Любители на котки - Тема 209

• 27 580
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Cardhu,
Ще разкажа какво се случи у нас преди година.
Взехме малкото коте. Ядеше като невидяло. Нейната паничка, на котарака... На първата котка е на високо и нямаше достъп до там.
А котаракът толкова добър .. стои и гледа отстрани.
Първите две седмици ги държах разделени. Малката спеше отделно. След ваксинацията и обезпаразитяването ги събрах през деня. Нямаше драми. Малката се вписа като господар у дома.
Заминах на пътуване. Като се върнах, имаше следи от повръщано. Заподозрях възрастната котка.
Но не.
Оказа се котаракът.
Не ядеше ... Кашляше...
Хайде ветеринар...
Оказа се, че малката му е пренесла нещо. Те бяха постоянно заедно. Въпреки, че е с най-добрата ваксина.
Последва лечение.
Не я обвиних.. тя не беше виновна. Беше ми мъчно за котарака. Гледах го .. мислих, че ще го изгубя .. а малката само мяучеше край него.
Като че ли усещаше всичко...

Сина може ли да е настинал и от там цистита?

Според мен... Раздели ги за известно време. Нека Сина е сигурен, че има всичко за него. И най-вече храна . Чувствителни са на тази тема.

Ще свикнат. Ако искаш да са заедно.

И ... Знам, че искаш да споделяш... Но може би... Вземи решение сама. Без да четеш какво ти казваме.

# 631
Нямам две животни. Но от злополучния ми опит почти половин година да задомя котанката на нашите приятели вкъщи, направих следния извод: въпреки, че при някои се получава и въпреки сладките снимки на добре съжителстващи животинки, не винаги е до търпение или до успокояване, внимание и пр. Понякога просто едното не иска.
И знаете ли, смятам, че обикновено не новодошлото, а именно старото се нуждае от адаптация. На неговата територия има нещо ново, с което да свиква. Докато новдошлите сякаш усещат, че ги спасяват и бързо се окопитват.
Само на Доня Леото е така прекрасен и добър. То той буквално веднага прие малкия. Но дали е често срещано това...?

# 632
  • Между гори и планини
Ами Чери е такъв. Явно при мен са дошли добряци, но миналата година Чери ми беше обиден и плака с глас като взехме Лео. Много гушках Чери и много му казвах че го обичам.
И Хели е добре приета 😊

# 633
  • Враца
И аз си мисля, че трябва да ги разделиш за известно време. Знам, че на всички ни се иска ако вземем второ коте то да свикне веднага, но адаптацията е трудна и за двете. Те са като деца. Трябва им време. Аз не обвинявам cardhu, все пак не е казала, че ще изхвърли Балу на улицата. Просто жената мисли и за своето коте, след като е преживяла тревоги с него. Наистина не всички котки се разбират заедно и адаптацията може да е много трудна.
ММ дава хапчето директно в устата. Кая го изплю 2 пъти и той и го пъхна по навътре в гърлото и си го глътна. Може и да не е много приятно, но все пак е лекарство и трябва да се даде на всяка цена. Не мога да разчитам, че сама ще си го изпие. А и друго, възможно е честото пишкане на Сина да не е свързано с Балу.
cardhu, опитай да ги разделиш и Сина да се чувства спокоен с неговата храна и неговата тоалетна и неговите любими места. Ясно е вече, че Балу свиква, така че ще трябва да изтърпи известни неудобства поне за кратко.
Никой не знае какво е в дома на другия и какъв е живота му, за това подкрепям cardhu. Всички тук много обичаме котките и се опитваме да ги правим щастливи.

# 634
  • Варна
Кардю, как е Сина днес?
Успокои ли се момчето?

# 635
Нямам две животни. Но от злополучния ми опит почти половин година да задомя котанката на нашите приятели вкъщи, направих следния извод: въпреки, че при някои се получава и въпреки сладките снимки на добре съжителстващи животинки, не винаги е до търпение или до успокояване, внимание и пр. Понякога просто едното не иска.
И знаете ли, смятам, че обикновено не новодошлото, а именно старото се нуждае от адаптация. На неговата територия има нещо ново, с което да свиква. Докато новдошлите сякаш усещат, че ги спасяват и бързо се окопитват.
Само на Доня Леото е така прекрасен и добър. То той буквално веднага прие малкия. Но дали е често срещано това...?

Трудно е със старите котки, и при нас Лъки доста време беше стресиран. Но сега си споделят територията някак. Тя се страхува от него и гледа да не му се навира много-много, иначе яде бой. Той си се държи вече, както и преди. Но и при най-добрите ситуации не може човек да очаква да се нареди всичко за ден-два.

Най-смешно ми е, че тя вече е по-едра от Лъки и ще става и още повече, но я е страх и той я шамари. Не може да си навре вече голямото дупе под дивана, за да се скрие ако той минава наблизо, но се опитва милата Grinning

# 636
  • До хладилника, който обичам
Разбира се, страдат по-старите животни, на чиято територия навлизат навлеци, от тяхна гледна точка.
Цура лесно се обижда и си тръгва от храната гладна, ако някой я доближи, докосне или пък да ѝ се навре в купичката. А на Минка и Мара хич не им дреме, че някой се обиждал, те го виждат като сама храна при мен дошла. Така че като ги храня, ако се наядат първи, или ако Цура се дръпне, като са готови лакомниците, ги екстрадирам в друга стая и оставям Цура затворена в кухнята с храната ѝ. Най-често се връща и си дояжда много бързо. Не искам да ходи гладна и е малко главоболно да се разправям с яденето им непрестанно, но какво да правя.

# 637
  • Варна
Алечка ми донесе едно от котенцата. Старателно го облиза, накърми и изчезна. Леко ме обзема паника.
Другите две котенца не ги носи.
Това, което доведе, още не е отворило очички, а е на 20 дена вече.

Алечка се върна при котенцето, ама другите две взеха да плачат.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:01 от Стейси Грей

# 638
Някой знае ли какво може да е това по брадата на Бела? Винаги е имало малки корички, не съм забелязала да се чеше, но сега виждам кръв и се притесних. Пие от фонтан и яде от алуминиева купа, което не мога да сменя, защото е с автоматична хранилка.

# 639
На котешко акне прилича.
И Уши се чеше и си прави рани понякога. Вижте ноктите , ако са прекалено големи трябва да се подкъсят.

# 640
Нашата котка имаше котешко акне, но го хванахме рано - ветеринаря ни даде един разтвор, с който да я почистваме с марля и памучен тампон, и се изчисти. Като гледам как се е разранило, не е лоша идея да отидете да се консултирате.

# 641
Докато го види ветеринар, бършете с памук със сребърна вода.И според мен е акне, но и гъбички са възможни.

# 642
Кардю, как сте? Мисля ви.
Повярвай ми каквото и решение да вземеш няма място за упреци. Аз не бих дори и помислила да те упреквам. Отстрани изглежда лесно, но когато си вътре в дадена ситуация всичко е различно. В такива моменти подкрепата е много важна и искам да знаеш, че имаш моята подкрепа, а вярвам и на много от момичетата пишещи или само четящи темата. Моля те, пиши. Тук съм получавала много полезни съвети, много мили думи, много хубавини и вярвам знаеш, че момичетата се опитват да бъдат адекватни спрямо ситуацията със съвети и подкрепа всяка по свой начин. Прегръщам те силно, а правилното решение само ще те намери. Heart

# 643
Благодаря. Аз не писах,за да търся съвети или съчувствие. Само споделих тревогата си. И получих....нали си прочела.  Къщата наистина е голяма,  храна за котките има предостатъчно. Балу сам по себе си е чудесен. Проблемът е  друг. И двамата със Сина сме в здравословно състояние, при което стресът е сериозен фактор.

# 644
  • Варна
Алето прибра и второто в новото убежище, третото не издържах и аз го занесох там. Сега цокат. Преди това ги фотнах набързо самички:
Скрит текст:

Кардю, прегръдки!
Ще се наредят нещата!

Общи условия

Активация на акаунт