Румъния /Тема 5/

• 11 244
  • 221
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте! Планувам 23-25.11 Крайова. Ще пътуваме с кола от София. Планувам в ранния следобед да сме там, настаняване и базарите. На другия ден обаче какво да правим? Апартамента, който съм харесала е на около 2-3 км от центъра и на втория ден едва ли ще искам да бия този път отново, в двете посоки. Съвети какво може да се види наоколо?
И ние сме горе долу със същия план, само че по друго време. Докато разглеждах центъра видях,че около английския парк има някава стара част на града, не знам дали би било интересно. Но и ние освен разходка из парка и града нищо не можах да измисля.

# 121
  • София
Моля за инфо за ферибота от Оряхово. До сега съм пътувала само в Гърция така. На място ли купувам билети?

# 122
Моля за инфо за ферибота от Оряхово. До сега съм пътувала само в Гърция така. На място ли купувам билети?

Здравейте!
Билети се купуват на място. 49 лв. е за лек автомобил и по 6 лв. на пътник над 7 годишна възраст плюс 12 лв. пристанищна такса. Може да се плаща с карта и в брой, както и в лева и евро.
При влизане и излизане от Румъния се плаща такса по 42 леи. Също може в брой или с карта.

# 123
  • Варна
Кое приложение да си сваля, за да платя паркинга в центъра? Или може на място - карта, в брой?

# 124
  • Варна
Кое приложение да си сваля, за да платя паркинга в центъра? Или може на място - карта, в брой?

Това е снимка отпреди 20 дни. Аз лично не успях да платя. Не ми прие дебитна и кредитна карта, не ми прие и смс. Паркирах на частен паркинг.

# 125
  • In transit
А с някое от приложенията не стана ли? Като се сканира QR кода не се ли плаща директно с G-pay?

# 126
# 127
  • Варна
Здравейте, тази събота отиваме в Букурещ за Коледния базар пред Парламента. Някой има ли телефон на такси което е ползвал и е доволен, не ми се пробва с случайни такива

# 128
Аз нямам телефон, но имайте предвид, че миналата година улиците около базара бяха затворени. Таксито няма как да ви закара точно пред входа на базара.
Ние бяхме с автобус и вървяхме доста пеша, защото полицията отбива движението на предните кръстовища.

# 129
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз мога да споделя моя опит с такси, но в Констанца. Определено са много по-малко в сравнение с Варна😁. Доста по чакахме докато открием свободно. Свалих си едно приложение, но не приема регистрация с БГ номер, трябва да е румънски. Цените са много приемливи в сравнение с тукашните.

# 130
  • In transit
Това приложение е много куцо. Не успяхме нито да регистрираме карта за плащане, нито ни прие телефона. Накрая пак паркирахме в паркинга на Униреа, там поне може да се плаща кеш на автомата.
Иначе видяхме, че са сложили автомати на няколко места по центъра, но все още не работеха. Много е странно, като цяло, защото в останалите градове е много добре уредено паркирането и сините зони, само в Букурещ куца.

# 131
  • Русе
Това приложение е много куцо. Не успяхме нито да регистрираме карта за плащане, нито ни прие телефона. Накрая пак паркирахме в паркинга на Униреа, там поне може да се плаща кеш на автомата.
Иначе видяхме, че са сложили автомати на няколко места по центъра, но все още не работеха. Много е странно, като цяло, защото в останалите градове е много добре уредено паркирането и сините зони, само в Букурещ куца.
Използвал съм го успешно, за това го споделих.

# 132
Никакъв проблем с приложението за паркиране не сме имали в Букурещ. Ползвахме го без проблем.

# 133
  • In transit
dido 123, Vallian, добре, моля ви да споделите как точно си въведохте телефонен номер, защото трябваше да ни изпратят код за потвърждение, но такъв така и не дойде.
И след това как по-точно си въведохте карта за плащане, защото и тази функция не беше успешна. Имаше опция само за някакъв wallet, който така и не се отвори към google play или инсталира изобщо.
Не мисля, че съм някакъв аматьор, но това приложение ми се опъна яко.
Мисля, че ще е полезно и за други в темата.

# 134
  • Варна
Писах, писах и се изгуби. Но пак почвам с идеята да съм полезна на бъдещи пътешественици.
* Паркиране - и аз не успях да се регистрирам в горното приложение. Над 20 опита и така и не получих съобщение с код. Но успях да платя без регистрация и получих потвърждение на мейла. Бяхме паркирали от лявата страна на Парламента, на очертани места, но не знам дали беше Паркинг, че нямаше табела. Както и да е, за 2 часа не вдигнаха колата.
На другия ден в зверско движение търсихме един подземен паркинг до Университета,  но не успяхме да се престроим (леле как карат тези румънци - мигачи, предимство, толерантност не съществуват) и така попаднахме на един Паркинг до Мемориала на Холокоста. На ок.700 м от Стария град. Там платих с карта на автомат на излизане. Не бяхме сигурни, че ако платим с приложението, ще се вдигне бариерата на излизане. Някой с опит, може да сподели.
* Парламента. Понеже не намерих достатъчно информация, когато търсех споделям. През официалния сайт цените са наполовина спрямо другите. Но посещения от понеделник до петък. Т.е ако искате събота или неделя ще трябва да резервирате през сайтове за екскурзия с гид. Резервирах в четвъртък по телефона за петък в 13:00 ч. Дадох само име и брой хора. Трябваше да сме на касите 10 мин. по-рано, това е от дясната страна на Парламента (как успяхме в тоя трафик не знам). Проверяват ти резервацията и ти дават талон да платиш в гифт шопа. Ако имате ученик или студент,  носете някакъв документ. Ние показахме бележка от университета на български и я признаха.
Гидът ни изчака и обиколката започна. На английски,  ок. 1 час, приятно и интересно. Най-точната дума за Дворецът е впечатляващ.
* Термите - били сме там 2 пъти, обаче 2018 и 2019. Ходихме в петък и си мислех, че няма такава гъчканица, докато не отидохме в събота. Няма да има следващ път. Ако размисля, ще е евентуално в понеделник. Не ми стигат думи да разкажа, но най-вече не можеш да ползваш услугите, които си платил. Защото не можеш да се добереш до тях.
*Пътуване. На отиване (от Варна) минахме по Дунав мост, който все още се ремонтира. Имахме късмет и чакахме само 10 минути, но опашката в обратна посока беше огромна.
На връщане ( нощуване в район Отопени) като проверихме трафика в града и предвид Дунав мост минахме през Констанца. По-дълго с над 100 км. но караш нормално. И там изведнъж се оказа, че трябва да се плаща един мост. Черна вода - Фетещи. И докато се усетим, се наредихме в коридора, за тези, които вече са платили. Спряхме след моста и се върнахме да платим на гише. Обаче жената, която не говореше други езици ни прати на бензиностанция.  И така на първата бензиностанция си платихме 19 леи, където момичето ни обясни, че имаме 24 часа да платим. Пиша, го за такива като нас, които не искат да имат глоби заради недоглеждане.  Та, като наближите този мост, отивайте в коридора CASH.
*Молове - не е по-евтино, но във Варна само може да си мечтаем за такива марки и магазини
* Карфур -огромно разнообразие. Можеш да си напазаруваш качествени продукти,  които при нас няма, стига да имаш достатъчно време да огледаш. Ние не отделихме време за това.
* Коледа - големият паркинг срещу Парламента е ограден и се строи коледно градче, затова и се затруднихме с паркирането.
Стана много дълго затова казвам Приятно пътуване в Букурещ!

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 08:22 от stenly

Общи условия

Активация на акаунт