НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 505
  • 780
  •   1
Отговори
# 30
  • у дома
Моля, който мине настаняване в общежитие на ТУ да пише искат ли си го удостоверението от психодиспансер или може и без него
Искат го.

# 31
  • Пловдив
Моля, който мине настаняване в общежитие на ТУ да пише искат ли си го удостоверението от психодиспансер или може и без него
Искат го.

Искат също заявлението от профила, както и разпечатан договора - масово ги връщаха да ходят да принтират

# 32
Пуснете някоя снимка на стаите, много ми е интересно какви са?

# 33
  • Варна
И ние от петък сме в Торино . По принцип в общежитието има всичко, ще му сменят чаршафите и почистват веднъж седмично , но за тази цел трябва да е подредено😀. Опознаваме района - на пешеходно разстояние има всичко, само с фитнеса още не сме се преборили. Оказа се, че е по-лесно да те приемат в университет , от колкото да си купиш карта за фитнес . Аз си имам своите притеснения и за битовизмите и за езика. Надявам се да успее по-скоро да научи поне малко италиански , че в повечето случаи се налага да ползваме Гугъл преводач . Иначе синът ми е много спокоен , не дава вид нещо да го тревожи.

# 34
  • София
Айде и аз хоп в новата тема. Благодаря за нея!
Успех на всички студенти!!!
Младежът от 30 август е в кампуса. Една седмица orientation: забава и доподреждане на програми. От днес започнаха и лекциите.

# 35
Общежитията на Великотърновския университет

# 36
Общежитията на ВТУ са ремонтирани и уютни. Няма обаче много места и много студенти не се класират. От обкръжението на сина ми, студентите приети на общежитие са от семейства с две деца, с брат/сестра студент или полусираци. Има и колежка, която миналата година е била на общежитие, лятото е плащала наем за стаята, а сега не е приета. А казва, че успеха й е много добър, няма поправки. Има обаче блок с обща баня и тоалетна за две стаи и това създава ситуации. Студент по право преди изпит първо измил тоалетната от пов**щано и тогава си взел душ. А тях ги искат с костюм на изпит и при упражнения и стаж в институциите.
Сигурно и на лекции трябва да са елегантно облечени, щом и при сина има това изискване.

# 37
Божеее, пък да видите нашите общежития на УАСГ. От днес ми пращат снимки и клипчета и съм потресена. 🤮😢

# 38
Не е нормално общежитие за 3-ма души в такава нюню стая. За условията на места не ми се коментира даже. Но то и наемите са ненормални и си измиват ръцете със "за толкоз пари - толкова". Как пък да не може да се предложат нормални условия за тези млади хора?

Моята я впрегнах да ми помага с проектирането на едни две халенца. Каза, че много се радва, че не е избрала уасг, с което се приключи с моята надежда да размисли в последната минута.
При маневриране в паркинг омете калника на колата, та сега съм се видяла в чудо да намеря тенекеджия, че тази кола е без каско. Ако някой има познат - да препоръчва.
Отметна и трето море, много щастлива се прибра. Още й е ваканционно, вече имам съмнения, че е забравила да пише. Не знам дали след дзи е хващала химикалка Simple Smile. Но за мен ваканциите трябва да са изпълнени с положителни емоции и да си заредят батериите за предстоящата учебна година, та съм доволна, че така добре ги оползотвори тези 3-4 месеца.

# 39
  • София
Като живяла на общежитие в доста и различни блокове, на мен тази стая от снимките ми се струва направо супер и баня.

# 40
Като живяла на общежитие в доста и различни блокове, на мен тази стая от снимките ми се струва направо супер и баня.
Така е. Аз в какво общежитие бях. На последния етаж/12/, с режим на тока. Тераса нямаше, по него време и перални нямаше. В банята бяхме сложили едно бойлерче Юнга и беше лукс, че се къпахме под душ. Имахме едно бюро и на мястото на другото сложихме хладилник. Един ден съквартирантката донесе една дъска и тя беше плот от хладилника до прозореца. Там слагахме един малък котлон да готвим и после го криехме в един сак. Спомени....

# 41
  • Пловдив
Днес ходихме да вземем ключовете от нашето общежитие - бл. 12 и на двамата й съученици, които са заедно в стая в 54А.

Първо отидохме в 12 бл. - като за реновирано не е особено добре, ще трябва да сменим леглото и матрака. В стаята има 3 легла, но ще бъдат 2 момичета. Другото момиче ще бъде 2 курс сега и явно е живяла сама цялата година, защото е превзела цялата стая Simple Smile Ще трябва да се разберат и поделят гардероба и общите шкафове. Банята има плочки, имаше и поумрели хлебарки... Дограмата е сменена навсякъде и има алуминиеви щори.
Това е от 12 блок
Скрит текст:

Обачеее, когато видяхме на момчетата общежитието - е, тогава направо се потресохме. Стаята има нужда от тотален ремонт, банята е наистина потресаваща, ще пусна снимки (лошото е, че на снимките даже не може да се види колко точно е зле...) Нито една мебел не става за нищо, леглата метални с едновремешни дюшеци, при допир направо се наклони едното легло... Дограмата не е сменена, макар домакинката да увери, че всеки момент уж чакали смяна... Тоалетната чиния и мивката в банята са пукнати и се разправях, че след като знаят състоянието трябва те да го оправят, но... трябвало да се чака, не се знаело кога
Снимков материал, предупреждавам, че са гадни
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 22:16 от змейковица

# 42
Ох, ужассс, и кой е казал, че трябва да плащаме по 30 лв… Ами 100 го направи, но влагай, стопанисвай

# 43
  • sofia
То и без пари да ти го дават, като не става за обитаване е безмислено. Щом не могат да ти гарантират, че ако ремонтираш стаята ще бъдеш в нея 4 години, по-добре изобщо да не казват, че имат общежития. Как може  в 21 век на млади хора, желаещи да се обучават и положили усилия за това, да им се предлагат такива абсурдни условия.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 23:47 от googlish

# 44
  • Пловдив
Ох, ужассс, и кой е казал, че трябва да плащаме по 30 лв… Ами 100 го направи, но влагай, стопанисвай

Наемите са по 75-85 лв., в някои блокове има и по-високи. Отделно им взимат за ток, ТБО, някаква такса 20 лв. на месец поддръжка... та не са и съвсем без пари
Увериха ни, че няма да ги местят, ще видим... Много неприятно им стана на децата, но нямат избор - не могат да си позволят квартира, едното момче е и с един родител... Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт