Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 887
  • 538
  •   1
Отговори
# 450
Честита Коледа, момичета! Бъдете живи и здрави! Надявам се, че си изкарвате добре празничните дни Christmas Tree

Идвам директно с няколко въпроса:

1. Момчил хърка от скоро. Като е буден също от време на време се чува прохъркване от носа. Не е боледувал, не виждам секрет. На какво може да се дължи, някой има ли опит? Къде да го водя, имате ли препоръки за добър УНГ?

2. Нечие дете да повръща по време на път? Вече няколко пъти ни се случва, включително на магистралата. Баща му като малък е повръщал, но предимно по завои.

3. Как се оправяте със спането когато сте на хотел в една стая? Т.е. как процедирате, така че да не го събуждате?

# 451
Гери, ако искаш виж д-р Райнов https://www.araynov.com/. Не знам с колко малки пациенти работи, но разполага с апаратура и мисля, че има адекватен и съвременен подход. Мен ме насочи колежка, когато се смяташе имам ларингит, моята лл, която е унг, смяташе, че проблемът ми е на псих основа...?!!!, а аз имах пареза на гл връзка вследствие на манипулация на щит жлеза. Докторът ми направи ларингоскопия и ме насочи към възможно най-добрия човек за терапия, за което ще съм вечно благодарна на него, терапевтката ми и на колежката, която настоя да отида при него. Просто имах късмет, че бях в София по това време и че колежката ми е грижовен човек. Това беше през 2019. Кабинетът му е на Цариградско.

# 452
Весела Коледа и от нас , Филип напоследък не спи нито денем, нито нощем ,само примрънква ,плаче ,буди се постоянно.
 Та по въпроса с повръщането , от както се върнахме от България , моя човек повръща ама много , в града ,на магистрала ,навсякъде, вече асе замисляме да сменяме столчето. Но и аз и баща  му ни е прилошавало като малки, аз още съм така, изчетохме хиляда статии.....така ще е няма оправия. Какво правим по въпроса? -
------- не давам нищо ,което да му прикрепи вниманието в една точка, има хомеопатия, масла против гадене, свещички Вомитосхил (за по дълъг пут), всякакви игри с движение ,ниаккво парно и повече въздух, по малко дрехи на детето и разсейване. В търсене съм на специален протектор за стола защото нон- стоп го перем и ве4е ще се скъса тапицерията.Това е от нас свиквам с мисълта ,че ще пътуваме оповръщани Sad
 Весело посрещане на новата година на всички и бъдете здрави !

# 453
  • София
Гери, препоръчвам от личен опит доктор Станислав Йорданов. Малко трудно се записва час при него, ноо преди няколко години ми оперира синусите по спешност и буквално ми спаси живота. В момента мисля, че работи в Св. Анна, т.е. Окръжна болница. Звучи като задна хрема, алергичен ринит е възможно - от това, което съм чела.
За повръщането има доста неща за деца. Пробвай с натриев цитрат, става и за бебета, за бременни.

# 454
Здравейте, Светли празници в домовете ви, дано новата година ни донесе много здраве!

За гаденето и хъркането не мога да се включа. За хотела - баткото го свикнахме да спи в кошарата, запазваме предимно апартаменти и ние седим в другата стая, малката обаче се буди постоянно, ако някой не е до нея и вече всички си лягаме в 9 като наказани.
Споделете сполучливи подаръци от Коледа? Ние се напълнихме с пластмаса, въпреки че аз поръчвах повечето подаръци, направо не знам как стана.

Наде, аз отдавна не обръщам на майките по площадките, но с двете деца по-често ми се налага да седя и все по-отчайващо ми действат. Какви глупости си говорят си пускам между ушите, с две деца особено хич не ми е трудно, защото трудно водя разговор, докато гоня някой Grinning Обаче , бога ми, намразила съм всички зрънчовци, крокита, близалки, сокчета и тн. Изобщо не им прави впечатление, ядат ги на люлките, търчат с близалки в уста, добре че е студено(има и малко деца), че иначе лятото и сладоледи и ледени близалки мъкнат по площадките.

# 455
  • Пловдив
Нашите подаръци са сполучливи всичките /кухня и всякакви неща към нея/, но това, защото роднините се научиха да дават пари. Сега съм поръчала от олх една масичка за кухнята, че детето ползва кашон, който ми се налага само да прескачам. Сестра ми беше изкоментирала с мен подаръка, оказа се нещо /детски куфар/, което щяхме да купим по някое време, че от след морето голямото ми говори, че иска негов си куфар за багажа.

Голямото два пъти ми е повръщало на път по планинска местност, нямам идея от какво се случва, защото нон-стоп пътуваме и това са инцидентни случаи.

В хотелска стая до момента не сме отсядали, но в бунгалото на морето децата като започнат да се унасят си лягат. Не пазим тишина /вътре оставяме умишлено телевизора да работи/, вънка компании, други деца, кучета си вдигат шум.
Но то моите никога не са спали на тишина.

# 456
За много години, момичета Simple Smile Здраве и хармония ви пожелавам Simple Smile

Иска ми се да раздвижа темата с един блиц мама лексикон, знаете време за равносметки е Simple Smile

1. Едно нещо, което направихте добре през изминалата година

2. Едно нещо, което можеше и по-добре

3. Един съвет към миналогодишното ви АЗ със знанията на сегашното ви АЗ

4. Една цел за нг

5.  Вашшят New Year's resolution

Ще се включа после с моите отговори Simple Smile Ама някой трябва да е писал, за да мога да пиша и аз Simple Smile

# 457
Все ми се ще да се включа, ама не мога да стигна до форума и даже признавам си засрамено, че малко се радвах, че сте тихи и не изпускам нищо. Честити празници и от мен, за много години и нека новата е най-прекрасната до сега.

Първо да се оплача, че после да завърша позитивно май. Последно ви споделих, че пак сме болни, ама нищо особено. Да, ама не - Лео изкара някакъв вирус (в момента вървяло нещо от тоя сорт, пример бил Аденовирус, ако някой го е чувал) с кашлица и хрема, но в комплект с разтройство. И то като казвам разтройство имам предвид направо му се разказа играта на това дете, от къде извади сили да е сравнително нормално през деня нямам идея. Поне по 6 пъти на ден изхождане на вода, жестока смрад. А детето има апетит като за трима и аз първите дни веднага реагирам с диета, да стегне. Никакъв резултат от диетата, освен че детето е супер криво и аз се виждам в чудо как да се оправя сама с двете деца вкъщи докато и се опитвам да работя (не исках да си взимам болничен току-що върнала се от майчинство и единствената работеща във фирмата по празниците). Лео иска да изяде всичко, което види, супер жално ми се моли за неща, които не смея да разреша, същевременно не смея да огранича и Макси толкова дни подред да яде само солети и сухари, че на него ще му докарам обратния проблем... Водих го при педиатъра, прегледаха го, и каза, че обикновено разтройството минава от само себе си при тия вируси за 1-2 дни и ме прати вкъщи. И дойдоха празниците, а детето не се оправя. На 24ти го водих на дежурен, изписаха му прахчета и пробиотик. На Коледа (имам и рд) изобщо не беше както ми се иска. Единственото коледно на Коледа бяха подаръците под елхата, иначе не усетихме, че е празник освен обажданията от близките. И настроението ни не беше празнично. Както и да е, за късмет на 28ми най-накрая се пооправи и от понеделник беше направо нов човек. Преди това постоянно мрънкаше и искаше да е върху мен или на ръце, от 29ти се заиграваше добре през деня, успях и да работя нормално между празниците.

На Нова Година обещах на Макси, че може да остане буден, ако иска, ако реши, че е уморен, винаги може да си легне. Пробвах и Лео да наглася така, че да остане буден, за да може и двамата да отпразнуват, а не Макси да стои буден и после аз да се притеснявам, че Лео ще се събуди от гърмежи или пък да се събуди и Макси да е стоял напразно (естествено, че няма как да го оставя да гледа зарята сам навън, а аз да ида в спалнята при Лео). Стояха, даже доста добре издържа Лео, но си очаквах към 10, че ще стане много зле. Бях им взела комплект с онези флуоресцентни пръчици дето като се "чупят" светват и стават на гривни и други разни приспособления с допълнителните части. Голямо забавление, и до сега още се радват на тия работи. Преди 22ч няколко пъти предлагах на Макси да си легнат по-рано и той отказваше, тогава обаче му предложих да си запалим нашата "заря" и да си легнат рано и той се съгласи. Излязохме, запалихме си нашите неща - бенгалски огън и мини фонтанчета, нищо фрапантно, Макси се нарадва, Лео малко помрънка, но и той се порадва малко и към 23ч ги сложих да спят. Пооправих си от празненството и игрите ни и то стана почти 12ч, иначе бях решила, че ще си лягам и няма да я чакам, но за 3 минути нямаше смисъл. При нас беше добре, на мен ми харесва тук като цяло Новата Година (точно където сме ние, нашето си селце, не коментирам цяла Германия) - има си гърмеж на Нова Година, но е основно заря и е красиво, а не толкова шумно. Не обичам пиратки и подобни, особено както дрънчат между блоковете и кънти всичко, много ми е отвратително, но харесвам заря на Нова Година. Дали от Новата година или просто случайно, Лео пак подхвана някаква кашлица по малко след събуждане. Ще го видим.

При нас има сняг тези дни. Това си е рядкост в нашия район. И се задържа. На 2ри заваля малко и се стопи, после вчера натрупа мъничко и нощес пак, тази нощ ще видим дали ще има още нов сняг. Правихме снежни човеци, снежни ангелчета, пробвахме малко замеряне със снежни топки макар и съвсем съвсем леко между двете деца. Макси е влюбен в снега, умира си да е навън, добре, че имаме двор и може да играе спокойно, а аз да остана с Лео вътре, че той пък не търпи ръкавици и му замръзват ръчичките и става много кисел. Ще свикне по-нататък, може би дори скоро, ръчичката беше и контузена между посещенията при докторите и в момента ръкавиците със сигурност дразнят и там.

От подаръците вкъщи мисля, че книжките са най-сполучливи. Макси това си беше поръчал на дядо Коледа и получи даже повече и се радва страшно много. Останалите неща се използват и се играе с тях, но не са такъв хит. Дори и Лео разнася новите книжки и разглежда картинки. Малко ме притеснява, понеже са си нормални книжки и ме е страх да не ги скъса случайно, че Макси ще бъде ужасно тъжен, но засега всичко е точно. Нещо което не им подарих за Коледа (защото имат достатъчно подаръци), но определено е хит вкъщи и съм поръчала сега разни допълнения за рд на Макси са дървените релси с влакчета. В момента са ми извън ротацията (сменям играчките на децата и имам скрити в склада) и Макси не спира да пита кога ще ги сменим пак, а като бяха в ротация всеки ден играеха и двамата с тях. Строят си какви ли не маршрути и карат влакове, могат с часове да играят с това. Гледах тези дни някакво клипче, че няма нужда постоянно по поводи да търсим да купим каквото нямат като играчка или постоянно да купуваме като се появи нещо ново, по-добре да видим с какво децата наистина обичат да играят и да надградим него - повече релси и различни варианти или повече магнитни парчета конструктор или повече нормален конструктор или там каквото е. Вместо да купим играчка, която да стои и да не се играе с нея, да купим още от това което работи, защото така допълнително се развива фантазията. Та от там ми дойде мотивацията с тия релси и поръчах голям комплект на Макси. Те си имат от два или три мънички комплекта части, но сега ще стане още по-вълнуващо. Убедена съм, че ще е доволен. И освен това реших официално, че приключвам с безкрайното и сляпо купуване на подаръци, ще се придържам към нещо за обличане, нещо за четене, нещо което искаш и май толкова (чудя се за нещо за правене дали да е в списъка ми или само когато имам конкретна идея). И даже обмислям по Коледа да има едно от дядо Коледа и същите правила за нещата от мен, но и да си знаят, че са от мен.

И финално, за лексикона:
1. Смятам, че се справих като цяло с годината. Преди да започне не бях сигурна как ще успея и дали и се чувствах, че един вид всичко ще е ужасно, но съм горда как премина 2025г.
2. Прекалявам с телефона. Не за децата, даже и Макси почти не гледа, като изключим разговорите с роднини, но аз определено имам проблем и е крайно време да си го призная така публично, та използвам възможността.
3. Не се страхувай от неизвестното и от промените, не бързай да реагираш остро на такива! <- и семейната ми ситуация, и работната ми ситуация, и здравословната ни ситуация с децата... всяко нещо, което ме е ужасило в първия момент, след това се е оказало не толкова страшно. Въпреки че външно овладявам такива ситуации доста добре и според мм безумно хладнокръвно и някак студено, вътрешно имам чувството, че всичко се разпада и се побърквам.
4. Имам няколко цели набелязани, едната е да намаля зависимостта от телефона. Друга личностна е да опозная себе си (някъде някога съм загубила представа коя съм реално и в момента нямам отговор на този въпрос, а искам да го намеря. Явно и социалните мрежи някак са ме усетили, тези дни ми излиза някакъв акаунт, който се фокусира над това губене на себе си в безкрайното желание да се харесаш на останалите и съответно намирането отново на себе си. Но въпросният акаунт не може да е част от моето решение, защото ще е в разрез с първата ми цел). И последно, да си купя или поне да съм доста близо до това да купя нашият нов дом. Когато с мм се преместихме тук 2019г все беше временно, тази квартира трябваше да е за кратко и после да "ъпгрейднем". В неговата представа това означава по-хубава квартира и за мен беше приемливо, но сега когато него го няма и аз съм на път да опозная себе си, това е нещо, което искам АЗ. Не квартира, а собствен дом. Защото аз усещам, че това е МОЕТО място. Децата не са длъжни да останат тук като пораснат, за тях правя други неща така че да не ги закотвям на моето място, ако не е тяхното, но аз съм намерила моето.
5. Малко ме обърква този въпрос, аз общо взето смятам целите за нг и New Year's Resolution за общо взето едно и също. Но имам разни по-дребни неща в списъка, които може да сметнем тук, примерно: "разчиствам си пространството" във всякакъв смисъл - буквално вещите, но и мислите, снимките, времето. Същевременно се опитвам да запечатам хубави неща, които да си припомня догодина по Нова Година - водя дневник, правя снимки. За пореден път си казвам, че ТРЯБВА да си обърна внимание на храненето, и за пореден път ТРЯБВА не е достатъчно без вътрешно ИСКАМ. Кой знае, може би в някой момент през годината. По същият начин с някакъв вид спортна активност. Такива работи.

# 458
Вики, много хубав процес си започнала. Имам предвид със себеоткриването и себепознанието, сигурна съм, че всички отговори, до които стигнеш, ще те зарадват Simple Smile Аз по принцип съм доста аналитична и самовглъбена, но с майчинството това се умножи. На мен не всичко, което откривам в себе си, ми харесва, споделяла съм тук, предстои ми доста работа по себеподобрението ми...

По въпросите:

1. Едно нещо, което направихте добре през изминалата година:

Радвам се, че дадохме време, без да изтрещявам/е, на детето да си проходи с неговото си темпо. Казвам го, защото  просто се доверих на детето, на това, което знам и виждам, и имах и подкрепата и търпението на близките си.

2. Едно нещо, което можеше и по-добре:

Отношенията ми с мм. Определено там не се справям. В началото, ако можех да бъда "извинена" по някакъв начин за поведението си, сега просто съм една заядлива грубиянка, все едно това ми е новото нормално...

ГОТВИ. Научи се да готвиш и готви. Това е съветът ми към всичките ми АЗ (минали и бъдещи) и към всички мами, които те първа ще захранват. Иначе бих се посъветвала да съм по-смела с новите храни. Срам ме е да си призная, но не съм му давала ядки и мед още.

4. Една цел за нг

Да го научим да ползва гърне, реалистично ми се вижда за гн. Много не се справяме там и като цяло хигиенизацията на детето е много неприятен процес за всички. Особено за него. Докарваме се до ревове и сълзи. За съжаление, даже капването на капки физ рр и миенето на косата са насила Sad  Опитваме се с книжки да го подготвяме за гърнето, ама...

5.  Вашшят New Year's resolution (това е като нещо по така маловажно, което знаеш, че няма баш да стане, но поне малко да го подобриш, малко (само)ирония вкарвам аз в това понятие)

И аз искам да си намаля времето на тел, ненавиждам го вече. Искам да съм навън, в триизмерния свят. Иначе реших снощи и това провокира този лексикон - да пека по-малко мусаки тази година Simple Smile

Събирам идеи за книжки с капачета, че имам ваучер за книжарница и трябва да избера книжки за 100 лв. Юхууу Simple Smile

# 459
Много да са здрави всички през Новата година!

Вики, не че имаш особен избор освен да си силна, но ти се възхищавам на спокойствието и лекотата(погледната отстрани) с която минаваш през ежедневието си. А сам човек с две малки деца вкъщи, че и болни, без баби наблизо и работеща!! Машина си, честно, желая ти прекрасна 2026 и по-лесна, да ти вървят нещата по-леко и в работа, в здравословен план, успех и в начинанието с намирането на вашия дом.

С телефона и аз имах проблем, но от няколко месеца гледам да го огранича до 30мин на дрямката на малката и вечер по 30мин, то пък иначе не мога да вляза в час с нищо, че и телевизия не гледаме. Съветът ми е да си ограничиш някакви часове и само в тях да го ползваш, ще видиш, че ще е по предназначение, а не за безсмислено скролване. А, ако имаш тикток го изтрий, аз и инстаграма си махнах, че  там само гледах рийлчета, нямах нито една снимка даже Grin

При нас започва подготовка за ясла, тръгва в понеделник, ако до тогава са излезли резултатите от изследванията, че днес носих проби и я боцкаха. Имам да накупя още дребни неща, снощи поръчвах още дрешки от уайкики(имат намаление), че нааай-накрая почти и стават 86рр Joy но главно клинчетата 80 са и къси, предполагам горниците 86 ще са и торби, но каквото-такова.

Маги, аз наскоро дадох мед, по-скоро си открадна от филийката на брат си, но нямах намерение до 2рата годинка да давам. Ядките обаче ги въведох на 6-7м с тахани и смлени ядки в печива. Ако не ти е проблем ще споделиш ли какво те притеснява в тях? Отлагането на алергени(силни) толкова във времето не е много хубаво, препоръчвам ти да стиснеш зъби и да действаш.  Ако искаш идеи как и какво да предложиш съм насреща.
Баткото ми е почти на 4 и понякога пак миенето на косата е със сълзи, ако това те успокоява Joy
Книжки виж тена фют, определено те най- много се харесват вкъщи. Има едни за фермата за по-големи деца, но са с много капачета и интересни. Мечето бизи е ясно, има и една голяма с плъзгащи се капаци на корицата, с животни.

Попълвам лексикона и лягам да дремна, че ми остана една седмица майчинство и смятам да се възползвам максимално от нея.

1. Едно нещо, което направихте добре през изминалата година:
Оцеляхме с ММ с двете деца и работихме като отбор. Това сигурно ни е най-трудната година от както сме заедно(15г), наистина подцених колко може да ми обърне ежедневието още едно дете-лепенка.

Не веднъж изгубих търпение към сина ми и определено ще работя по това през новата година.
Можеше и по-добра хигиена да спазя в дома ни, но май нямаше да си запазя ума.

Нищо не е на всяка цена да се случи СЕГА, дай си време, дай време и на околните, с бързане нищо не става по-добре.

4. Една цел за нг

За 2026 имам хиляда и един плана, но да кажем реалистично - до края на годината да завърша и двата курса за PM; да започна да ходя редовно на фитнес и задължителна цел ми е поне една вечер на 1-2 седмици с Мм да излизаме на date night.  Абсолютно имаме нужда и ще ни подейства много добре 2-3 часа без децата и без това време да се ползва за чистене Simple Smile

# 460
Милива, краткият отговор за храненето е защото съм куку, но честнж казано, дори и само един такъв коментар от теб ми действа отрезвяващо.

Иначе си изтрих фейсбука току-що, остана ми само ютюбът... Даже непсе бях и сетила за тази опция. Иначе детето вече не толерира използването на телефон в негово присъствие, без той да го държи и бъ.ничка, така че и това ще помогне Simple Smile Само няма да мога да се чувам с нашите Sad

# 461
  • Пловдив
За много години - здраве, щастие и благоденствие!

* на фона на първото майчинство, през миналата година се насладих на това.
Цяла година удържах да съм постоянна с тренировките по пилатес реформър.

*можеше да не си изпускам нервите към голямото дете и да осъзная най-накрая, че все пак е дете /за съжаление едва ли ще се справя в това направление/.

*всяко нещо може да има и добра страна, зависи от очакванията ни.

4. Една цел за нг
*нямам конкретна цел

5.  Вашшят New Year's resolution
*да благодаря по-често и да се вглеждам навътре към себе си, към семейството.

# 462
Успях да си завърша магистратурата. Много съм доволна Simple Smile

Свързано е с горната точка: Дипломната ми работа си беше посредствена по моите критерии. Спаси ме това, че за разлика от рецензента, аз съм специалист в материята.

Извън образованието, мисля, че не се справям с организацията на детски празници и избор на подаръци за детето. Тази година ще се старая повече.

Трудно е, ама си заслужава. Особено когато детето се пльосне върху теб и те фиксира изпитателно с прекрасните си сини очи. Тогава просто няма как да не проумееш, че всичко е нарочно, за да ти пробва границите. Просто трябва да си по-голяма маймуна от него. И да не ти пука, когато се съдира от рев заради нещо, което така или иначе трябва да стане.

4. Една цел за нг
Да не позволя на сина ми да ме убеди, че не искам второ дете.

5.  Вашият New Year's resolution
Да започна най-накрая да се храня като човек и да поотслабна. Наистина много го искам.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 21:49 от Вятър и мъгла

# 463
Честита Нова година на всички. Бъдете здрави и сплотени!

Вики, и аз искам да изразя възхищението си от спокойствието ти и начина, по който приемаш и се справяш с две малки деца, работа, болести и задачи. Чак ме хваща срам, че се оплаквам за някакви маловажни глупости.

При нас празниците минаха доста добре, с изключение на факта, че ни се насъбра много пътуване и се чувствам доста зле още, не мога да се климатизирам и гоним изостанали задачки.

Лъчо се връща на ясла от 19-ти, утре ще му поставям противогрипна ваксина и се моля да изкара поне някакъв период без сериозни боледувания. А най вече се моля да свикне по-лесно с яслата, че предния път ударихме на камък и ми дойде изненадващо, не го очаквах.

Маги, аз също не съм вкарала ядки. Не знам дали е страх, не знам дали защото никой не консумира тахан в нас..но това не трябва да ми е водеща причина. За меда съм решила да е поне на година и половина. Но смятам най-скоро да вкарам ядките. За гърнето съм споделяла. Лично на мен ми се ще да има повече доверие на други хора освен мен и баща му, че е в някаква фаза „мама“. С бабите дори не искаше да прекарва кой знае колко време през почивните дни, което не е хубаво. Решила съм да почна да му показвам снимки и да обеснявам кой кой е постоянно, включително и приятели, защото не може да е свикнал само и единствено с нас. А не мога да кажа, че не се виждаме с хора. Да не споменявам и яслата след две седмици…

Искрено се ужасявам от връщането ми на работа. Най вече се страхувам, че просто много трудно ще маневрирам с детето и работата, особено предвид факта, че с водене и вземане от ясла ще се оправям само аз (особено предвид и ревовете, които предстоят).

Относно лексикона:

1.      Едно нещо, което направихте добре през изминалата година:

Успяхме да прекараме по-голямата част от времето заедно като семейство, пътувахме и се наслаждавахме на всяка разходка. По-често излизаме тримата отколкото всеки поотделно с детето. И това искрено ме радва.

2.      Едно нещо, което можеше и по-добре:

Да съм по-присъстваща. Постоянно дерзая в тревоги и мисли кое как може да се случи по-добре, вместо да се наслаждавам на настоящото и времето ми с детето, което е по-малко отколкото си мислих. Пропуснах много в опитите си да гоня разните му статистики. И тъпия телефон. Това със сигурност няма да го правя, ако имаме друго дете.

Отделно и много се нервирах и губих търпение и на моменти съм повишала тон. Това категорично е нещо, върху което трябва да поработя.

3.      Един съвет към миналогодишното ви АЗ със знанията на сегашното ви АЗ

Отпусни се!!! Всичко ще се нареди, при това по-добре отколкото си мислиш. Надпреварваш се с времето, в битка, която няма как да спечелиш. Бъди тук и сега и се радвай на това, което имаш. И спри да се ядосваш! Това скъсява и твоя живот, и на всички около теб.

4.      Една цел за нг

Просто да се отпусна. Да се нося повече по течението и да не ме е страх толкова много от всичко неясно и предстоящо. Каквото има, ще стане. Независимо колко време и енергия губиш в това да го сбъднеш или да го предотвратиш. Искам да почна да живея с мотото, че мога да влияя само на собствените си решения. И да наблюдавам и говоря повече на Лъчезар.

И спорт!!! Дано намеря сили и време пак да се върна във фитнеса. И не защото трябва, а защото се чувствах по-добре.

5.      Вашшят New Year's resolution

Ще копирам Деси.  Да бъда по-благодарна.

Вятър, и аз се моля да намеря баланс и да си направим второ. Защото наистина не се виждам с едно дете.

# 464
Здравейте, момичета и честита нова година и от мен!

Напълно се присъединявам към мнението на Милива и Стиляна относно Вики. Вики, искрено ти се възхищавам и те смятам за невероятно силна жена! Вярно, че неволята учи и че избор нямаш, но предвид обстоятелствата и аз мисля, че се справяш чудесно и запазваш доброто си отношение. И аз трябва всеки път, когато ми е криво и се оплаквам, да си напомням, че има майки като теб, които се справят съвсем сами с 2 момчета и то без да мрънкат. А как ти стига времето, евала. Аз този пост го пиша вече втори ден, а вкъщи не е като да е идеално чисто или да има сготвено, или аз да работя...

Благодаря на всички за препоръките за УНГ. Вчера заведохме детето. Заради растежа на зъбите се получавало оток на лигавицата, често се случвало. При нас растат от всички страни кътници едновременно. Предписа ни спрей със солена вода, а ако е много зле положението капки Фенистил (противоалергично) – не смятам да ги ползваме.

Да се похваля, че наскоро детето спа 2 поредни вечери по цяла нощ. Знам, че е период и че далеч не сме приключили със събужданията, още тази нощ ни вдигна в 02:20, но започвам да си припомням какво означава да се наспиш.

За мен лично празниците бяха още по-натоварващи от нормалното ежедневие. Първо бяхме за 3 дни на „почивка“, която не беше никаква почивка основно защото спахме в една стая с хъркащото бебе, което тогава се будеше на всеки час. Съответно бяхме крайно недоспали и изморени. Не съм доволна и от хотела, плюс времето навън беше много кофти. След това мм се разболя, та 1 седмица горе долу само аз се занимавах с детето…кеф файда, че беше отпуска. Слава Богу ние с детето не се заразихме.

Още нещо положително – детето проспа гърмежите на НГ. Имаше поне 15 минути интензивно гърмене при нас. Честно казано не го очаквах, защото той се буди от шумове, но явно беше в дълбок сън. Бях включила и пречиствателя на въздух на максимална степен за бял шум, не знам дали е помогнало.

Иначе при нас на дневен ред е тръшкане, рев, тръшкане, рев, тръшкане по 99999 пъти на ден. За абсолютно всичко. Трудно го търпим, трудно му отвличаме вниманието, повече от 2 часа вкъщи буден буквално полудява. Непрекъснато иска да прави забранени неща (като например да се катери на бюрото на баща си и да си играе с лаптопа, клавиатурата и мишката), непрекъснато прави бели, онзи ден счупи 1 буркан и обърна една саксия у баба си, у нас счупи 1 стъклена бутилка. Шапка ви свалям, че искате второ дете. Ние на този етап сме категорично НЕ. Понякога се питам дали щяхме да сме на друго мнение, ако ни се беше паднало момиченце-еднорог. Laughing

Ядки съм дала с тахани, но ми напомняте, че от доста време не съм му давала. Мед съм давала само веднъж наскоро защото пи от моя чай, който беше подсладен с мед. По принцип искам да навърши 2г.

1.   Едно нещо, което направихте добре през изминалата година:
Преодолях отчаянието, което ме беше обхванало след раждането. Категорично твърдя, че колкото по-голямо става детето, толкова по-добре за мен. Някъде около края на лятото започнах на моменти да се чувствам като старото си аз. Може би при първата ни почивка, когато най-накрая се осмелихме да мръднем, усетих, че ще има и по-лежерни времена.

Не трябваше да се притеснявам относно захранването, което за мен беше ужас първите 2 месеца. Трябваше да започна след навършени 6 месеца и да се водя повече от детето. Само ако знаех каква ламя ще стане след по-малко от година!!

С всяка година положението ще става чувствително по-добре. Ще имаш все повече време за себе си, детето ще става все по-малко зависимо от теб.

4. Една цел за нг
Имам доста цели, но ако трябва да се огранича само до 1: да се науча да реагирам по-спокойно, хладнокръвно и рационално при необичайни и/или неприятни ситуации. Голяма слабост ми е, че реаргирам бурно, емоционално, необмислено, за което почти винаги съжалявам в последствие.

Общи условия

Активация на акаунт