Открий Viviscal – най-изследваната програма за растеж на косата и се консултирай с д-р Пеев

• 8 420
  • 323
  •   1
Отговори
# 225
Боядисването на косата било с/без амонячна боя оказва ли влияние за косопада?

Здравейте,

Самото боядисване не оказва влияние на растежа на косата при здрав скалп. То може да направи косъма по сух и чуплив, което да направи така, че настоящ косопад да изглежда по-тежък.

Поздрави!

# 226
Здравейте, д-р Пеев,
При децата наблюдава ли се косопад след прекаран Ковид?

Здравейте,

Да, за съжаление. Понякога могат да се отключат и тежки дифузни алопеции.

Поздрави!

# 227
Здравейте,моят въпрос може да Ви се стори малко странен,но се надявам да получа полезен отговор.Нямам проблем с косопада а със самият растеж относно дължината на косата ми.Незнам на какво може да се дължи това,че косата ми расте или настрани или нагоре,а на дължина стига единствено малко под вратът ми и дотам,растежът спира,въпреки че постоянно подрязвам връхчетата при фризьор,питах и нея,но отговор не получавам.Много искам да имам дълга коса поне под раменете,но за съжаление максимумът на растежа е малко над раменете.Пробвала съм с най-различни методи за растеж,маски,балсами,шампоани,с домашен сапун,връзване на малка опашка,но не става.Интересуваме тази терапия ще  помогне ли косата ми да израсте на дължина.

Здравейте,

Косата винаги расте, но вероятно катагенната фаза, но вероятно цикъла на растеж анагенната фаза е по-кратка, от колкото ви се иска. Има хора при които тази фаза е 5 години, при други е 2 или по-кратка. Това е генетично заложено. Друга причина може да бъде, че разкъсване на косата от неправилна грижа - изрусяване, грубо ресане и др. Може да пробвате с тази терапия, но ако е генетично заложено, не очаквайте резултат.

Поздрави!

# 228
Здравейте д-р Пеев, кажете какво мислите за лечителите на алопеция с билкови смеси, заучени от дедите им, Вие видял сте ефект при някой ваш пациент?

Здравейте,

Аз лично не съм видял ефект от такива лечители, но не ги отхврълям. За съжаление има много такива, които шарлатанстват и трябва да се внимава. Наскоро ми съобщиха за пациент с тежка, дифузна алопеция, при който с аюрведа е успял да възстанови напълно косата си, но само за кратко. После е бил на медикаменти с подобрение и пак за кратко. В момента е на друга медикаментозна терапия и пак няма резултат. Понякога и алтернативната и класическата медицина е безсилна и само силния дух помага.

Поздрави!

# 229
Нещо за хормонален косопад?

Здравейте,

Най-доброто нещо е корекция на хормоналния дисбаланс по възможност. Ако става въпрос за менопауза. Терапиите на viviscal, медикаменти и процедури за стимулация на растеж.

Поздрави!

# 230
От дете имам пърхот, а лошото е че и децата ми също имат. Досега не съм открила продукт, който да се справи. Мислите ли че има трайно решение?

# 231
Здравейте! Кои продукти са подходящи за много бързо омазняваща се тънка коса и косопад?

Здравейте,

Има много различни продукти - може да пробвате със шампоаните от серията на Dercos или Ducray за мазен скалп. Да включите добавки viviscal и техния серум. Също така не мийте косата повече от 2-3 пъти седмично.

Поздрави!

# 232
Здравейте, има ли вероятност при ИР да се проявява засилен косопад?

Здравейте,

Напълно е възможно. Високите нива на инсулин, засилват секрецията на андрогенните хормони, освен това, може да има нарушено кръвоснабдяване на космения фоликул, което да доведе до косопада.

Поздрави!

# 233
Здравейте, родих преди 1г6м. По време на бременността бях с анемия. След като родих започна много силен косопад, довел до плешиво петно и косата доста ми оредя. След като спрях да кърмя той пак се активира, като от къдрава коса, стана почти изцяло права. Мога ли да възвърна къдриците си? Как да помогна на растежа?

Здравейте,

Не ми става ясно дали сте имали кръвгово опадане на косата или дифузен косопад, но и в двата случая може да бъде отключен от бремеността. И в двата случая може да има промяна в космения фоликул, от където идва формата на косъма и да има изправяне на косъма. Възможно е да възстановите къдриците, но преди всичко трябва да сте сигурни, че косопада е спрял. Растежа на косата освен с терапията на Viviscal може да подобрите и с мезотерапия, PRP и леки ексфолиации на скалпа.

Поздрави!

# 234
Изтъняването на косъма и оредяването на косата, като цяло характерни ли са за менопаузата?

Здравейте,

Да, това е един от признаците на телогенния ефлувиум в менопаузата.

Поздрави!

# 235
Изтъняването на косъма и оредяването на косата, като цяло характерни ли са за менопаузата?

И може ли да им бъде повлияно по някакъв начин?

Направете консултация с дерматолог, който да диагностицира състоянието. Vivscal терапията също може да помогне.

Поздрави!

# 236
Каква може да е причината за засилен косопад при тийнейджърите (момиче). Изключени са проблеми с желязо, щит.жлеза и витамини?

Здравейте,

Би могло да бъде временно състояние, причинено от стрес. Може да бъде превалиране на мъжките полови хормони или пък нерационални диети.

Поздрави!

# 237
  • София
Като малка имах страхотна дълга и гъста коса с много плътен косъм. С времето, разбира се нещата не стоят така.
Вече е доста тънка, пада ужасно, омазнява се лесно в корените и явно имам сериозен проблем със скалпа.
Използвала съм доста продукти, но без голям ефект. От скоро започнах да я боядисвам с къна. Изключително рядко използвам сешоар или още по-рядко преса за коса. Маски за коса, за съжаление, също не използвам...

Можете ли да ми препоръчате консултация с добър специалист, който би ми обърнал нужното внимание или някакви подходящи продукти с които бих могла да подобря състоянието на косата си?

И ако ми позволите още един въпрос - дъщеря ми е на 7 г. и косата й се заплита много, следователно като отидем на фризьор казва, че е много накъсана. Какво мога да наравя/използвам като продукт, за да предотвратим това накъсване?

Благодаря!

# 238
Здравейте, имам  косопад почти през цялата година, който се засилва през преходните сезони.
На главата отдясно обаче, над челото се е появил даже един участък почти без косми. Ходих на дерматолог, който погледна участъка и ми изписа Приорин плюс себомакс  HR лосион  на Биотрейд. Почти нямаше ефект. Това преди време.
Сега отново си купих лосиона (надеждата умира последна) и започнах отново 3 месечен курс на мазане. Надявам се на резултат. 
Въпросите ми са 2:
- на какво може да се дължи този участък от почти липсваща коса? Прочетох в предходните отговори, че може да се дължи на вързана коса и спане на дясно. Това ще опитам да променя, нещо друго зависещо от мен?
- дали въобще има шанс да възстановя косата си в този участък?
Благодаря предварително!

# 239
Честотата на миене влияе ли и по какъв начин на падането на косата?

Здравейте,

Честотата на миене не оказва директно влияние върху опадането на косата. Но може да създаде за грешна представа за по-обилен косопад, ако изначало има такъв. Като засили видимото количество паднали косми. Честото миене може да засили омазняването на скалпа в последствие и да влоши здравето на скалпа.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт