Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 510
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
И аз имам от старите, преди безплатните. Но, понеже и тя е с изтекъл срок, се чудех. Но дали ще удостоверя на.място, че е ученичка или ще взема нова пластика,  пак е разкарване. Разликата е цената на пластиката. Заявих новата през сайта.

# 616
  • ту тук, ту там

Извинавайте, че ще повдигна пак въпроса, но проспах предните дискусии. Подадох заявление за парите за осмокласници през системата за електронно връчване. Върна ми се информация от Социалните с входящ номер. Сега какво да очаквам? Трябва ли да правя още нещо? В училище дават бележките за социалните. Казах на детето да вземе, но не съм сигурна, че ми трябва.
Аз получих освен входящ номер и писмо, че заради липса на тази бележка, ще ми ги изплатят (или обработят ли беше?!) след 5.10, когато ще могат автоматично да си изтеглят информацията. Иначе и аз имам бележката, раздадоха ни ги на РС (с нея извадих карта за градския също). Обаче не са ми изплатили и за малкия ми син, за когото не се иска такава бележка. 🤔
Освен да звънна в АСП да попитам… 🤔

# 617
  • Бургас
При наборката ситуацията е както при осмокласника на Елени. За малкото обаче ми я изплатиха веднага.

# 618
Ваче, ако не прикачиш/занесеш бележка от гимназията, служебно ще проверят дали е записан ..но тогава ще изплатят след началото на октомври, което не е толкова далеч.

На нас ни дадоха бележките още при записването, съответно подадох с бележка още лятото и август ми изплатиха 150 лева за първия срок.

Та ти си решаваш дали да прилагаш или не, бележката. Разликата е във времето на изплащане на сумата.

# 619
  • София
teta75, благодаря! Ще чакам да видя какво ще се случи. Не ми се ходи до социалните, а никъде не видях място да я прикача. Може би защото я нямах не съм и търсила. Но подаването си приключи и без нея.

Елени, социалните през системата за връчване ли си комуникират с теб?

# 620
  • Бургас
Vache, не съм Елени, но в моя случай по телефон и чрез техен служебен имейл.

# 621
По темата за градския транспорт - има ли как без ходене до център на СГТ да валидираме, че ученикът си е все така ученик и има право все още на безплатната си карта?

# 622
Нас ни заредиха платена карта за 6 месеца с бележката за записване в училище.
И моят син си е много добре на лагера. Много е щастлив, че има деца които слушат неговата музика. Ходили на поход доста часове и каза, че не си чувства краката, но било готино. Обади се чак в 10 вечерта. Това е добър знак, че се чувства добре. Дано и учебния процес му допадне от другата седмица.

# 623
Няма как. Оказа се, че ако имате стара персонализирана карта за ученик от преди безплатните, тя е валидна, независимо, че срока на преференция е изтекъл. За да я продължите,  трябва да отидете в пункт и да удостоверите, че е ученик. Ако заявите нова през сайта, ще блокират старата и получавате нова пластика. Снимка може да ползвате от стари карти, слагат я и на място. Мъжа ми е удостоверил чрез Школо, че е ученичка. 😄
По темата за градския транспорт - има ли как без ходене до център на СГТ да валидираме, че ученикът си е все така ученик и има право все още на безплатната си карта?

# 624
След подаване на Заявление-Декларация за помощ за осмокласник чрез egov получихте ли имейл за потвърждение?
Аз само имам генериран документ в PDF с номер. Това достатъчно ли е?

# 625
Аз получих мейл с линк към документа в системата с входящия номер. Но съм чекнала уведомяване по мейл, ако е от значение

# 626
  • ту тук, ту там

Да, изцяло през системата. Получавам в мейла известие, че имам съобщение в системата за ел връчване и има линк и там чета. Не са ми звъняли, но миналата година ги търсих един-два пъти за уточнявания, като подавах за малкия, и бяха отзивчиви (в АСП по район звънях тогава).

# 627
Нас ни заредиха платена карта за 6 месеца с бележката за записване в училище.
И моят син си е много добре на лагера. Много е щастлив, че има деца които слушат неговата музика. Ходили на поход доста часове и каза, че не си чувства краката, но било готино. Обади се чак в 10 вечерта. Това е добър знак, че се чувства добре. Дано и учебния процес му допадне от другата седмица.
Много са щастливи децата, да. Имат различни занимания по отбори, за да могат по-добре да се опознаят.
И моята девойка е с уморени крака, но каза, че е упорита и днес е отишла пак на поход. Grinning
Придобивайки впечатления от нейните разкази, изглежда децата са си паснали и добре се разбират.

# 628
Не получих никакъв имейл. Само опция за сваляне на попълнения Заявление. Сега го препратих на АСП по район за проверка. По телефона ми казаха, че заявление на мое име няма при тях...

Да, изцяло през системата. Получавам в мейла известие, че имам съобщение в системата за ел връчване и има линк и там чета. Не са ми звъняли, но миналата година ги търсих един-два пъти за уточнявания, като подавах за малкия, и бяха отзивчиви (в АСП по район звънях тогава).

# 629
Благодаря. Не съм видяла опция за уведомяване по имейл. Но имейл и телефонът ми са посочени в заявлението.

Аз получих мейл с линк към документа в системата с входящия номер. Но съм чекнала уведомяване по мейл, ако е от значение

Общи условия

Активация на акаунт