Не се тествайте в лаборатория Рамус

• 1 266
  • 25
  •   1
Отговори
Резултатите им не са верни. Изследвах хормони и витаминна недостатъчност- дадоха ми че са под нормата. Купих много добавки (желязо и вит Д).Тествах ги в чужбина. В нормата са.

# 1
Преди тест трябва поне 2 седмици да не се взимат витамини. Всяка лаборатория има свои референтни резултати. Да не говорим, че в чужбина може да имат съвсем други критерии.

# 2
Споко, на позната в чужбина ѝ объркаха кръвната група Wink

# 3
Значи сте изследвали хормони и витамини, после сте пили витамини и изследванията са били с по-добри стойности. И е виновна първата лаборатория. Хммм

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 07:36 от brumm

# 4
В чужбина също не е меродавно. Всяка лаборатория работи за себе си.
На мен в щатите ми излизат едни рефертни в Лина в България други. Иди разбери кое е истина.
Рамус не са лоши, ползвала съм ги, няма много отклонение.

# 5
Конкретно за Рамус имам много лоши отзиви!
Изследвам ТСХ и ПКК - ТСХ излиза 4. Минавам на терапия и изследвам пак същите, отново около 4 със съвсем леки изменения. Увеличаваме дозата и пак същото! Усъмних се и пуснах нови изследвания с чуждо ЕГН на жена на моята възраст, която никога не е ползвала Рамус. Съвършено различни стойности и ТСХ 2!
Веднъж влезеш ли им в системата с лични данни, пишат приблизителни стойности, които не са реални.
Минах при Кандиларов и са по-адекватни, макар съмнението в лабораториите да остава.

# 6
В някои лаборатории явно нещо не са адекватни. В Бодимед бях занесла паразити (в чашката бяха повече от един) и накрая в резултатите ми пишат, че няма. Така се ядосах, а идеята беше да се лекувам с антибиотик. Явно нарочно го правят, иначе защо да пишат че няма паразити, при положение че те се виждат с просто око, и няма как да не ги видят. Все пак говорим за една малка чашка...

# 7
  • Melmak
Рамус са кофти лаборатория, имат си слава на точно такава - не тестват нищо и пишат наизуст. По ковид можеше да си взимаш отрицателни тестове от там и да си ходиш на работа. Но да беше само това.. нали. Никога в Рамус, просто никога.

# 8
Бях пуснала за изследване стерилна урина в две различни лаборатории. Едната проба я дадох в Рамус. Показа ми, че имах бактерия. В другата лаборатория нямаше наличие на бактерии.

# 9
Това е пълен абсурд!🤣
Конкретно за Рамус имам много лоши отзиви!
Изследвам ТСХ и ПКК - ТСХ излиза 4. Минавам на терапия и изследвам пак същите, отново около 4 със съвсем леки изменения. Увеличаваме дозата и пак същото! Усъмних се и пуснах нови изследвания с чуждо ЕГН на жена на моята възраст, която никога не е ползвала Рамус. Съвършено различни стойности и ТСХ 2!
Веднъж влезеш ли им в системата с лични данни, пишат приблизителни стойности, които не са реални.
Минах при Кандиларов и са по-адекватни, макар съмнението в лабораториите да остава.

# 10
Бях пуснала за изследване стерилна урина в две различни лаборатории. Едната проба я дадох в Рамус. Показа ми, че имах бактерия. В другата лаборатория нямаше наличие на бактерии.
При нас обратното - при куп проблеми, които сочеха за бъбречен проблем в Рамус ни излизаха нормални резултати.
Накрая лекар ни посъветва да дадем урина в друга лаборатория - и хоп, излезе си бактерия, изписаха подходящ антибиотик и проблемът се реши.
Мисля, че в Рамус изобщо не са си правили труда да направят изследването и се улесняват, като ги пишат нормални. За пациент обаче това може да е фатално.

# 11
Аз си следих цялата бременност там и всичко излизаше адекватно. Като бях с дефицити, след месец-2 с прием на добавки си отчитаха по-високи стойности (и аз се чувствах по-добре). Надали са ме следили дали си купувам вит Д. Simple Smile

# 12
За съжаление моите изследвания също бяха различни от другите лаборатории.
Много съжалявам,че се изследвах там.
Сега всичко щеше да е друго.

# 13
Специално с Рамус не съм имала проблеми. Когато бях с цистит бактерията си излизаше като резултат.

# 14
Рамус съм ги задраскала с две дебели черти.
Точно след лечение на цистит ми изкараха такава смъртоносна бактерия, че докторът каза, че не е възможно. И наистина, в друга лаборатория урината ми излезе стерилна.
По времето на КОВИД ми изчислиха нормален Д димер, а той беше 3 пъти над нормата.

Общи условия

Активация на акаунт