Заглъхнало ухо или?

• 388
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
От седмица ми се появи един проблем, който не знам дали всъщност е здравословен или по-скоро на нервна почва. Последния месец бях под някакъв ужасен стрес.
Когато си запуша едното ухо, чувам с другото заглъхнало. Не силно, но откривам някаква разлика. После забравям и нямам никакви други симптоми, нито главоболие, нито шум нищо. После пак се сещам и пак пробвам и същото. Ако сутрин опитам това със запушването на едното, после другото ухо, нямам никакъв проблем. Направо се е превърнало в някаква форма на ОКР.
И това да пробвам “дали чувам” се случва по 30 пъти на ден.
Почиствам си редовно ушите, нямала съм никакви проблеми с тях.
В крайна сметка днес опитах фито свещите, ами няма разлика. И не знам дали реално имам проблем.
Моля, за някакъв съвет.
Благодаря!

# 1
  • Варна
Фито свещите са бошлаф работа, лично изпитано. Почистването в домашни условия също не може да е напълно качествено. Вървете с направление на който и да е УНГ лекар да ви направи промивка на двете уши и чак тогава запушвайте и сравнявайте. Ако никога не са ви правили тази процедура, бедна ви е фантазията какви неща ще излязат при промивката. Да, напълно възможно е заглъхването да е от това. Пак лично изпитано.

# 2
Идете на УНГ. Може и да е безобидно, но при мене така започна неврит на суховия нерв. После започнаха проблемите с вестибуларния апарат а сега имам шум в ухото, от който отърване няма. В началото е лечимо.

# 3
Фито свещите са бошлаф работа, лично изпитано. Почистването в домашни условия също не може да е напълно качествено. Вървете с направление на който и да е УНГ лекар да ви направи промивка на двете уши и чак тогава запушвайте и сравнявайте. Ако никога не са ви правили тази процедура, бедна ви е фантазията какви неща ще излязат при промивката. Да, напълно възможно е заглъхването да е от това. Пак лично изпитано.
Мисля да отида на промивка. Само не знам дали и колко е болезнено. Иначе ст чувала, че дори и на клечката за уши да няма нищо, по-навътре се натрупва ушна кал.

# 4
  • Варна
Натрупва се и прави тапа. Не е болезнено.

# 5
Ами може да ви е възпалена евстахиевата тръба - ухото няма кал, няма нищо което да промиете, но е възлапение което може да увреди слуха.
Честно казано не разбирам! Страх ви е - постоянно проверявате, ръчкате, но не отивате на УНГ за един рутинен преглед. Ако се е появило днес и го мислите почивните дни - ок, да даваме съвети, но вие 10 дни сте така!
Какво точно очаквате и от тук? Диагноза? Идеи какво да налеете в ухото си? Успокоение?

Лекар - преглед - лечение! Това е!

# 6
  • Пловдив
Бях така преди години, оказа се някаква гъбичка. Капки и антибиотик и още на втория ден се усещаше разликата.

# 7
Ползвате ли тапи за уши? По принцип от тях често могат да заглъхнат ушите.

# 8
Здравейте!
Днес бях на УНГ.
Направи ми промивка на ухото, направо се родих.
И като видях в това “легенче” колко малки буклучета имаше.
Всичко вече е наред.

Общи условия

Активация на акаунт