Румъния /Тема 5/

• 11 237
  • 221
  •   1
Отговори
# 135
  • In transit
Стенли, явно по едно време сме били с вас. И ние си мислехме, че в понеделник сутринта ще е спокойно на Терме, но уви... в 10.00 (когато е официалният час на отваряне) имаше 100 човека пред нас на касите, а вътре беше пълно... едва си намерихме шезлонги в зоната на Палм. Имах чувството, че са влезли поне два часа по-рано. Беше пълно с италианци и испанци, сигурно бяха отменили някой полет и бяха решили да си уплътнят времето на СПА. Joy Към обяд вече едва се разминавахме с навалицата в целия комплекс.

# 136
  • Варна
Mikey, благодаря! Значи и понеделник отпада. Т.е за нас завинаги отпадат. Щях да умра от смях, когато едни девойки със софийски акцент в събота, с по един коктейл в ръка застанаха пред нас (ние поне намерихме място по ръба на басейна), те отпред, в нищото, си вдигнаха наздравица, че са дошли в рая. В този рай да се добре до шезлонг беше АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО, за парна баня или сауна отпред чакаха по 20-30 човека, дори в Елизиума, леглата с инфра ред бяха "резервирани". Ако все пак се добереш до сауна, всяка минута се отваря и някой влиза/излиза мотайки се на вратата, та хубаво да се охлади.
Изводът ми - по-добре в 3 звезден хотел с малък басейн и 1 сауна. Там спрямо Термите ще се чувстваш нашироко и удобно. Ще намеря време тези дни и ще напиша отзив в трипадвайзвер, да не се лъжат толкова хора. Не ми е за парите, а заради очакванията и изгубеното време.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 08:23 от stenly

# 137
  • In transit
Уикенд дните не съм си и помисляла да ида на СПА в Терми, не бих си го причинила. По принцип делничните дни преди обяд не е много натоварено, но може да сме случили нещо извънредно.

В тази връзка да предупредя желаещите да ходят към Румъния и Терми специално този уикенд, че лудницата ще е голяма. Терми ще работят до полунощ, заради националния празник на Румъния на 1-ви декември. Не искам да си представя какво ще е вътре Grinning В големите градове ще има тържества и чествания.

# 138
Някой пътувал ли е от Крайова до Букурещ? Как е пътят?

# 139
  • Варна
Леле жестоко ме наплашихте, планували сме цял ден в Терме в неделя, събота ще сме на Коледния базар.
За паркирането помня, че съм сканирала с телефона от табела на улицата и така си изтеглих приложението и платих. Изтрила съм го вече, но пак така мисля да процедирам.
За таксита има Болт и Юбер, доста по-удобно. Мисля да спрем колата на паркинга на Гранд хотела и оттам да се придвижим с Болт.

# 140
  • In transit
Ехинацея, от гранд хотела до Парламента където е базара е близко пеша. Може би по-бързо ще се предвижите уикенда.

За Термe, тук може да видиш какви мероприятия ще има в неделя и понеделник за празника: https://therme.ro/events/december-1st-at-therme-bucuresti Най-вдясно има едни чертички, които показват (обикновено) натоварването на комплекса. В понеделник, като бяхме там показваше 2 чертички. Grinning

# 141
  • Русе
Това приложение е много куцо. Не успяхме нито да регистрираме карта за плащане, нито ни прие телефона. Накрая пак паркирахме в паркинга на Униреа, там поне може да се плаща кеш на автомата.
Иначе видяхме, че са сложили автомати на няколко места по центъра, но все още не работеха. Много е странно, като цяло, защото в останалите градове е много добре уредено паркирането и сините зони, само в Букурещ куца.
Напишете си тел. номер и ще ви излезе страница да си регистрирате картата! Има и упътване в приложението!

# 142
  • In transit
Това приложение е много куцо. Не успяхме нито да регистрираме карта за плащане, нито ни прие телефона. Накрая пак паркирахме в паркинга на Униреа, там поне може да се плаща кеш на автомата.
Иначе видяхме, че са сложили автомати на няколко места по центъра, но все още не работеха. Много е странно, като цяло, защото в останалите градове е много добре уредено паркирането и сините зони, само в Букурещ куца.
Напишете си тел. номер и ще ви излезе страница да си регистрирате картата! Има и упътване в приложението!
Ама то даже не прие телефона.

# 143
  • Русе
Бутона става активен и продължаваш!

# 144
  • In transit
Не знам кога последно си активирал приложението, но сега не става активно. Казва, че ти праща код на телефона, за да се активира, но не се случва нищо. Както казах, не съм лаик.

# 145
  • Русе
Не знам кога последно си активирал приложението, но сега не става активно. Казва, че ти праща код на телефона, за да се активира, но не се случва нищо. Както казах, не съм лаик.
Днес на обяд си активирах картата.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 14:45 от dido123

# 146
  • In transit
Изобщо не ми дава тази опция. Както и да е, надявам се до следващото ми ходене да са активирали паркоматите.

# 147
  • Варна
Тръгнах да купувам винетка онлайн, правила съм го и друг път. На roviniete.ro, но при вкарването на данните ме прехвърли към taxeauto.ro и така платих. Преди не е било така, прецакала ли съм се нещо. Иначе ми пратиха на мейл фактурата. Дали има къде да проверя дали имам действаща винетка?

# 148
  • In transit
Не, така е отдавна. Не се притеснявай, Ehinaceq.

# 149
Писах, писах и се изгуби. Но пак почвам с идеята да съм полезна на бъдещи пътешественици.

* Парламента. Понеже не намерих достатъчно информация, когато търсех споделям. През официалния сайт цените са наполовина спрямо другите. Но посещения от понеделник до петък. Т.е ако искате събота или неделя ще трябва да резервирате през сайтове за екскурзия с гид. Резервирах в четвъртък по телефона за петък в 13:00 ч. Дадох само име и брой хора. Трябваше да сме на касите 10 мин. по-рано, това е от дясната страна на Парламента (как успяхме в тоя трафик не знам). Проверяват ти резервацията и ти дават талон да платиш в гифт шопа. Ако имате ученик или студент,  носете някакъв документ. Ние показахме бележка от университета на български и я признаха.
Гидът ни изчака и обиколката започна. На английски,  ок. 1 час, приятно и интересно. Най-точната дума за Дворецът е впечатляващ.

@Stenly, благодаря за подробния разказ, таква всеки може да извлече информацията, която конкретно го интересува.

Съвет: За да не се налага да пишеш повторно, когато обясненията ще са дълги, може първо да си нахвърлиш текста на word-файл, а после да копираш и допълваш/редактираш тук. Иначе сесията приключва или нещо се сбъгясва и само се хабиш напразно - и на мен ми се е случвало.

Въпрос: Питането ми е свързано с посещението на парламента.
Ние през октомври само отидохме до там, не влязохме вътре. След две седмици ще ходим отново заради коледния базар, все още не знам дали ще вместим посещение на парламента, но все пак искам да разполагам с информация.
Като цени намерих, че стандартната обиколка (в рамките на около час) е 60 леи на човек.
Днес се опитах да звънна на посочените телефони за контакт: +40 733 558 102, +40 733 558 103, но връзката беше ужасна, дори не чух какво ми говорят отсреща. Затворих. При следващото набиране пак така сечеше и се отказах.
Ти разполагаш ли с друг телефон, имаше ли подобни проблеми?
Другата седмица пак ще опитам.

Общи условия

Активация на акаунт