Открий Viviscal – най-изследваната програма за растеж на косата и се консултирай с д-р Пеев

• 8 578
  • 323
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Еднакво ли повлиява  косопада Viviscal® при мъже и жени.Или резултатите зависят от пола?

# 211
Как да променим диетата си, за да предотвратим поне частично сезонния косопад? Какво трябва да хапваме, за да расте косата ни по-здрави и лъскава?

# 212
При проблеми с щитовидната жлеза, водещи до косопад, как да променя хранителният режим и какви добавки да приемам?

# 213
След раждането на детето ми не съм спряла да имам косопад, през известен период се засилва. Тъй като нямам почти никакво лично време, кое е първото нещо, на което е най-важно да наблегна? Козметиката до момента не дава резултат. Благодаря!

# 214
  • София
При периодично появяваща се алопеция ареста, какво лечение може да се приложи? Изследвани са през годините всякакви възможни причини и няма открит реален медицински проблем. Винаги накрая предположението е стрес.

# 215
Влияе ли намалената функция на щитовидната жлеза на косопада?

# 216
Здравейте. Интересува ме, нормално ли е децата да имат косопад. Имам две момиченца на 6 и 8 години и когато ги реша по четките остават по няколко косъма. Пръскам косите им преди ресане със спрей за разплитане и винаги започвам от краищата и постепенно стигам до корена,но пак си падат косми. Нормално ли е при деца?

Здравейте,

Както при възрастните, така и при децата има цикъл на растеж на косата и е нормално да има подмяна на косата, понякога до 100 косъма на ден. При децата  най-честото опадане на коса е кръгово. Тогава се появяват голи петна.

Поздрави!

# 217
Здравейте, от известно време забелязвам драстична загуба на коса отпред, от дясната страна на главата е осезаемо повече. На какво може да се дължи загубата на коса от едната страна?
От 2 месеца пия хр. добавка за растеж на косата и се пръскам с отвара от розмарин, но не виждам никакъв ефект.

Здравейте,

Трудно е да ви кажа без да е направена консултация. Обърнете внимание с каква прическа сте най-вече. Възможно е да има придърпване на косата повече от едната страна ако е опашка/кок. Също така на коя страна спите. Възможно е причината да е чисто генетична. Пробвайте с хранителните добавки на vivscal за поне 3 месеца. Ако опадането продължи посетете дерматолог.

Поздрави!

# 218
Здравейте!
След бременността ми косата и кожата ми пострадаха сериозно и се боря с косопад, мазни корени и сухи краища. Има ли опция за пълно възстановяване на засилен косопад?

Здравейте,

Възможно е това е предизвикано от хормоналния баланс, в тези случаи след нормализирането на хормоните, косата се възстановява напълно. Дори е да е друга причината има много методи, с които да се спре засиления косопад. Изисква диагностика и на база резултатите целенасочено лечение.

Поздрави!

# 219
Здравейте,
Какви изследвания е добре да се направят при засилен косопад?

Здравейте,

Ето някои примерни + задължителна трихоскопия

ПКК, ДКК, желязо, ЖСК, LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Testosterone, DHEAS, Androstendion, Progesterone, sHBG, cortisol,  TSH, T3, TPO, ANA профил, Zn, Se, vit. D

Поздрави!

# 220
Здравейте какво е нормалното количество коса ,която да пада и как да поддържам скалпа ?

Здравейте,

Нормално е да падат между 50 -100 косъма дневно.  Ето няколко съвета как да поддържате скалпа си здрав:

Мийте косата си с нежен, безсулфатен шампоан – нещо по-щадящо, за да не отмива естествените масла. Избягвайте агресивните шампоани от супермаркета. Винаги с хладка или леко топла вода – горещата вода изсушава както скалпа, така и косъма.
Правете нежен масаж на скалпа при всяко миене – така се стимулира кръвообращението и космените фоликули. Слагайте балсам само по дължините, не в корените– така няма да омазнява и утежнява косата в основата. Хранете се пълноценно – витамини и минерали като желязо, биотин и цинк са задължителни за хубава коса. Пазете скалпа от силно слънце и висока температура – особено ако сте с боядисана или изтънена коса. Шапка или UV спрей вършат чудесна работа.
Ползвайте пилинг за скалп или терапевтични продукти – веднъж седмично премахват мъртвите клетки и стимулират растежа.
Сресвайте редовно косата с подходяща четка – не само че маха натрупвания, но и стимулира скалпа

Поздрави!

# 221
Колко косми е нормално да падат на ден?

Здравейте,

Нормално е да падат между 50 -100 косъма дневно. 

Поздрави!

# 222
Добър ден! Ще помогне ли терапията за растеж на косата при жена в перименопауза?

Здравейте,

Да терапията с Viviscal е подходяща за жени в перименопауза и менопауза. Съставките им са балансирани и са насочени към стимулация на растежа на косата. Трябва да имате предвид да ползвате терапията минимум 3 месеца, а най-добре 6.

Поздрави!

# 223
Здраввйте, възможно ли е косопада да се дължи на ниски нива на витамин Д?

Здравейте,

Да! Напълно е възможно. Трябва да коригирате дефицита в комбинация с вит. К2

Поздрави!

# 224
Може ли да бъде повлияно на косопад, предизвикан от Ковид (реално той не спира) и сезона, който го засилва?

Здравейте,

Ковид причинява, често косопад в следствие на изтощението на организма. Обикновено няколко месеца след преболедуване косопада спира дори и без лечение. Ако са минали над 6 месеца трябва да проверите дали няма друга причина.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт