Как избрах име на бебето?

• 2 686
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Аз предложих 3 имена, които звучат добре и та 2та езика, ММ също и след 2 пъти кратко и веднъж дълго умуване си стиснахме ръцете...

# 31
И двете ми деца  са кръстени на бабите и дядовците. Взехме първите букви, не са едно към едно, но са сходни. Първоначално си бях харесала Борил/Борис и Божана/ Милана. Но ММ има роднини със същите имена, които не харесва и се отказах от имената.

# 32
Здравейте, при нас ситуацията беше следната:
Искам първо да кажа, че в момента съм в 16та седмица и въпреки че е доста рано името е избрано. Забременяването ни отне около година и половина и по тази причина вече бяхме обсъждали имена и то няколко пъти. Интересното е, че име фаворит за момче нямахме, а само за момиче, затова и когато разбрахме, че ще е момиче изобщо не сме обсъждали допълнително, а знаехме че името ще е Лилия. Името си го избрахме ние, не е съобразено с баби, дядовци или други роднини. Може да се каже, че е съобразено с името на бащата и така имената на нашето дете ще с три букви Л. Избрахме го заедно, съобразено с това да ни харесва и на двамата, да звучи добре с оставалите имена, да има лесно умалително. Смятам, че е красиво и нежно женско име. Simple Smile

# 33
И двете ми деца  са кръстени на бабите и дядовците. Взехме първите букви, не са едно към едно, но са сходни. Първоначално си бях харесала Борил/Борис и Божана/ Милана. Но ММ има роднини със същите имена, които не харесва и се отказах от имената.

Красиви имена Simple Smile

# 34
  • Телиш/Плевен
Исках да има имен ден на Цветница, но бащата много беше харесал друго име и отстъпих. В деня преди раждането се наложи да ме приемат в болницата, той дойде на свиждане и каза, че е размислил и иска да кръстим дъщеричката ни Елица (едно от имената в моя списък). Зарадвах се, но и бях малко объркана, защото се бях настроила за другото име (Боряна). Даже мислех, че след раждането, като ме питат за име и ще кажа Боряна, защото наистина бях свикнала с мисълта, че така ще се казва. Но само като я видях и беше ясно, че Елица е името за нея. Heart

# 35
Аз имах строги критерии 🤣

Да не съдържа буквите л и р (не мога да ги произнасям правилно)

Да се произнася по един и същи начин във франкофонските държави и България (синът ми е роден и живее в Белгия)

Да звучи добре и в България, и в чужбина

Да мога да го съчетая с още едно собствено, тоест да е кратко

Да се връзва с фамилията (която е сред най-разпространените в България)

Да няма кратка форма (не обичам и не използвам)

И така стигнах до Дамян Ноа.

# 36
Дъщеря ми е родена и живее във Франция, но това не е влияло за избора на име.
Винаги съм харесвала името Лора. Но не го усещах това дете да е Лора. Лежах и четях за имената- нумерология, значение. И хоп, чета "Дара, от персийски - силна, побеждаваща. Имен ден на Богоявление." И веднага разбрах, усетих, това е то.
Името много й приляга на нашата Дара.

# 37
Главното беше да няма Р в името, защото не мога да го произнасям правилно. Исках и да е международно име.
Исках да е късо име, не обичам галени имена. Все пак се чудих по едно време дали дългата или късата версия на името да избера, избрахме кратката.
След като избрахме името проверихме кога има имен ден, оказа се че е около термина. 1 седмица след като се роди има имен ден.
Нямаше натиск от баби и дядовци за името, но това, което харесахме има буквичките и на двете баби.

# 38
Не знам дали това е точната тема, на има ли някой който сега записва защитава име без ов/Ев а както си е?
Отказват ви да го запишат така в болницата и се чудя към кого да се обърна

# 39
Не знам дали това е точната тема, на има ли някой който сега записва защитава име без ов/Ев а както си е?
Отказват ви да го запишат така в болницата и се чудя към кого да се обърна

В общината направо защо не отиде бащата? Мисля, че не е задължително от болницата да придвижат документите. Или поне се обадете там да питате.

# 40
В Тракия СтЗ става дума. Ще им звънна да попитам.
Иначе искат документи от бащата тъй като нямаме брак,но нотариусите ги издават след раждане

# 41
Моята дъщеря има бащино име без - ова. Законът го позволява.

# 42
То законът хубаво го позволява, но звучи много зле, особено при момичетата

# 43
  • Далечният изток
Законът го позволява, ако от името на бащата не може да се образува презиме с наставка и окончание.

# 44
То законът хубаво го позволява, но звучи много зле, особено при момичетата
Това е лично ваше мнение. Не е меродавно./ И изобщо не е вярно./

Общи условия

Активация на акаунт