Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 514
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря. Не съм видяла опция за уведомяване по имейл. Но имейл и телефонът ми са посочени в заявлението.

Аз получих мейл с линк към документа в системата с входящия номер. Но съм чекнала уведомяване по мейл, ако е от значение
Имейлът в декларацията не е задължително поле и за това не ползват него. Преди края има избор на опции за връчване - там се избира - лично, на място; през системата - това изисква влизане и проверяване какво се случва; чрез мейл - най - удобно, веднага ми изскача на телефона

# 631
Коя система? Egov или Edelivery?

Благодаря. Не съм видяла опция за уведомяване по имейл. Но имейл и телефонът ми са посочени в заявлението.

Аз получих мейл с линк към документа в системата с входящия номер. Но съм чекнала уведомяване по мейл, ако е от значение
Имейлът в декларацията не е задължително поле и за това не ползват него. Преди края има избор на опции за връчване - там се избира - лично, на място; през системата - това изисква влизане и проверяване какво се случва; чрез мейл - най - удобно, веднага ми изскача на телефона

# 632
Скрит текст:

В системата за сигурно електронно връчване- edelivery.egov..... Във вашия профил в системата има папка получени съобщения

# 633
Благодаря. Оказа се, че не съм натиснала бутона Заяви. И чак сега тръгна...Видях изписан текст Услугата беше успешно заявена. Благодарим Ви.
Имам само съобщение в папката Изпратени съобщения.

Скрит текст:

В системата за сигурно електронно връчване- edelivery.egov..... Във вашия профил в системата има папка получени съобщения

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 13:10 от Micheline_961

# 634
  • София
Добре че стана дума, и аз подадох през egov, не получих имейл, трябва да проверя какво става.
За ученичката- добре е, засега е доволна, въпреки че тръгна с нежелание на училище.

# 635
  • София
Много благодаря на всички за отговорите! Heart

От днес наборката има дебитна карта. Взехме я, включихме банкиране и сега за изненада ѝ приведох 50 лв. с текст "Честита карта!"  Sweat Smile
Като отворихме дума за това, каква според вас е приемливата сума джобни за седмица? Досега не съм ѝ давала много пари, защото беше буквално на една пряка от нас. Но сега с това ставане в 6 трябва поне да закуси. По обяд също да има парички ако прегладнее...

# 636
Той няма проблем с нея, даже е много контактен и комуникативен и веднага си е намерил компания, но сподели, ме има две,три деца, които не излизат от стаята дори в междучасията. Даже не ставали от чина и с никой не си говорели. Едното казало, че си иска стария клас. Аз винаги съм го учила, че ако изпадне в ситуация да има такова дете, на което очевидно му е по-трудно да се отпусне (дали в компания, РД, училище, тренировки), той да направи първите крачки, да се опита да го приобщи и да намери път към него. Никой не заслужава да стои сам, само защото е по-срамежлив. Смятам, че тук другите "по-отворените" са тези, които трябва да подадат ръка.
Днес сподели пак, че няколко пъти се е опитвал да ги вика тези деца да се присъединят, да ходят да си вземат вода или да си поговорят с останалите, но те отказвали. Става ми мъчно за такива по-интровертни типажи и му казах, че може би им трябва повече време и да не се отказва, а да прави опити да ги приобщи или поне да не ги оставят да си мислят, че не са част от цялото.
Пък сега, ако нещата продължат, може би пък не намират сродни души в класа за момента.
За мен това е много важно да се научи да подава ръка, когато види, че някой не се чувства ок.
Явно наистина им е трудно на децата, особенао на тази възраст и с такава рязка промяна в ежедневието им. Дано успее всяко да си намери мястото!
Това е страхотно! Поздравления на Вас и детето!  Моята девойка е точно от тези деца. Вчера се  върна ревяща, даже и е станало лошо. Каза, че не намира дори и една сродна душа. Поговорихме си и днес звучеше весела по пътя за училище.
Иначе с материала за сега няма проблем, както  се и очакваше. Не е харесала учителя по БЕЛ. Каза, че се е държал меко казано странно. Казал е, че всичко което са учили до тук в училище по БЕЛ не става и трябва моментално да го забравят. Да си призная това и мен ме шокира.

# 637
moonligh 78, благодаря. За съжаление не винаги се е получавало. Има си деца, при които според мен си трябва намеса и на психолог. Проблемите им са доста по-дълбоки и ние няма как да ги знаем.
Ама как да се забрави всичко по БЕЛ😂😂😂😂😂. Толкова уроци, школи, време, усилия и набиване на материал в главата и сега на вятъра.
Нашата госпожа по БЕЛ е много симпатична и изглеждаше хем приятна, хем строга. Каза, че  знае, че изучаваното в 8 кл. по литература е много далеч от тях и им е скучна и неразбираема, осибено след целия зор в 7 кл. , но ще се опита да им поднесе произведенията по по-интересен начин и ще наблегне на дискусиите.
Как ще й се получи, предстои да разберем!

# 638
  • София
Много благодаря на всички за отговорите! Heart

От днес наборката има дебитна карта. Взехме я, включихме банкиране и сега за изненада ѝ приведох 50 лв. с текст "Честита карта!"  Sweat Smile
Като отворихме дума за това, каква според вас е приемливата сума джобни за седмица? Досега не съм ѝ давала много пари, защото беше буквално на една пряка от нас. Но сега с това ставане в 6 трябва поне да закуси. По обяд също да има парички ако прегладнее...
Засега е 10 лв. на ден, за дните на училище. Проверихме, че има закусвалня и кафетерия до гимназията. За закусвалнята ще й стигнат. Но сандвичите в кафето са 10 и нещо. Там може кроасан Simple Smile .Тя видяла, че малка бутилка вода е 1,80 и сега си носи шише…
Закусва винаги вкъщи, надявам се да стигат, засега

# 639
Уф, moonlight 78, много гадно...милото дете...Прегърни я, говорете, успокоявай си я, явно време й трябва. Аз още не съм го преслушала моят за днешните отзиви, но довечера след работа тичам да слушам разкази. Той малко по- хард го два, но е чувствителен и си го преживява. Както и всеки човек- по различен начин.
За джобни и аз се чудя, ще обсъдим цените в училищния бюфет и ще правим седмичен бюджет.
Хаха, този по литература явно е откривател на "нова топла вода".

# 640
  • София
Закусва винаги вкъщи, надявам се да стигат, засега
Оххх, в 6 сутрин хич на никой не му се яде вкъщи. Аз също мисля да давам по 10 лв на ден. Ще видим как ще почне, защото в неделя пък е на театрална школа и не може да ходи без пари, та ще преосмислям в движение...

# 641
Уф, moonlight 78, много гадно...милото дете...Прегърни я, говорете, успокоявай си я, явно време й трябва. Аз още не съм го преслушала моят за днешните отзиви, но довечера след работа тичам да слушам разкази. Той малко по- хард го два, но е чувствителен и си го преживява. Както и всеки човек- по различен начин.
За джобни и аз се чудя, ще обсъдим цените в училищния бюфет и ще правим седмичен бюджет.
Хаха, този по литература явно е откривател на "нова топла вода".
UnaDesconocida, Благодаря! За съжаление проблема не е от вчера. Много е чувствителна. Психолога много помогна в тази посока, но трябва още да се работи. Тези неща стават бавно.
За учителя по БЕЛ не четох добри коментари. Не обърнах внимание, но за съжаление са на път да се потвърдят. Човека е в пенсионна възраст. Тъпото е, че детето положи много усилия по БЕЛ. Учителките в училище до 7 клас и тази на курса бяха страхотни и сега има опасност това усилие да се окаже напразно. Дано не съм права.
Чудя се нормално ли е в клас да са 27 деца при положение, че няма близнаци?

# 642
Той няма проблем с нея, даже е много контактен и комуникативен и веднага си е намерил компания, но сподели, ме има две,три деца, които не излизат от стаята дори в междучасията. Даже не ставали от чина и с никой не си говорели. Едното казало, че си иска стария клас. Аз винаги съм го учила, че ако изпадне в ситуация да има такова дете, на което очевидно му е по-трудно да се отпусне (дали в компания, РД, училище, тренировки), той да направи първите крачки, да се опита да го приобщи и да намери път към него. Никой не заслужава да стои сам, само защото е по-срамежлив. Смятам, че тук другите "по-отворените" са тези, които трябва да подадат ръка.
Днес сподели пак, че няколко пъти се е опитвал да ги вика тези деца да се присъединят, да ходят да си вземат вода или да си поговорят с останалите, но те отказвали. Става ми мъчно за такива по-интровертни типажи и му казах, че може би им трябва повече време и да не се отказва, а да прави опити да ги приобщи или поне да не ги оставят да си мислят, че не са част от цялото.
Пък сега, ако нещата продължат, може би пък не намират сродни души в класа за момента.
За мен това е много важно да се научи да подава ръка, когато види, че някой не се чувства ок.
Явно наистина им е трудно на децата, особенао на тази възраст и с такава рязка промяна в ежедневието им. Дано успее всяко да си намери мястото!
Това е страхотно! Поздравления на Вас и детето!  Моята девойка е точно от тези деца. Вчера се  върна ревяща, даже и е станало лошо. Каза, че не намира дори и една сродна душа. Поговорихме си и днес звучеше весела по пътя за училище.
Иначе с материала за сега няма проблем, както  се и очакваше. Не е харесала учителя по БЕЛ. Каза, че се е държал меко казано странно. Казал е, че всичко което са учили до тук в училище по БЕЛ не става и трябва моментално да го забравят. Да си призная това и мен ме шокира.
Дъщеря ми  също е от по-срамежливети и все още не е намерила приятелки.Говорила е с момичета от една сформирана групичка,но те били четири и седяли по двойки,а тя седяла сама в час.Надявам се да се опознаят Simple Smile
Учи нов език и госпожата е много взискателна,дава доста домашни.Вчера писа до 20:30 часа,не остава време за странични занимания,като народни танци.

# 643
Материала по БЕЛ ще го забравят моментално и без да трябва Simple Smile.

# 644
  • Куциндрел
До сега давах по 5 или 10 лева, зависи дали ще си взема обяд, от скоро давам на куп 40-60 лева за цялата седмица, вкл. събота и неделя. За сега винаги има пари, ама той е като хамстер - трупа. Ще видим по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт