Майски бебета 2026

• 10 431
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета тези от вас с втора бременност как са ви коремчетата на мен ми се струва че съм в 4-5 месец толкова съм се издула чак се чудя е какво се случва знам че по рано започва да се вижда че вече го има разширението но не е ли прекалено рано 🤷♀

# 76
Здравейте момичета тези от вас с втора бременност как са ви коремчетата на мен ми се струва че съм в 4-5 месец толкова съм се издула чак се чудя е какво се случва знам че по рано започва да се вижда че вече го има разширението но не е ли прекалено рано 🤷♀
Аз все още нямам корем 8г.с., но пък се чувствам постоянно подута и май ям по-малко от преди, защото хапна ли и ми става лошо. С предишната бременност имах корем чак към края на седми месец и си остана малък до последно, но по-добре с корем, защото положението на бебето много ме тормозеше предния път.

# 77

И аз съм се издула доста, с предната ми бременност не беше така към този момент.
Откъм развитие при мен, на 6г.с. и 6 дни, се вижда ембрионче в плодния сак и пулсации на сърчицето, чува се и сърдечният ритъм.
Днес ми се появи зацапване и сега ми е доста висока тревожността, въпреки че бях на преглед и всичко на ехограф изглеждаше наред. Изписаха ми само нош-па за 3 дни. С миналата бременност слагах Утрогестан до края на първи триместър, сега се притеснявам, че може да има такава нужда, а да не е отчетена Sad Този първи триместър е ужасна мъка, да идва вече 13-та седмица, та да намаляват тревогите...

# 78
Здравейте, записвам се и аз с термин 06.05. Втора бременност, имам момченце на почти 4 г. А има ли и други мами в по напреднала възраст, аз съм на 41 🙉 Много ми прилошава, не броя гаденето, което си е нормално, но днес съм направо като болна, като натровена, не знам нормално ли е и на какво би могло да се дължи. Предния път не си спомням било ли ми е така.

# 79
Здравейте, записвам се и аз с термин 06.05. Втора бременност, имам момченце на почти 4 г. А има ли и други мами в по напреднала възраст, аз съм на 41 🙉 Много ми прилошава, не броя гаденето, което си е нормално, но днес съм направо като болна, като натровена, не знам нормално ли е и на какво би могло да се дължи. Предния път не си спомням било ли ми е така.
По моя опит е нормално, с предната бременност бях така от първия до последния ден и доста повръщах. Сега си мислех, че ми се е разминало, но от 10 дни ми е постоянно лошо, поне не повръщам. Този път стискам палци да мине след първия триместър 🙏🏼 Иначе моят термин е на 05.05 и имам момиченце на почти 4 😁

# 80
По моя опит е нормално, с предната бременност бях така от първия до последния ден и доста повръщах. Сега си мислех, че ми се е разминало, но от 10 дни ми е постоянно лошо, поне не повръщам. Този път стискам палци да мине след първия триместър 🙏🏼 Иначе моят термин е на 05.05 и имам момиченце на почти 4 😁

Аз предния път си повръщах доста, до 4ти месец. Сега като че ли предимно ми се гади, целодневно, и чат пат повръщам. Но това чувство, че ми е все лошо, отпаднало, отмаляло е ужасно. Най - кофти е, че и детето си иска нон стоп внимание и разходки, а аз съм като парцал. Чудя се има ли начин да си вдигна малко тонуса.

# 81
  • В твоето съзнание...
Гадене нямах с предната бременност, и сега нямам до момента.
Става ми лошо като огладнея, не си спомням преди да е било така, подобни симптоми имах след раждането като кърмех. Но умората... И предния път много ми се спеше, но сега, вече като има и друго дете е съвсем ново нивото.

# 82
Аз също съм с постоянно гадене и 2 пъти ми се случи да повърна сутрин, след като се нагълтах с доста вода със ставането. Аз категорично се отвратих от месото, всякакво, под всякаква форма, само дори при мисълта за него ми става зле.А като се разхождаме и ми замирише на скара… 😆 Не знам защо така от раз стана. Хапвам предимно супи, варива и салати, друго не мога. Гаденето ту е сутрин, ту е следобяд, ту малко преди да си легна вечер, ужас 😄 За момента приемате ли някакви витамини ? Аз пия биозин мама, но смятам като ги приключа след 2 седмици, да мина на Пре Мама дуо, повече ми ги хвалят.

# 83
Аз също съм с постоянно гадене и 2 пъти ми се случи да повърна сутрин, след като се нагълтах с доста вода със ставането. Аз категорично се отвратих от месото, всякакво, под всякаква форма, само дори при мисълта за него ми става зле.А като се разхождаме и ми замирише на скара… 😆 Не знам защо така от раз стана. Хапвам предимно супи, варива и салати, друго не мога. Гаденето ту е сутрин, ту е следобяд, ту малко преди да си легна вечер, ужас 😄 За момента приемате ли някакви витамини ? Аз пия биозин мама, но смятам като ги приключа след 2 седмици, да мина на Пре Мама дуо, повече ми ги хвалят.
Аз пия ПреМама дуо - засега не съм възхитена. Имам си дефицит и на желязо, и на витамин Д. Явно дозата ми идва малка от тях или просто не се усвояват добре. Обмислям да премина на прегнакеър - доста доволна има, сякаш.

# 84
Аз пия Новалак и отделно витамин Д, желязо и магнезий. Особено желязото грам не се усвоява в тези комбинираните, така че не го броя там. А витамин Д, откакто го започнах, малко вдигнах тонуса, че две седмици бях тотален парцал. Но си правих и изследвания преди това и ендокринологът ми определи дозите.

# 85

Аз пия B12 метилкобаламин, защото имам проблем с усвояването. Освен това от 2, 3 дни съм и на Биозин мама, защото ме тръшна и вирус, който ми разказа играта буквално. Обмислям да започна и витамин Д3. Отделно съм и на Клексан заради тромбофилия и Утрогестан заради зацапване в началото. Абе чудо. Вече се чудя кое по напред.

# 86
Аз пия Новалак и отделно витамин Д, желязо и магнезий. Особено желязото грам не се усвоява в тези комбинираните, така че не го броя там. А витамин Д, откакто го започнах, малко вдигнах тонуса, че две седмици бях тотален парцал. Но си правих и изследвания преди това и ендокринологът ми определи дозите.
Моите изследвания излезнаха преди 3 дни - дефицит и на двете страшен. Така или иначе имам проблем с ЩЖ и днес съм на преглед при ендокринолога ми. Чакам да видя какво ще каже да приемам. Вие Малтофер ли приемате за желязо или нещо друго? И течен вит Д ли пиете?

# 87
  • В твоето съзнание...
Дефицитът на желязо си ми остана от предната бременност и сега сигурно ще се влоши, но в петък ще ходя при моя лекар (първия прегелд направих при друг, поради липса на часове) и ще видя какво ще ми каже да взимам, предполагам Малтофер. Витамин Д съм си взела на better you под формата на спрей, предния път само него усвоявах добре.
Относно желязото ми казаха, че е желателно кофеин и млечни да не се приемат 2-3 часа преди и след приема, при мен може и това да създава проблеми.

Какви изследвания ви назначиха освен ПКК, желязо, вит д, б12, тсх? Мисля да си пусна предварително, за да са готови за прегледа.

Аз също имах зацапване, но лекарката при която ходих не го отрази като проблем...

# 88
Витамин Д + К приемам на капки със закуската (скир и ядки), поръчвам от Германия, но съм взимала и спрея на Better You и също е супер. Засега са ми изписали бая голяма доза, ще видим след месец прием какво е положението. За желязото пия билкова кръв - трябва да се приема с витамин Ц, за да се усвоява и в билкова кръв са в комбинация (около него не пия и не ям нищо поне час преди и час след). С предната бременност също я пиех и съм много доволна. Иначе изследвах още ПКК, пълен щитовиден панел, Б12, Б9, пълен железен панел и показателите за сгъстяване на кръвта.
Чакам с нетърпение да си сложа противогрипна ваксина, но лекарката каза чак след 13 седмица. Някой планира ли да слага RSV ваксината? Около 900лв е, но май покрай по-голямо дете е добре да се сложи. Живот и здраве, ще спра каката първите месеци от градина, но пък не мога да й огранича всички странични активности и събирания с деца.

# 89

Pampers раздават подаръци за нови родители!🧸👶🏻🍼

Темата-игра на марката е активна до 28 септември и може да ви донесе подарък за вашето очаквано бебче. Лесно е да се включите - в дискусията родители обменят съвети, а всеки отговор на въпрос автоматично ви включва в тегленето.

🤱Бонус: Кампанията ще донесе и по 500 BGM точки от Лоялната програма на BG-Mamma на първите 500 участника!

Влезте в играта сега: https://www.bg-mamma.com/?topic=1810835

Общи условия

Активация на акаунт