Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 496
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Досега давахме по 5 лв. на ден. Сега още не знам. Той може да изхарчи и 50, но не бих дала повече от 7-10.

# 646
И в нашия клас са на групички. Странно как са се формирали като сега почват. Ще има някаква екскурзия, с цел да се поопознаят децата,  но явно и възрастта си е такава, а и всяко дете е различно. Малко ми се струва рядкост в гимназията да има задружни класове.

# 647
  • ту тук, ту там
ама той е като хамстер - трупа...
Същото. Laughing

# 648
  • София
И при набора има някаква групичка деца, които  се намерили в инстаграм и са се запознали преди старта, засега са се отделили от останалите. Моят не е в нея, но си е паснал с две деца и му допадат още няколко на пръв поглед. Все момчета, разбира се Joy, но той не е от най-отворените. Отпадна ми едно притеснение.
 Повечето си носят кутии от вкъщи, давам му някакви джобни, но не си купува нищо все още. Сутрин закусва преди да излезе - в 6.30ч, не знам как му се ще.
Лесно му е все още, тъй като е учил немски. Гледам сега е седнал да пише думи и преговаря за първия тест утре, за всеки случай. Да видим колко ще продължи този ентусиазъм.
В часа по философия му било много интересно, провели дискусия за края на света.

Засега 73-то му харесва много. И аз най-накрая се успокоих, голямо лутане беше това лято. Sunglasses

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 21:39 от Niffi

# 649
  • ту тук, ту там
Моят син каза, че нямат време да общуват и да се опознават, толкова им е натоварено и спечено. 😅
Каза, че децата са нормални, нямало такива с вид на гамени или кифли (нокти, джуки, грим). 😍

# 650
Относно храната - правя сандвичи с качествени продукти,  а сутрин давам купичка кисело мляко и сезонни плодове!

Около строителния има много изкушения и се договорихме 2 или 3 дни да взима улична храна. Колкото и да съм против...
Вода - филтрирана от вкъщи в метално шише:) Еко сме.

Общува с две, три деца. Опознават се още...

Loily браво на момчето ти и на Вас❤️

Имам молба към мамите от ТУЕС и не само - препоръчайте някое помагало по информационни технологии, в което на нормален български език да е обяснено какво е това компютър, системи, дънни платки и т.н. Много сме технически тъпи у дома и не може детето да вдене изобщо🫡

# 651
Моята е с широки пръсти, ако някой върви след нея да събира попиляно ресто и изпаднали стотинки, направо ще му стигне да се прехранва.
Бяха я надушкали в магазинчето до нас какъв е заплес и няколко пъти и бяха надписали сметката и то с доста, та ходих да се разправям.
Заради това и дадох карта, в която слагам пари за седмица, по пет лева на ден, за да няма дрънкащи стотинки и изпадащи от джобовете, а и женските дрехи са все с едни плитки джобове. Така и не се научи да си къта парите в портмоне, иначе има портмоне, но в него съхранява разни други работи.
Ако излиза някъде с приятелки да се черпят, превеждам малко повече. Гледам никога да няма много пари в картата, да не ме е яд като я загуби

# 652
Compass, аз не мога да ти препоръчам помагало или учебник. Те не учат по такива. Преподава им се под формата на лекции.

# 653
Те даже нашите изобщо още не учат. В момента снимали филм. Било много забавно. Дедлайна е до 7:30 и ми затвори, че нямало време.

# 654
  • Куциндрел
Моят Скрудж събира след мен рестото от 1-2 стотинки, но вкъщи монетите ги разпилява из цялата си стая. Аз ходя след него и ги вземам за себе си.Joy
Не закусва преди училище, защото спи до последно и като стане тръгва веднага да се приготвя.
Днес са имали рисуване, детето каза, че учителката била чудесна, което потвърди и моето мнение от РС. Върна се с едно нарисувано пиле. Казах му да не ми се прави на ударен, че не може да рисува, щото, ако се опитам аз, не е ясно пиле ли ще е или някой непознат вид караконджул.

# 655
  • София
Моето е от тия, дето са сформирали компания  в Инстаграм. Тъй като са от различни класове, тръгва половин час по-рано, за да се наприказват. Имам само три междучасия, горките, и не им стигало времето.

По математика удариха на греда, а толкова драпахме за свястна гимназия с профил математика . Но това се случва вече навсякъде.
По езика госпожата била най-добрата, защото не се карала и не давала големи домашни, за да не ги отврати от езика още сега.

# 656
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята има късмет с учителките по БЕЛ и математика. По мат й е Хинова, която ми се стори доста строга, точно по мой вкус 😈 
Харесала е децата от класа, започнали са да разчупват спечената атмосфера от първия учебен ден. Направили са си група на класа, тече усилена комуникация там.
С профила в Школо не знам какво да правим, тя има някакъв отпреди няколко години като беше малка, който не е ползвала изобщо, не помним каква й е била регистрацията и сега не може да се направи нова, защото вече има. Та...ще пиша на Школо да съдействат.

# 657
  • София
Моята има късмет с учителките по БЕЛ и математика. По мат й е Хинова, която ми се стори доста строга, точно по мой вкус 😈 
Харесала е децата от класа, започнали са да разчупват спечената атмосфера от първия учебен ден. Направили са си група на класа, тече усилена комуникация там.
С профила в Школо не знам какво да правим, тя има някакъв отпреди няколко години като беше малка, който не е ползвала изобщо, не помним каква й е била регистрацията и сега не може да се направи нова, защото вече има. Та...ще пиша на Школо да съдействат.
И дъщеря ми имаше проблем в Школо.Звъннах на 024930099,трудно се свързах,защото линиите бяха все заети,но когато се свързах точно за 10 минути проблема беше оправен.

# 658
Моят тийн е с "редки пръсти", чак му липсват. Сутрин приготвям сандвич за закуска и даваме отделно по 10лв на ден. Всеки ден без петък са до 14:40 и си взема нещо за обяд - най-вече дюнер. Вече ме притесни - излизат в междучасията, съученици си купуват енергийни напитки, защото "не моА се събудя бе, брат". Уж, той не си купувал, но ходи разбери.

Иначе учителите са безкомпромисни - вчера имаха 3 входни - математика, химия и английски. По английски имат 14 часа на седмицата, но поне почват от В2. Госпожата по БЕЛ им пуснала анкета с въпроси от типа какво би ви мотивирало да учите по БЕЛ, а те отговорили "не знам" или "нищо" Sad..

Но като цяло голям мързел го тресе, ако му правя забележка или се карам, се държи арогантно, пуфти, досада голяма. Не знам как ще се оправим с този пубер, а сме толкова в началото.

# 659
  • Куциндрел
Ох, за тези купувания на енергийни напитки и подобни няма как да следим. Аз постоянно обяснявам какво е енергийна напитка, че вреди, че вреди на сърцето, даже му казах, че по-добре е да му направя от моето кафе. Дано нещо му влезе в главата, уж не пиел, ама знам ли....

Общи условия

Активация на акаунт