Румъния /Тема 5/

• 11 063
  • 221
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Изинявам се за отклонението, но Аквахаус въобще не може да се сравнява с Терме, на светлинни години назад е в това отношение. В България има много добри СПА центрове, но всички те са към петзвездни хотели, цените там на нощувка са си суми, а и да бъдем честни в много от тях има доста неща които са компромисни. Казвам го като любителка на СПА-то, понеже съм ги обиколила почти всички Simple Smile.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 12:08 от Ehinaceq

# 196
В България няма аналог на Терме Букурещ и като цена за вход, и като съоръжения.

# 197
  • In transit
Абсолютно подкрепям горните две мнения. Цените в Терме са без аналог в България. Също съоръженията, които се предлагат.
Онзи ден, в едно умряло СПА във Варна (Сано-А, до СОУ "Найден Геров") за една сауна + джакузи, за 1 час за двама ми обявиха цена 140лв! Joy Joy
В останалите градски и около града са сходни цените.

# 198
  • Варна
аз  нали това казах - да Терме са страхотни , но ако е гъчканица и се тормозим вместо да се кефим ??? А точно за качествата на бг.мин.вода са си страхотни и за СПА - който както му харесва

# 199
Само да вметна, че като купувах билети от сайта , при регистрация ми дадоха 5% отстъпка за първа поръчка.

# 200
# 201
За тези, на които тепърва им предстои да се потопят в празничната атмосфера на Букурещ, тук има локации на най-пищно украсените сгради, хотели и заведения:
https://visitbucharest.today/most-beautiful-christmas-decorations-bucharest/
Снимките са леко странни, особено като ъгъл на снимане.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 16:40 от SamoDiva

# 202
Бихте ли ме насочили билети откъде се купуват за Tiriac Collection. Не намирам онлайн

Tiriac Collection го посетихме вчера - работи. Вдигнали са малко цената за възрастни - вече е 20лв. За деца е 6лв.

Базарът е прекрасен. Страхотно украсен. Както и целия Букурещ , де.
Тази година има и влакче (10лв), освен виенско колело.
Много интересни захарни памуци в най-различни форми правят.
Имаше диджей и доста силна музика, най-различна. Беше зареждащо.

# 203
На място се купуват билети.
Помещението е голямо, няма наплив.
Не знам по празниците как ще работят, иначе стандартно четвъртък - неделя, 10-19 ч..

Има гардероб за връхни дрехи, който ние видяхме едва на излизане - не беше обозначен. Следвате стрелката за тоалетните.

# 204
И тук ще питам.
На 02.01 ще съм в Букурещ за няколко дни. Дали ще има все още коледна/новогодишна украса? Магазини, молове, места за хранене или кафенета дали ще работят?

# 205
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И тук ще питам.
На 02.01 ще съм в Букурещ за няколко дни. Дали ще има все още коледна/новогодишна украса? Магазини, молове, места за хранене или кафенета дали ще работят?
Всичко е относително. Относно Молове и магазини има вариант да работят, но с намалено работно време. Проверете дали има вариант онлайн да проверите за Моловете.

# 206
Здравейте 🍀,

бих искала да помоля за съвет относно планиран маршрут в Румъния. През август 2026 г. планираме второ пътуване до страната, като този път много бихме искали да преминем по Трансфъгърашкото шосе. Разполагаме с около 10 дни +- и обмисляме маршрут тип „кръг“, ако това е възможно.

Предварителният ни план е следният:

• Ден 1- пристигане в Хунедоара и нощувка
• Ден 2 -посещение на замъка Корвин, след което отпътуване към Сигишоара
• Няколко нощувки в Сигишоара, като един от дните планираме еднодневна екскурзия до Клуж-Напока

След приключване на престоя в Сигишоара бихме искали да продължим към Трансфъгърашкото шосе или Трансалпина според това откъде бихте ни препоръчали първо да минем.

В останалата част от пътуването бихме искали да посетим:
• Сибиу
• Синая
• солната мина Сланик
• Брашов
• Бран
• Ръшнов
• Букурещ

От Букурещ ще се приберем обратно в България.

Бих искала да уточня, че сме напълно отворени към промени в програмата. При необходимост можем да я преобърнем например да започнем пътуването с 1-2 нощувки в Букурещ вместо в Хунедоара, тъй като и там бихме искали да разгледаме повече. Ще се радваме на всякакви препоръки и съвети относно маршрута, реда на посещенията и разпределението на дните.

В тази връзка имаме няколко въпроса:
• От коя посока Трансфъгърашкото шосе е по-живописно от Куртя де Арджеш към Сибиу или от Сибиу към Куртя де Арджеш?
• Възможно ли е да направим кръгов маршрут, като минем и през Трансалпина?

Благодаря предварително за съдействието и всички съвети!

# 207
Здравейте 🍀,

бих искала да помоля за съвет относно планиран маршрут в Румъния. През август 2026 г. планираме второ пътуване до страната, като този път много бихме искали да преминем по Трансфъгърашкото шосе. Разполагаме с около 10 дни +- и обмисляме маршрут тип „кръг“, ако това е възможно.

Предварителният ни план е следният:

• Ден 1- пристигане в Хунедоара и нощувка
• Ден 2 -посещение на замъка Корвин, след което отпътуване към Сигишоара
• Няколко нощувки в Сигишоара, като един от дните планираме еднодневна екскурзия до Клуж-Напока

След приключване на престоя в Сигишоара бихме искали да продължим към Трансфъгърашкото шосе или Трансалпина според това откъде бихте ни препоръчали първо да минем.

В останалата част от пътуването бихме искали да посетим:
• Сибиу
• Синая
• солната мина Сланик
• Брашов
• Бран
• Ръшнов
• Букурещ

От Букурещ ще се приберем обратно в България.

Бих искала да уточня, че сме напълно отворени към промени в програмата. При необходимост можем да я преобърнем например да започнем пътуването с 1-2 нощувки в Букурещ вместо в Хунедоара, тъй като и там бихме искали да разгледаме повече. Ще се радваме на всякакви препоръки и съвети относно маршрута, реда на посещенията и разпределението на дните.

В тази връзка имаме няколко въпроса:
• От коя посока Трансфъгърашкото шосе е по-живописно от Куртя де Арджеш към Сибиу или от Сибиу към Куртя де Арджеш?
• Възможно ли е да направим кръгов маршрут, като минем и през Трансалпина?

Благодаря предварително за съдействието и всички съвети!

Ние минахме на отиване през Трансалпина, първа нощувка горе на самия проход -Ranca,  приятен планински курорт с много възможности за настаняване и страхотни гледки, доста е хладно дори и през лятото. А на връщане през Трансфъгъраш.

# 208
  • In transit
Кристална сълза, кажи откъде ще тръгвате, може да помогне за маршрута. Като обиколила почти цяла Румъния, за 10 дни бих направила друг маршрут, но пак зависи откъде сте.

# 209
  • Elena, Bulgaria
Няколко дена в Сигишоара ми се струват множко, макар че в близост са красиви селца като Биертан, Вискри, Рупя и др. Според мен е по - добре тези нощувки да са в Сибиу. Клуж - Напока е красив град, без да е нищо изключително, повече ми харесва Алба Юлия, но това е субективно. Ако може да не нощувате в Хунедоара, би било добре, защото това е безинтересен град, като посещението на замъка си заслужава на 100 процента. Както са написали по - горе, удачно е да се нощува някъде на или преди Трансалпина. Аз съм спал в едно село непосредствено преди прохода, Новачи мисля се казваше, но има и други подобни места за нощувки. Мога да Ви направя примерна програма, защото мнокократно съм посещавам всички места, за които споменавате, но това ще е след Нова година... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт