Любители на котки - Тема 209

• 27 665
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Кардю, ако сте решили твърдо, действай сега.
Да не свикне Балу и да страда след това за раздялата.
Аз нямах друга котка като взехме Уши, но през първата година постоянно си мислех да му търсим дом. За мен са нормални чувства.

# 616
  • Варна
Понякога не е лесно, но хората с повече котки все пак успяваме да лекуваме индивидуално.
Кардю, според мен много бързо се отказваш.
Извинявам се предварително.

# 617
На мен ми се струва, че Сина е бил самотен, и сега вече се привързва към новия си  приятел.
Винаги се намира начин да дадеш лекарство,  когато си с повече от едно коте. Личен опит.Grinning

# 618
  • До хладилника, който обичам
Не лекувам, но Минка яде толкова лакомо, че се наложи да й взема купи за бавно хранене за суха и мокра храна, за да може да яде все пак с някаква по-нормална скорост. Дали това няма да помогне и на Балу?

# 619
Кардю, Сина е младо коте, ще прояде в един момент. Зная, че сега заради цистона се притесняваш, че като не яде от супата един вид не приема и него. Но дай си още малко време преди да се тревожиш.

Според мен не бързай да се отказваш преди да си ги видяла да се търлалят на кълбета.

# 620
  • София
cardhu, пробвай да слагаш хапчето в лакомство. Не е задължително да е от специалните за скриване на хапчета. В момента и аз давам по четвъртинка цистон. Слагам го без да стривам в хапка пастет Гурме. Излапва го за секунди и след това давам на всички храна. Хубаво е да си изпива супата, защото е полезно да поема повече течности, но е по-важно да си изяде хапчето.

# 621
Кардю, разбирам фрустрацията ти, но не бързай. Лъки повръщаше няколко дни само от стреса покрай появата на Бела и изобщо не се хранеше, кри се. Отне няколко дни изобщо да влезе в стаята, където е тя. Сега я шамаросва постоянно, нея я е страх да се доближи. Не са приятели, но поне съжителстват ок. Тя също е прахосмукачка и затова имат индивидуални хранилки с чип.

# 622
Балу си е гладувал явно. Яде като гладно коте, което не знае дали скоро пак ще има храна.
Котките на село така се тъпчат милите😔
Не са гладни, но като сипя нещо идват да ядат.
Защото през седмицата са на гранули и мишки.
Знаят, че не ядат ли като има в купичката, ще чакат пак до събота-неделя. Оставям им гранули, но консерва няма как.
Вкъщи Блеки също ядеше постоянно, но вече си свикна че има постоянно храна  и близва по 1-2 гранули минавайки покрой купичката.
Имат ли постоянно гранула в купичка?

Сина според мен е доволен, че си има другарче.
Давай му хапчето в лакомство.

Нормални са чувствата ти ♡

# 623
Това е вярно. И Ушатото ядеше така.
Да ви кажа без да ви лъжа може би преди 2,3 години спря да се храни бързо и да се оглежда. Вече се храни спокойно и си оставя по нещо в купите.

# 624
  • Между гори и планини
Лео също вече оставя храна, мина поне половин година докато се успокои, мина и фазата на бурен растеж. Сега Бобчо дояжда на големите 😂

# 625
Решението за Балу не беше мое. Мм го пожела. Аз се съгласих. Но с котките съм аз. Мм ги обича уикендно. А моите  тревоги са ежедневни.
 Сина беше на ръба да го изгубим, а после почти стигна до операция. Следя дали пишка редовно. Днес пак търчеше към wc прекалено често и резултатът беше съмнителен.
Аз пробвах да дам хапче с парченце кремвирш. Нямам у дома лакомства. Балу спеше, стана, излапа кремвирша и си легна пак. А Сина стоеше и   гледаше.
Паничките с гранулки  Балу много не ги отразява, но на пастетче, супичка, реагира светкавично. А моя блее. Цял ден не е ял. И пил. Но клечи в тоалетната. Втори път тоя ужас не мога да го понеса. Аз скоро имах проблем, който не съм сигурна, че е отстранен. Та ...така. Балу не е виновен. Но няма да допусна със  Сина пак да треперим и да хвърчим по дежурни клиники, за да го спасим. Ще видим утре как ще са.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 02:30 от cardhu

# 626
  • Между гори и планини
А казваше, че имаш голяма къща и всеки дори може да е на отделен етаж...
Разбира се решение си е твое,  но много от нас успяват и се грижат за повече от един кот.

# 627
  • София
cardhu, много често цистит се получава и от стрес. Бъди настоятелна с хапчетата. И Рижко беше получил при появата на Преслава. После свикна.

Твърде малко време е минало при вас. Дай им шанс да посвикнат! Сигурна съм, че и на Сина ще му е хубаво да си има другарче.

# 628
Да. Къщата е голяма. Но не там е проблемът. Да яде Балу колкото иска. Проблемът не е в него. Проблемът е в реакцията на Сина. Втори ден почти без да яде.
Всъщност, няма да се обяснявам. Ако Сина продължи така, решението е ясно. А и моето здраве не е маловажно, стресът сега точно хич не ми е нужен. Аз успявам да се грижа за всички животинки в къщи.  И грижата за Балу не ми е проблем. Проблем е това, че Сина не яде. И е сто пъти в тоалетната без резултат. Аз останалото успявам. Но не мога насила да го храня и да спре той да се мъчи да пишка.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 03:40 от cardhu

# 629
Казвах ви, когато взех Дейзи у нас първите 2-3 дни Чучи и Пуфи дори не искаха да се покажат от скривалищата си, дори и за храна. След това няколко дни излизаха през нощта, но много малко хапваха. Вече на втората, третата седмица всичко си дойде на място. Те свикнаха и разбраха, че новото животно не ги заплашва.

Трябва време, поне седмица две.

Карду  като вариант за даване на хапче, това което аз правя, стривам хапчето и в лъжичка го разтварям с малко вода и сипвам в устата. Няма начин да не глътне, нали е течно.

Общи условия

Активация на акаунт