Експертите на isleep отговарят на въпроси за детския сън. Попитай ни!

• 5 074
  • 278
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте!
Матрака от написано изглежда чудесен, но моето питане е за възглавница.
Как да подберем правилната възглавница за този матрак? Моето дете е на 3год. и предпочита да спи на възглавница.
Каква би била подходяща за тази възраст?
И как би трябвало да ги съчетаем Матрак/възглавница освен това да бъдат удобни разбира се?

Поздрави!

# 136
Ако човек спи на подходящ матрак необходима ли му е възглавница и на каква възраст, когато се отнася за малко дете?

# 137
Каква твърдост препоръчвате за здраво детенце на 5 г, и на такова на 12г?

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, детенцето ми е на 3.9 г и напоследък отказва следобедната дрямка - не всеки ден, но все по-често. Колко часа нощен сън е добре да ѝ осигуря? До сега заспиваше към 22-22:30 и ставаше в 7:00 за градина. Вкъщи спи около 1:30-1:40 ч, в градината не зная дали и колко точно спи, в повечето случаи казват, че е спала.
Предстои ни до няколко месеца да я отделим в нейна стая, като тя ще остане да спи в настоящата спалня, която ще обзаведем за нея. Сега аз спя при нея - тя в нейното бебешко легло, аз на голямо, долепено до нейното. Как да направя преходът по-лесен? Добра идея ли е да спя при нея на подвижен матрак известно време? Тя е много привързана към мен и изпитва страх да стои сама.

# 139
Интересува ме при избор на матрак за детско легло(детето ни е на почти три годинки) какво е важно да знаем и с каква твърдост да бъде матракът.

# 140
Матрака изисква ли по - специално почистване? Или мога да го освежавам както нашия - за възрастни?

# 141
  • София
През какъв период от време се почиства матрака и след колко време е добре да се смени с нов?

# 142
  • София
Какъв матрак е подходящ за дете на 11 години? Най-вече за твърдост се интересувам.

# 143
Здравейте, имам пресен, пресен въпрос предизвикан от нарушение в съня на дъщеричката ми тази нощ.
От вчера започнах през деня да й махам памперса и да й обувам гащички с цел да я приуча на гърне по-ефективно. Тя явно осъзнава какво е правилно и неправилно, защото в момента в който си свърши работата в гащичките, се стряска и започна да плаче. Идва при мен с виновна физиономия. Аз й обяснявам да ми показва гърнето и че не е правилно тези неща да се вършат в гащичките.
Обаче тази нощ тя се събуди с истеричен рев и не можахме да я успокоим дълго време. Имах даже усещането, че стиска или пък засилва плача в момент, в който й се допишква.
Въпросът ми е: възможно ли е това безпокойство и нощен плач да е свързан с новите навици, на които се опитвам да я науча? Започвам да се чудя дали не съм подходила грешно и сега това я кара да се чувства виновна и съответно нарушава съня й. Бързо ли отшумяват тези състояния, когато са предизвикани от научаване на нови основни навици и мога ли да направя нещо, за да има нормален сън? Тя е на 1 година и 9 месеца.
Благодаря ви. Hug

# 144
От каква възраст се очаква детето да отказва да спи следобяд?

# 145
Здравейте!
Синът ни е на 4 години. Спи на твърд матрак с анатомична възглавница и почти през цялата нощ е по корем. Добре ли е да махнем възглавницата при положение, че спи почти винаги по корем? Има ли вероятност от това да получи изкривяване на стойката?

# 146
  • София
Кой матрак ви е бил най-удобен в дългосрочен план – мемори пяна, пружинен или латекс?
Според вас по-добре е да се инвестира повече в матрака или във възглавницата за качествен сън?

# 147
  • Пазарджик
Тъй като пише, че е подходящ за деца от 2 до 14 г. възраст ме интересува след 14 годишна възраст ще има ли проблем да се ползва?

# 148
  • Велико Търново
От каква възраст бебето/малко дете следва да спи на възглавница (ако изобщо е необходимо). Моята дъщеря е почти на две години и все още спи без. Това проблем ли е?

# 149
  • На морето!
Как и колко често могат да се почистват матраците в домашни условия?

Общи условия

Активация на акаунт