Мерси, момичета, за мненията за мокета. И на мен ми се вижда, че ще си вкарам таралеж в гащите, ако го направя, но не съм намерила приемлив вариант още. Моите деца обичат да играят на земята, Макси редовно си събува пантофите и стои по чорапи, Лео тепърва ще го видим как ще е в това отношение. Мислих и вариант да наслагам пак от тези пъзели за пода, и мокет мислих, и килими, и клик винил обсъждахме със съседа върху плочките. Ама почти всички варианти са проблемни с чистенето, а да сложа въпросния винил на пода на квартира дето хазяите от преди да се нанесем се канят, че ще я събарят... е малоумно. Опитвам се за момента да се успокоявам, че от декември като се върна на работа, ще прекарваме повече време на горния етаж и би трябвало да не ни пречи толкова пода долу.
При нас отдавна си е хладно, Лео спи с дълга пижама с крачета (явно и за него това ще е драма като при Макси, накрая ще ме хванат лудите и ще ги срежа и ще му сложа чорапи). Бях му сложила една по-дебела, защото не търпи завивки (буди се от завиване, а ако е буден изобщо не оставя завивка върху себе си), той пък от 10тина дни е решил, че може и да бъда завит и сега спи с по-тънка. Така или иначе спи при мен в момента, дори и да не е завит, поне моята топлина малко от малко му помага. За сравнението, ние спим на около 18 градуса. Аз съм зиморничава и спя с пижама и завивка, а Макси миналата седмица спа с къса пижама при положение, че нощем се отвива достатъчно много.
По същата логика с времето при нас, ние откакто сме се прибрали в Германия сме си с есенен гардероб почти изцяло. Дълги дрехи, якета, гащеризони за дъжд, ботуши и т.н. Имам и зимни костюмчета за Лео за сняг, на Макси ще трябва да взема гащеризон и яке за зимата по-нататък. И ако намеря някъде евтини ръкавици по повече чифтове също ще му взема. Миналата година се скъса да ги губи все по една от чифт, пак добре че се е сетил от време на време да сложи.
Лео вчера беше на ваксини. Оказа се, че по план е бил за Менингококи Б и Ц (отделни), но като напомни на доктора, че искам грипна, смени плана. Вчера сложи Менингококи Ц и грипната първа доза (за деца под 9г при първо поставяне била в две дози през 4 седмици), а другия месец ще идем за втората доза грипна и Менингококи Б втора ли е или трета не знам, че пиша от леглото. На Макси също другия месец ще сложат първа грипна, а аз в понеделник ще се обадя при моя личен да видя кога мога да ида и аз.

(просто ще лепя картон, да не се притесни някой). Обикновено такива книжки разглежда само в моите ръце, но снощи се разсеях с друга книжка с Макси.