няма такава реакция. Възможно ли е да има алергия към моркова? Разбира се, след като забелязах тази реакция не съм давала морков. Изчаква ли се някакво време преди отново да се опита да се даде зеленчукът?
При раждането му бяха взели кръв за тест за непоносимост към храни и излезе, че може да развие алергия към зелените тип броколи, грах и др, така че тази група ще я оставя за накрая.

И при нас от моркова в началото на захранването имаше такива петънца,но те са от контакта със самото пюре и до няколко часа минаваха.Сега вече редовно яде моркови и няма такива проблеми

# 351
Момичета, има ли книга за захранването, от която сте доволни и да е достатъчно изчерпателна?
Обмислям тази на Маги Пашова По-здрави бебета?🤔

# 352
Момичета, има ли книга за захранването, от която сте доволни и да е достатъчно изчерпателна?

Аз лично не съм купувала такива книги.Имам дневника на Маги Пашова,но не ми хареса и си направих мой собствен,където си пиша менюто всеки ден

# 353
А вие как давате киселото мляко на бебетата си? При опит да дам, се закашля, тъй като беше много студено естествено. Страх ме е ако го оставя пък отвън да не се развали. Искам да давам за сутрешна закуска, но няма как да чакам да се стопли, минава доста време.

# 354
Ами смесвах го с нещо леко топло. Плодово пюре или каша. Сега вече й давам директно от хладилника, но е началото не смеех.

# 355
Отначало й давам студено. Изваждам го от хладилника, мия си зъбите, лицето, сменям памперс, обличам я и започва да яде. Ако за 5/10 минути малко се е постоплило - едва ли, но това ми е “затоплянето”.

# 356
А вие как давате киселото мляко на бебетата си? При опит да дам, се закашля, тъй като беше много студено естествено. Страх ме е ако го оставя пък отвън да не се развали. Искам да давам за сутрешна закуска, но няма как да чакам да се стопли, минава доста време.
Винаги съм го давала директно от хладилника. Смесвах с плодово пюре на стайна температура.

# 357

Аз лично не съм купувала такива книги.Имам дневника на Маги Пашова,но не ми хареса и си направих мой собствен,където си пиша менюто всеки ден

Мен не ми хареса книгата или пюретата ѝ. Нищо "уникално" няма. С малко търсене в нета се намират същите или много по-хубави рецепти. Взех няколко пюрета, това с ръж имаше люспи, това с рибата се развали много малко след доставката, въпреки че имаше много още от срока на годност и в хладилника ми е 4 градуса. Да не говорим, че са по 160 грама, само. Някои я смятат за богиня, за мен е поредната консултантка, която да взима пари.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 20:18 от The_Black_Hole

# 358
Имам книгата на Маги Пашова, хареса ми как е поднесена информацията. Обяснени са видовете захранване, но няма натиск за това какво да се избере. Аз захранвах с пюрета, но по-късно започнах да правя рецепти от книгата и някои имаха голям успех, други не. На мен ми е полезна и до днес, особено частта с рецептите.

Иначе киселото мляко в началото, когато го въвеждах, го смесвах с пюре на стайна температура. След това и до ден днешен си го давам от хладилника директно, а и при зъбоникнене много добре се приема студено.

# 359
Здравейте! Бебчето ми е вече на 8 месеца и ми се иска да започна да му предлагам парченца. Всичко ли трябва да е на пара/варено/печено? Знам само за авокадо и банан, че може сурови.

Общи условия

Активация на акаунт