Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 16 465
  • 554
  •   1
Отговори
# 405
А... То въпреки, че синът ми яде всичко, ако зависеше от него, щеше да съществува само на сладолед и банани. И баща му има огромни заслуги за това! А аз толкова се стараех да се храни разнообразно и здравословно, че и за моя радост не харесва хрупанки... И накрая баща му като извади сладоледите и малкият хвърля всичко настрани и тича през глава да яде сладолед. Хем ми е мило и смешно, хем ме е яд, защото наистина имах желание до някаква възраст да яде неща, щадящи зъбите.

# 406
Вятър и Мъгла, а ти от коя кухня взимаш?

Сега по празниците държавната няма да работи и ще разчитам на частна поне за някои дни.

Маги, съществуват и още как, даже са доста претоварени.

# 407
Вятър и Мъгла, а ти от коя кухня взимаш?

Сега по празниците държавната няма да работи и ще разчитам на частна поне за някои дни.

Маги, съществуват и още как, даже са доста претоварени.

С Маги сме в един град. Има няколко частни кухни, които доставят тук - от Русе, Варна и Велико Търново. Аз вземам от "Вкусен свят" - Велико Търново. Цените са сходни.

# 408
Аз мислех, че цените в София са горе-долу като цените в Русе, но не и двойни. Мислех, че якото на нашата кухня - Вкусен свят, е, че можеш да вземеш единично ястие, само супа примерно. Как са претоварени тия кухни на тия цени? София е друг свят наистина.

# 409
Не ви послушах и сега ви пиша от легло в болницата, умирам от яд и пиша и рева, трябва да спра да кърмя и изобщо не знам как ще стане. Тя изпада в истерия като и откажа, тая нощ не знам как ще я изкара мъжът ми, много, много ме е яд, че не взех мерки на време.

# 410
  • Пловдив
Не се обвинявай, мажи зърното с нещо горчиво и безвредно. Бързо да се прибереш вкъщи.

Разнообразието на храна е до време според мен. Голямото ядеше толкова разнообразно, днес върти пет неща. Храни, които е консумирал вече не ги и поглежда. Малкото си тръгна капризно, та не му се впечатлявам толкова.
Иначе бананите вкъщи са на почит: по път за градината яде един, на връщане от градината също. Ябълки също хапва, всичко останало от плодовете е на настроение.

# 411
Бързо оздравяване … в болницата ли ще прекараш нощта ? Confused
При нас държавната кухня е 3,50лв на ден. Веднъж пробвах частна на Ян Бибиян и категорично не я хареса, не повторих. Готвих му до година и 2 месеца , от скоро е на държавна и съм доволна (за тези пари толкова Grinning ). Супата понякога е рядка, основното винаги е гъсто и хубаво , а десерта… 99% му ги спестявам, не виждам смисъл от кисел, нишесте и тн. Аз не давам пуканки , сладолед и неща със захар. Докато мога ще държа фронта, както и с тв.
Между другото все по- често ми излизат статии за екранните деца .. тъжно.

# 412
Ох, Милива, прегръщам те! ❤Не се обвинявай, с две малки деца е нормално да се пренебрегваш. Не е правилно, но повечето от нас щяха да се озоват в същата ситуация на твое място.
Не ги мисли мъжа ти и Бояна. Тя при теб прави истерии като не и даваш да суче, но при мъжа ти няма като те няма теб. Може дори добре да и се отрази, така че да прояде повече твърда храна.
Концентрирай се върху възстановяването си!
И между другото, мисля, че сега е момента да си смениш личния лекар. Може само 2 месеца в годината - ако не се мъжа през юни и декември.

Симбо, и аз съм на това мнение относно боклуците за ядене и екраните. Пуканките са опасни за малки деца и заради риска от задавяне. Относно сладоледа - ние харесваме само истински - домашен или занаятчийски, тези от кутиите само като им погледна съдържанието и ми става зле. Съответно консумираме рядко.
Има изследвания, че храненето в първите 1000 дни от живота (вкл. в утробата) са критично важни за здравето, развитието и дори за вкуса, включително дългосрочни последствия. Аз лично им вярвам и също ще ограничавам докогато е възможно.

# 413
Радвам се, че се е раздвижила темата, чета ви, но не смогвам да се включа.

Кукличка, честитоо! ♥ Благодат е да имаш и от двете. Дано си добре с тези вируси и напасти.

И аз се включвам към тези, с хроничния цистит. Всичките ми тегоби са от него. Без АБ, както са ти казали, трудно. Съжалявам за престоя в болницата, Милива, искрено. Неотдавна и аз лежах. Ако не искаш да спираш да кърмиш, нямаш ли възможност да се цедиш и хвърляш кърмата докато се изчистиш от АБ? Цистостоп ми помагаше на мен, но временно. Моят съвет е и ММ да се изследва, че ние си го прехвърляхме много време. Ако не се пазите, по всяка вероятност и той е с бактерия, безсимптомно. Стискам палци да те изпишат бързо или поне да те викат само за вливания. Изпращам ти виртуална подкрепа.

Относно кухните, Лъчо яде държавната, но и аз избягвам десертите, някои давам, други хвърлям. Готвя, когато мога, защото количествата определено не стигат. А относнк частните кухни в София, ами по-добре да готвя, цените ме скандализират.

За приборите, пробвам Лъчо от много време. Държи си лъжицата, насочва си в към устата, но загребването на храна му е трудно, явно самото движение с ръката. Като цяло фината моторика му е доста сложна вече. Иначе владее отварянето на бутилка, но не и храненето. 🤷♀

Много ми се ще да ака на гърне преди яслата, ама…много е зле този период при нас. Отделно е на дневен ред обилен зъборастеж и милият е целият в лиги, с пръсти в устата, боли го. И всичките ми усилия за придобиване на нови умения отиват в канала.

# 414
Милива мила, формулирай си го в главата по друг начин, не си ни послушала, но си послушала майчиното си сърце да се грижиш за болното си детенце. Оставила си я на ТМ без температура, здравичка, пу пу. Да, ще плаче, но и аз мисля, че около теб заради навика и самата миризма на мляко й е много по-дразнещо и трудно да не суче. Те ще справят. Да, много трудно, но все някак ще се оправят.

Пиши ни как си. Ако не се бъркам майка ти е наоколо, помоли я да помага няколко дни,  дори само с домакинството, с баткото...
...

Извинявайте, но какви са тия разлики в цените 1.30 в Сф и 3.50 в града на Симбо?? Държавната дотация не е ли една и съща за цяла Бг? Симбо, какво получавате в крайна сметка - като консистенция, вкус, грамаж, разнообразие?

# 415
В полунощ ме пуснаха след системите, за да се прибера и сега пак съм тук. Нощта беше средно зле, но аз много зле се чувствам.. от друга страна не виждам никакъв смисъл да я отбия по този начин, по който се налага и след седмица пак да я кърмя. Това ще е рецепта за кърмене до първи клас, защото не виждам как ще и откажа отново след всичко това.
Лошото е, че не иска да закусва, днес ще е много лош ден, а след като се прибера ще съм сама с нея и не мога и да я нося съвсем, защото корема все още ме боли прекалено много. Всъщност снощи толкова ме болеше, че не можех да ходя, за това и отидох в спешното..
Не знам, съжалявам че ви занимавам, просто ми е много болно и не знам къде да си порева.

# 416
Милива, викни някого - близък, съседка, приятелка. Някой от друг град да тръгва, ако трябва. Колкото и да не дава друг да я носи, все ще е някаква помощ...

# 417
Милива ,ама бързо да се оправяш, а това  за кърменето ....май понякога децата са готови да се отбият ,а ние не сме , не се знае за добро или за лошо е случващото се.Филип се опитвам да го отбия ама не ми се получава. Има дни на приливи и отливи,а той от два ми е подивял не спи ни денем ни нощем, баща му го е отсвирил и вика:) "майка ти да се оправя  с теб" и он ходи залепен за кракът ми навсякъде.

# 418
Абсолютно, аз явно не бях готова, тя плака първата нощ, но нищо фрапантно. През деня ме пробва няколко пъти, но като предложа алтернатива вода или нещо за хапване, не е имало никакво тръшкане. Тази нощ не е плакала.. въртя се повече и се гушка, имам чувството, че ме разбира като и обяснявам, че мама е болна и млякото вече не става за пиене.. много и говоря и дали ме разбира, дали просто и е било време, изобщо не беше травмиращо за нея, както очаквах.
Да ви кажа с мен в стаята лежи едно детенце и това моето са бели кахъри, като гледам тая майчица колко е силна и как държи фронта, направо ми даде съвсем друга перспектива на нещата.
Здрави да сте всички, това само ще кажа, всичко се нарежда. Дайте ми идеи за закуски без мляко и различни от печива, които да могат да се приготвят от вечерта, защото тя се буди сутрин обезумяла от глад. На ум ми идват овесени ядки/чия с плод и кис мляко, до тук. Нещо ябълка и грис, ще прилича ли на нещо от вечерта?
Разликата за 2 дни е огромна обаче, веднага схвана, че ако няма мляко, трябва да яде храна и хапва съвсем прилични количества. Притеснява ме, че с млечните е малко скарана, не обича прясно мляко, сирене, яде по малко кашкавал и кис мляко, чудя се дали да не взема кутия АМ, но тя от биберон е пила в болницата само. Или да и правя в чаша, но не мисля че ще го хареса повече от краве или биволско мляко.

# 419
  • Пловдив
Според мен няма смисъл от АМ, действай с прясно директно.
Може и сандвич и за закуска, но не знам как ще се приготвя от предния ден. Или резенчета кашкавал, краставичка, варено яйце...

Общи условия

Активация на акаунт