(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 61)

• 4 888
  • 103
  •   1
Отговори
# 90
Ние поливахме седем години така. Проблем не е имало.  Имало е периоди, в които не сме ходили по 15-20дни и всичко е било ок.

# 91
1-2 литра дневно се смята за необходимо количество за домати според мнението на разни потребители в интернет. Ако приема средното - 1.5 литра на ден, 10.5 литра седмично - това отговаря и на моите наблюдения от поливането на доматите ми на терасата. Т.е. ако поливам на три пъти, ще трябва да предвидя по 3.5 литра. При макс 150 зеленчукови растения - 525 литра при едно поливане. А за краставиците си е ясно, че трябва да е повече, но за тях няма да разчитам само на капковото, а както досега - ще поливам и в реда. И като казах краставици -...
Скрит текст:

# 92
Здравейте, някой от вас правил ли си е агрохимически анализ на почвата за съдържание на минерален азот, фосфор, калий? Имате ли представа какво количество почва трябва да се занесе, четох че около 1кг, но ще ми е интересно, ако някой сподели личен опит?
Също така обмислям засяването на покривни култури, ръж и фий, какво ви е менението за този тип наторяване?

# 93
  • София
Аз не съм правила подобен анализ.
Опит и със сидерати нямам, миналата година сях синап, но много късно, тъкмо поникна и хвана якият студ и умря. Пролетта нямаше нищо от него. Имам още един пакет от килограм, ще видя тази есен дали и кога ще го сея.

# 94
Ето този е нашият програматор. Тази година струва 65лв. Сайтът е modulbuy.com

# 95
  • София
Айла, благодарение на теб и твоята селекция и избор семена пипер, и аз се радвам на есенно изобилие!
То не са сортове камби, то не са всякакви рзмери и цветове люти чушлета, то не са вкусни, сочни чушки за печене и за сурова консумация! Щастие!!! Благодаря ти!!!

Sofyia, за твоите краставици си написала:
от 7-8 корена съм набрала вероятно над 150 кг.

Поздравления!

# 96
  • София
ЗаСлон, да, така е, не е грешка, нито преувеличение. Крокодилки са, те така се разклоняват, че по листна маса и ластуни отговарят сигурно на 25 корена Гергана примерно.
Вероятно кг са и повече. От средата на юни до момента, всеки ден по повече от 1-1.5 кг, а при отсъствие от няколко дни - по количка на животните на съседа.
Е, затова пък за доматче за салата се гоним из градината.

# 97
Ние поливахме седем години така. Проблем не е имало.  Имало е периоди, в които не сме ходили по 15-20дни и всичко е било ок.
Morskibriz, ти ме убеди Wink ! Харесах си програматор - ето този - има го на цена около 50 лв. в един онлайн магазин. Има и същия модел с два изхода за около 100, ще си помисля кой от двата. Хареса ми това, че се настройва с копчета, защото понякога на програматорите менютата са много досадни. Италиански е.
https://www.rain.it/en/zero-pressure/

# 98
Кити, нашия е Гардения,  купуван от амазон, преди цяла вечност. Най-вероятно го няма вече като модел.

# 99
Ще го изпробвам многократно дали пуска и спира успешно преди да започна да го оставям през седмицата, ако има дефект, ще си покаже. Но се питам доколко са устойчиви на дъжд - нали работят с батерии - чешмата е на открито, ще трябва ли да му измислям нещо срещу външно мокрене?

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 16:28 от Кити Кет

# 100
Нашият програматор стои хоризонтално и отвън, и сме го защитили от дъжд

# 101
Нашият беше под стрехата на един навес. Не е на батерии, а на ток, може би 24V, трябва да питам ММ. Пазим си го, поливна вода може пак да има.

# 102
Нашия е завит с едно изрязано пластмасово шише

# 103
Компютрите съм ги покрила с хавлия. Дъжда не ме притеснява, пазя ги от слънцето.

Общи условия

Активация на акаунт