Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 964
  • 539
  •   1
Отговори
# 465
Ааа ама, момичета, не знам кой ви е излъгал, че у нас всичко е под конец, че аз не крещя, че децата постоянно ядат прясна домашно сготвена здравословна храна, а още повече, че не се оплаквам. Мрънкам си редовно, къщата не е идеално чиста и подредена, децата особено по празниците толкова не идеално са се хранили, че не смея да описвам. Всъщност аз считам за важно да си помрънкам от време на време, или тук, или на приятелка (благодаря на форума и нашата темичка) или на майка ми. Мрънкам си, стискам зъби и се оправям с каквото трябва, ама ако не помрънкам направо ме изяжда отвътре и вместо да си използвам енергията да се боря с проблемите, аз се боря със себе си да не показвам, че е трудно. И още малко по темата, че май много изкривена представа съм създала. Миналият месец бисквитките дето пекохме и ви показах.. реално съм решила да ги направя заради себе си. Защото на мен ще донесе някакво вътрешно удовлетворение. Да, Макси се радва не по-малко от мен, ама колко пъти започвам да правя тесто и малко след това Лео ме хваща за краката и ме дърпа и реве да го вдигна, а аз нямам толкова ръце, това не се вижда. А че след като Лео оздравя опустошиха кутия бисквитки за един ден да разказвам ли? А че онзи ден беше решил да кара само на бисквити Закуска? И още се сещам, сутринта госпожата в градината ме подпита за други обувки за Лео, защото той е с есенни бих казала обувчици, ама при нас тази седмица има сняг. И аз още не съм му поръчала нови, а няма от къде да купя в нашето градче.

И още да ви се оплача, днес ми падна пломба. Боли ме, не кой знае колко, ама прекалено постоянно. Сещате се, ядене и пиене е сложно, ама и говоренето ми идва болезнено. Час за днес не можаха да ми намерят, утре чак и то в такъв час, че ми бърка целия ден. В четвъртък съм пак при тях на избелване, в петък съм на пулмолог в съседно градче. Тази седмица изобщо не ми е удобна така, все още съм на работа и уж се опитвам да работя докато децата са на градина, ама не се получава съвсем.

Между другото, с шефа уточнихме нещата, сега ще ми подготвя документите и реално ще съм до края на февруари. Явно не е чак толкова зле положението, че да трябва да ме съкрати без предизвестие по някой специален закон. Даже ако бяхме говорили миналия месец както беше по план, можеше да съм до края на януари. Реално от бюрото ще взимам почти същите пари както сега с намалени часове, така че не е огромна драма. А за лично удоволствие от това, че все пак работя нещо винаги мога да правя нещо по сайта на моите родители. Ето сега с това евро ми се наложи тези дни да се помъча сериозно с него.

А сега, кой иска да помрънка с мен? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 466
Мрънкане да искаш: изкарах най-скапаните празници в живота ми. Бяхме болни всички вкъщи. Първо се разболяхме аз и мъжа ми. Той се оправи, а аз се влоших брутално. Оказа се, че покрай вирусите съм лепнала и бактерия, та изкарах и 7 дена на антибиотици. Не ми стигаше това, ами се сдобих и със зверски конюктивит, който от "няма ми нищо" до "не мога да си отворя очите" се разви за 20 минути... На 25.12. вечерта. Вечно ще съм благодарна, че в България все още има работещи денонощни аптеки. Докато танцувах танца на благоденствието задето детето остана здраво, то лепна също конюктивит. Знаете ли как се слагат капки в очите на бесен гладен тигър? Целите ми ръце са все едно съм се била с котки. Мъжът се оправи. Детето се оправи. Само дето вече не ми дава да му мия очите и въобще да го пипам по главата. Къпането от любима игра се превърна в допълнително наказание за осъдени на смърт. Аз ще се откашлям поне още 2 месеца. Мрън, мрън, мрън.

Търсих да купя ботушки на детето, но не открих нищо, което да се обува лесно без да му изкълча глезен.

# 467
Мрънкане да искаш, аз съм шампион по мрънкането 😆

Вятър, това взехме на Момчил, основният критерии беше да се обуват лесно. Като се отвори лепенката стават много широки и е наистина лесно. Ужасно скъпи са, надявам се да ги продам следващия сезон.

https://bosi.bg/shop/vivobarefoot-tracker-boot-%D0%B0%D1%82-toddlers-deep-teal/

# 468
За съжаление са ми много над психологическата граница - повече от 60-70 лв за нещо, което ще носи месец-два, просто няма как да дам. Да, моите обувки струват толкова, че и повече, но аз от 23 години съм си все 38-ми номер и си нося обувките с години. Въобще не подценявам хубавата обувка за комфорта и развитието на стъпалото, но дори на този етап детето ми ходи босо и мрази чорапи. Въпреки че проходи преди месеци и вкъщи постоянно търчи нанякъде, навън стоенето му извън количката рядко надвишава 5 минути преди да се е пльоснал по корем в някоя истерия. Та за 5 минути веднъж на няколко дни, този разход поне тази зима ще го спестя. За другата година ще съм напълно оборудвана.

Между другото, ако завали сняг, на тази възраст могат ли да се возят на шейна тип "Чук и гек" или им е рано още?

# 469
И ние чак днес му поръчахме по-топли обувки, не са ботушки, но са с вълнена подплата. И той не ходеше много много навън, но въпреки че предполагахме, че не ходи, защото му е студено, чак сега сколасахме... Взехме ги да приличат на другите, за да не се чуди и да свиква наново. Изобщо откъм оборудване за зимата си пиша нула пресечена за качество и още една за пръснати пари....

# 470
Вики, ние ти се възхищаваме, че се справяш с толкова задачи на куп. Аз съм далеч от мисълта, че някой успява да сготви, изчисти, децата да не докопат нещо забранено и да си в добро настроение едновременно. А ако има такива, евала.

Днес поставих противогрипна ваксина на Лъчо. Не знам от нея ли, от зъби ли, но направо ми разказа играта от рев, тръшкане и неспане. Днес се дра близо 300 метра до колата, не нормален рев, а дране, захласва се чак, не иска да го прибирам от детската площадка. Как ли не пробвах да го успокоя. Влачила съм него, колелото, раница и дамска чанта на ръце (колелото му е метално). Той е почти 12 кг. И можете да си ни представите в парка, как той се извива на дъга и аз го нося, барабар с всичко и съм пред нервна криза. Като цяло от дни, подобно и на други негови набори от форума, е в ужасна серия.

За празниците не ми се обеснява подробно даже. Рождеството го посрещна с нас..спа 30 мин преди това и будува до 2 часа.. подобно чудо скоро не беше правил. Като цяло сънят му е доста зле последно време, избиват му последните зъби май и е кошмарно.

# 471
За много години момичета, бъдете здрави и благословени и вие и семействата ви!
При нас празниците минаха тихо и спокойно, бяхме за около 2часа на гости при бабите и се прибрахме. Не нарушихме режима само зашото е Коледа. НГ за съжаление не мина толкова добре, чу всички зари, пиратки и тн Confused Бяхме вкъщи, дори бяхме заспали Joy

Ние ползваме тези ботушки и сме много доволни

Гумени взехме Кроксове ,но са трудни за обуване и така стоят, сложихме ги само веднъж.
И ние сме в групата на НЕискащите второ дете Grinning При нас безсънието оказа доста голяма роля.. много се надявам и ние да поспим една нощ някога Hug

# 472
Вики, оплаквай се, то остава да стискаш зъби и за това. Всеки има нужда, аз даже ви се извинявам, че често за това ползвам групата, но на майка ми не споделям нищо, защото ме тормози после и ми звъни по сто пъти да ме пита всичко наред ли е.. не го разбира това с нуждата да си мръннеш на някой. На мъжа ми се оплаквам, но той милия е толкова ангажиран последно време, че ми става жал, че и неудобно понякога, че само мрънкотя.  Ии пак до вас опирам, срам не срам, но приятелки близки вече бих казала че нямам, едно кафе не се сещам с кой бих изпила. Как да е, това ми е от лудостта, но не ми тежи особено.

Ние последно време трудно излизаме за повече от половин час. Тя не търпи шапки, ръкавици, а ръцете и стават ледени и червени и започва да плаче.. с космонавт също не иска да седи по-дълго, а в това мокро време ми е много сложна за обличане. А като знам, че половин час ще се обличаме с драма, за да излезем за половин час и да се приберем с драма.. лошо ми е.
Тук и не спря да вали последните дни, мъгливо, пръдливо, ужасно време. То да е зима със сняг, да ти е кеф, вече нямам търпение за пролетта.
Не ми де беше случвало да седим толкова време вкъщи, а ситуацията е като при Гери - откара ли повече време вътре става нетърпима, мрън, тръш, на шкафа с чиниите, по масите и шкафовете отгоре и тн..

Иначе tikki beetle съм взела зимни и лесно се обуват, вътре са с вълна, но не са някакви уау дебели като вивотата на Момчил. Аз виво харесвам за себе си, а детските се продават втора ръка, аз лично поне до 26-27рр всички на баткото съм продала. Вече носи 31 и трудно се купиват, явно децата с по-големи крачета стават по-претенциозни, друго обяснение нямам.

# 473
Стиляна, филмът с отказ да си тръгне от площадка/ люлка и ние сме го играли не веднъж. Ужасно е. Борбата изобщо не е лека с 12 килограмово динозавърче. По едно време се кротваше със солети, но откакто е станал такава лакомия, не смея да му давам. А и с тези безобразно мръсни ръце 😔

Какво колело сте взели на Лъчо?

Ние задължително излизаме навън, независимо от времето. Не че изгарям от желание, просто вкъщи не се търпи. Например наложи се да излезнем дори този уикенд, в ураганния вятър…знам, че беше опасно, само се озъртах като подплашен заек да не ни връхлети някоя летяща ламарина. Отчаяни мерки 😭

Както Милива е написала, след някакво време вкъщи започва да издивява и да се катери по мебелите, да ни тормози - ама доста по-гадно от нормалното. Имам чувството, че отглеждаме диво животно.
Ако ходеше по 5 минути навън, определено нямаше да купя толкова скъпи обувки. Ние често излизаме пеша, за да го изморявам - карам го даже да се качва и слиза по стълбите.
Не смея да поръчам обувки онлайн защото има дебело краче. Веднъж само поръчвах, при това пантофи, едвам му натиках крачетата вътре. На място ходим и дори там от 4-5 чифта, които ни предложиха, само 2 чифта бяха ОК. Избрах тези, които се обуват по-лесно.

# 474
  • Пловдив
Ние вече умуваме резервация за морето, като гледам цените тук /увеличили са и бунгалата, където по принцип ходи/, най-добрите финансови оферти получихме от Турция и вероятно ще сме там септември. Ако стане така трябва да предупредя на работа, защото тамън ще се върна и ще излизам в отпуска.
Ботушки взех някакви пунтамара, които сме слагали само веднъж, като ходихме на разходка до Чавдар, иначе си ходи с маратонките.
На баткото една година бях нацелила едни от уайкики с овча вълна - страхотни са, добре че ги запазих, догодина ще ги носи и Ивайло.
На Декатлон също не са лоши, не са пропускали до сега на голямото, пера в пералнята.
Чудя се да взема някакъв пиклер или нещо подобно, че Ивайло е като маймунка само се катери и предполагам ще му е интересно.

# 475
Мм иска шведска стена да взема - има към нея въжена стълба, въжена люлка, пързалка, т.н., но той не се катери по пиклер триъгълника толкова и спирам мм засега. Но със сигурност шведска стена е добра инвестиция, хем е по-прибрано, хем е занимателно... Момченцата според мен си имат нужда от такива неща, че и момиченцата.

# 476
  • Пловдив
Шведската стена е страхотна идея и аз ги умувам, но в моментната детска няма свободна стена.
Ще видим като стигнем до техните помещения на втория етаж.

# 477
Момичета тук заради студа ни спря интернета,тъкмо бях събрала сили да пиша.
Новогодиушните празници бяхме вкъщи,тази година без гости и всичко беше нормално , малко скучно ,но пък спокойно и най-важното бяхме здрави....
Но след тях усетих разни болки ,на които не обърнах внимание и на втория ден вече пи....ках кръв. Държах се и аз ден -два, за да не оставям Филип  и после в спешното, та сега съм на антибиотик ,слава Богу се кърмим.
Пиклер и пързалка имаме,нон-стоп е на тях.Сега му купихме маса, столчета и конче да се люлее,но вниманието е точно 5 минути и мрънка.
За навън купих ботушки https://www.deichmann.com/de-de/p/cortina-winterboots-orange-52766 , имат лепки от двете страни ,крачето му е дебелички и обикновенни гумени не можем да обуем . Той издивява вкъщи, ходи отваря шкафа и се взема шапка, космонавта и докато не излезем не спира да реве. За анкетата ще с еопитам да пиша пак следобед.

# 478
Гери, това е колелото.

https://visvitalis.bg/product/byox-mini-balans-velosiped-lils-bike-siv-11735

Дайте линк за тази стена, въпреки че вече не знам къде ще ги сложа тези придобивки.

# 479
Гери, с баткото само в някакъв отврат вятър сме седели вкъщи, иначе всеки ден навън. Сега пак излизаме, ама пусто не мога да се разбера с нея, без шапка и без ръкавици замръзва и реве, че я боли, после реве, че я прибирам.. и половин час едва изкарваме. Затворените детски центрове са пълен потрес и си водят децата със сополи там, просто няма шанс да я заведа, а вкъщи и става скучно и само мучи. Не иска и книжки да разглежда, баткото поне чета с него, с часове може за лежи на дивана и да му чета, ама тя не ни оставя. От понеделник ще я видя на яслата, дано не боледува много, че тогава ще е забавно, изобщо не си представям да е будна, а аз да седя на компютъра, няма начин да ме остави да свърша нещо. Оплаках се, пак. Joy
Ние чакаме двуетажни легла и се надявам да имаме някакъв успех с местенето в детската, ноо реалистично не е най-подходящия момент да я местя в др стая & да започва ясла. Ще видим.

Пилала, като знам как боли, искрено ти съчувствам! Това, че още се кърмите е повече от чудесно, аз не успях да изляза на глава с лекарите да  ми вливат само подходящ антибиотик, още ми е болно, а Бояна вече е забравила май.. онзи ден се къпах с нея и ме гушкаше, галеше ми гърдите, но не е искала да суче, явно е приела, че няма вече Frowning1 това е добре де, ама аз още си го изживявам..

Общи условия

Активация на акаунт