Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 479
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Да се включа със закъснение и аз Simple Smile

При нас беше най-скучното откриване, което съм виждала някога. Няма песен, няма танц. Само речи и попско пеене и ми се видя безкрайно, а всъщност 30мин.

Дават нормално количество думи, не съм ги броила, но като за ученик, който е учил немски ми направи впечатление, че още на втория ден имаше 3 непознати думи.
За входни нива и конртолни още не съм чула, но той много не разказва за учебния материал, а само за учениците и някои лафове на госпожата. Със сигурност ще има другата седмица тестове, де.
Много е доволен от госпожата си, която е наистина превъзходна. От класа обаче не беше впечатлен, но той си е срамежлив и не се е впуснал да общува изобщо. Седи си до дете от стария клас и чак на третия ден беше приказвал с едно от другите деца, с което обаче аз го запознах на 15.9. (познавам родителите).
Пише като никога съвестно домашни с часове и то при положение, че думите ги знае. Не го спирам, макар че госпожата каза, че няма нужда, който ги знае да ги пише. Тя явно също не ги спира, защото и останалите пишат. Нека да свиква да се труди!

Аз съм доволна, той е доволен. Нека да видим като започнат входните нива какво ще стане по БЕЛ, мат, философия.

# 661
  • ту тук, ту там
А моят не е учил немски и е доста стресиран, до степен на нещо като паник атака снощи. Очаквах го, но не толкова рано сякаш.

# 662
Леле, горкото дете!
 Аз като гледах материалите вчера коментирах, че това е прекалено много за някой, който не е учил и особено, ако не се е досетил през лятото да учи с Дуолинго, ще е наистина прецакан. Повечето обаче май са цъкали Дуолинго и са си спестили този шок. Съжалявам, че при вас е такова положението. Нека да се успокои, че идват три почивни дни и ще може да си прегледа нещата на спокойствие.

# 663
  • София
Милият Sad((

# 664
А моят не е учил немски и е доста стресиран, до степен на нещо като паник атака снощи. Очаквах го, но не толкова рано сякаш.

Дано преодолее бързо стреса и не се отврати рано от езика. С риск да ме нахулите (че видиш ли само така се учи език), но съм на мнение, че никой език не заслужава чак такова психическо натоварване, камо ли паник атака.
Гуш за детето 🍀 Моето наборче подобно натоварване и стрес ще го откажат от предмета завинаги и няма да му даде никакъв шанс.

# 665
Равносметката на моето за изминалата седмица е, че един час в новото училище му се струвал като пет в старото. Много бавно му минавало времето. Явно не им дават достатъчно жега Grinning Вярно, че часовете сега са им по 45 мин, а преди бяха по 40, ама не е чак толкова голяма разликата. Но те сега учат интензивно език (английски, демек - лесен Sunglasses) и много малко други предмети и му идва еднообразно сигурно.
Домашни им дават умерено, не твърде ударно. Обаче очаквам да засилят в скоро време. Но като цяло тази година се очертава да не е напрегната. И тъй като много хубаво не е на хубаво, от догодина очаквам екшън Grin

# 666
Много неприятно се получава още в началото с негативи:( По немски ли се е стреснало наборчето, Елени?

Аз да Ви се оплача от IH Sofia. Водя младежа да го тестват за ниво по английски и да го запиша на курс.
На Паренсов цари хаос, има много малки деца и препитването на сина минава точно за 10 минути...
Осъмних се аз, търся друг учител...Намирам една дама, с коята се разбирам да му направи тест по формата на Кеймбридж.

Оказва се, че тези хубавци са му дали 1 ниво по-ниско. Е, много се ядосвам на подобни търговски номерца...Та имайте едно наум!

# 667
Стресирало се е, защото са изсипали наведнъж. Нека да си прави план. Малки стъпки, една по една.

# 668
Уф, много ми става мъчно като прочета за някое дете, че така ги изживява нещата. Всеки има нужда от различно време и преминава през различни етапи, докато се успокоят нещата и успее да се адаптира. При някои шока е в началото, а при други- след като мине малко време. elleni, прегръдка и от мен, надявам се всичко да се нареди и набора приеме промяната спокойно. За себе си съм все по- убедена, че не давах зор за немски. Пожелавам на всички набори лека адаптация. Синко още е в ступор, но гипса започва да се пропуква. Да видим дали нашата "програма" няма да е след като се осефери 🤔

# 669
  • ту тук, ту там
Благодаря ви за подкрепата! 🤗
Надявам се да понавакса през трите почивни дни, да придобие малко увереност и да му олекне на душичката!
При него се събраха много промени и новости, та всичко си дава отражение с натрупване.

# 670
Той иска ли да учи немски?

Иначе близко дете е в ЕГ с АЕ, и немски като втори, и немския го е оставил, не го учи и преписва да изкара оценките...не разбрах труден ли ву е..не го харесва ли...що ли...

# 671
  • ту тук, ту там
Да, иска. И училището искаше. И сега не се отказва от езика. Казва, че не знае какво прави грешно, защото учи във всяка възможна минута, а всъщност нищо не знае и му е голяма каша в главата.
Не е от конкретния език, а от обема и темпото. И от сравняването със съучениците, които се справят по-добре от него. С всеки друг нов, непознат език щеше да е същото. А и много им пречи пустият английски бе! И аз като учих немски в ЕГ, за съучениците ми, учили английски, беше кошмарно в началото.

# 672
Не е изненадващ стресът от новия език, особено когато повече деца са го учили преди това. Това бе една от причините да минем от немски на испански, който все пак е по-близък и казват по-лесен от френския, изучаван в предишното училище. Дали сме били прави никой не знае. Засега няма оплаквания от новия език, макар само за няколко дни да ги засипаха с неизброимо количество думи.

# 673
Моята днес рева, каза че трябвало да отиде в НПМГ, където има хора от стария и клас, математиката и била песен и щяла да си клати краката. А тук, госпожата обяснила нещо от граматиката на немски и тя нищо не разбрала. Не може да свикне да учи толкова думи на ден, около стотина им дават, отделно имат домашно на листове, от които също вади доста думи. Има бая деца в класа, които са учили немски и са напреднали, дигат ръка, знаят, и явно госпожата е решила да я кара по-бързо и моята не смогва.
 Изобщо не е очаквала да и е толкова трудно. В интерес на истината и аз съм изненадана. Не очаквах, но сестра и, все пак поназнайваше  немски и по-леко вървеше.
 Отделно става в пет и половина всяка сутрин, ляга си в единайсет и е много преуморена.  Днес изглеждаше като застрелян заек, дойде си на обяд и още спи. Дано се освести тези три дни

# 674
  • София
А синът ми още учи да пише ченгелчета... На китайски. Каза, че се чувствал като първокласник.

Общи условия

Активация на акаунт