Румъния /Тема 5/

• 4 854
  • 95
  •   1
Отговори
# 15
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние посетихме Делфинариума в неделя, но през август - 31. Имаше шоу в 11, 13, 15 и 17 ч. Вероятно има ново работно време. В сайта всичко беше добре отбелязано.

# 16
  • In transit
Ивелина, Гугъл не е достоверен източник за актуално работно време, защото всеки потребител на Гугъл може да направи промени без проблем. Днес имам доказателство за същото. Според Гугъл Лидл в Мангалия и Ефори Норд не работеха, но си работеха нормално.
Възможно е днес да са имали някакъв празник и затова да не е работел, защото всички купуваха по много букети с цветя в магазините.

# 17
В сайта има информация за работното време от понеделник до неделя, като действително е уточнено, че програма има само в 11 и 15. Има информация, че аквариумът е затворен. Съжалявам, че като сте отишли не е работел, вероятно има причина.
Това е сайтът:
https://www.delfinariu.ro/#Tarife

# 18
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
В сайта има информация за работното време от понеделник до неделя, като действително е уточнено, че програма има само в 11 и 15. Има информация, че аквариумът е затворен. Съжалявам, че като сте отишли не е работел, вероятно има причина.
Това е сайтът:
https://www.delfinariu.ro/#Tarife
Официално причина няма. Хората са сложили работно време. Ние, когато ходихме началото на май също не реботеха, но пишеше, че има ремонт и ще отворят след  в понеделник, но ние вече нямаше да сме там. Лошо е, че в сайта не го пишеше. Още тогава ми направи впечатление, че работеха до 16ч.,но си мислех, че нещо може да се бъркам, но явно е така. Нищо, на 22.09.сме тук😀. Констанца ни е любимо градче.
Мико, относно билетите и на нас ни направи впечатление и чичко Гугъл пише, че учебната им година започва на 09.09.Та затова е това масово купуване на букети.

# 19
  • Русе
Кой паркинг препоръчвахте за оставяне на колата в близост до летище Отопени и с безплатен трансфер до летището и обратно?

# 20
Здравейте.
Моля за малко помощ и съвети.
Идеята ми е да се хвърлим с децата за уикенда до Граф Дракула и Терме.
Понеже сме от северозапада мисля в петък вечер да спим в Русе. Сутринта в Събота пътуване до солна мина Сланик, след това Граф Дракула и връщане в Букурещ вечерта. Неделя сутрин Терме и следобяд връщане към БГ. Според вас постижимо ли е? Децата не са чак толкова малки и държат на пътуване. Също така не мога да се ориентирам какъв билет да взема за замъка Граф Дракула. Може ли малко помощ? Има ли билети за деца както в Терме или са само за възрастни. Търсих в предната тема, но не успях да попадна на страница, от която да видя сайта за билетите. Моля за вашите съвети. И отделно понеже сме разделени с бащата, искат ли декларации за децата на границата?

# 21
Замъкът е препоръчително да посетите в началото на работното му време около 9 часа сутринта.
След това опашките и бутаницата са невъобразими.
Лично за мен отвън е по-хубав отколкото вътре, но сте с деца, нека го видят и вътре.
 Декларация трябва да носите, защото има проверка на случаен принцип. Ако ви спре полиция няма как да докажете, че са ваши деца.
Декларация, паспорт или ЛК ако са над 14, акт за раждане.

# 22
Кой паркинг препоръчвахте за оставяне на колата в близост до летище Отопени и с безплатен трансфер до летището и обратно?

Ето този сме използвали- EASY FLY PARKING,
през януари тази година беше 35-6 лв за 3 денонощия.

https://www.parkvia.com/bg-BG/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0% … /easy-fly-parking

С бусче до терминала, на връщане звъннахме по телефона и със същото обратно до колата.
Ок беше.

# 23
По същата причина много хора посещават Ботаническата градина в Букурещ - тя е ползвана също а част от снимките на сериала. Входът е само около 15 лева и там може с часове да се разхождате и да наблюдавате природа - вътре и на открито също.

Предполагам може да се плаща с карта?!?
Може ли насоки как се стига до там от центъра?

# 24
Здравейте, планирам почивка в Брашнов в началото на октомври с още 3-ма човека. Запазила съм апартамент с две спални в Casa Clopotarului. Надявам се да е добро място за настаняване. Моля за информация къде може да се храним (основно места за вечеря) в този град. Смятаме в единия ден да разгледаме града (също, ако може за някакви препоръки какво си заслужава да се види там), а на следващия да посетим замъка в Бран. Ако може за някакви насоки по отношение на винетки, такси за моста Видин - Калафат и друго каквото се сетите за да улесним почивката си. Благодаря предварително!

# 25
  • Разпиляна във въображението
Ние утре сутрин потегляме натам, но сме през Дунав мост.

# 26
  • Русе
Който е решил да посети замъка Пелеш в Синая, да знае, че отвътре е много красиво, но общо взето обиколката вътре минава бързо, но си отделете повече време за разходка около замъка, в градините - голяма красота е и снимките стават страхотни, като картички.

Здравейте,
Ние планираме посещение по време на следващите септемврийски празници. Въпросът ми е - трябва ли да се купят предварително билети за Пелеш? Някъде прочетох така, а понеже съм го планувала на отиване / нощувките ни са в Брашов/ и няма как да предвидя точен час.

# 27
  • Русе
Ние ходихме през август и билетите за Пелеш свършваха 1-2 дни предварително. Влезте в сайта на замъка сега и вижте дали има за днес следобед, за утре сутринта и ще разберете как свършват сега. Или пък изчакайте да видите в събота как е, ако ще ходите в събота.

# 28
Аз купих предварително вечерта преди посещението, но става дума за август 2023.
Оттогава много вода е изтекла.

# 29
  • Разпиляна във въображението
Върнахме се! Много ни хареса Брашов и околностите. Оставихме си няколко места за посещение за следващия път. Успяхме да се класираме и за концерт в Черната църква.

Общи условия

Активация на акаунт