КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 17 091
  • 684
  •   7
Отговори
# 330

Честит рожден ден Жана - от сърце ти желаем здраве и благословени дни пред теб, пълни с щастливи мигове!

# 331
Присъединявам се и аз към пожеланията! ЧРД, Жана!

# 332
  • София
Жана, честит рожден ден!
Фло, няма безгрешни хора!
Сега да ви споделя какво свърших днес. Нали от Мамси взех координати на фирма, която изчислява пенсията. Разбрах, че ми е по-изгодно да си прехвърля втория пенсионен стълб към НОИ и го направих. От утре пак на тръстиката. Имам и още неща да ви споделям,но когато се видим. Ще ви шокирам!

# 333
Честит празник на половинките на Макавели и Мериан!
Да ви слушат и уважават, да сте заедно дълги години!

Честит рожден Ден на Жана!
Бъди здрава и се наслаждавай на спокойни и щастливи дни!

# 334
Жани, честит рожден ден!
Бъди здрава и щастлива!
Благодаря за поканата,
ще дойда с удоволствие!
Честит празник на всички
празнуващи!
КАС, това, което те интересува
на мен не ми помогна.
Какво ли не изпробвах за коляното.
Днес бях на ортопед в "Се.София".
Очарована съм от докторът, който
помогна на синът ми, а мен успокои
Направих две рентгенови снимки
и проблемът се оказа от стари травми, падания. За другото, като се видим, че и аз пиша от метрото.Мериан, много си загадъчна, момиче!
Хубава вечер!
Тетка, гуш

# 335
Честит имен ден на гаджето на Макавели!

Честит рожден ден на Жана!

Касс, не разчитай много-много на мазила и обезболяващи. Те няма да решат проблема.Отиди на ортопед, даже и на ревматолог. Да ти направят снимки и изследвания.
Ян, правих  веднъж сладко от динени кори, но не си струва занимавката. Само е красиво на глед - прозрачно и примамливо. Иначе няма аромат и слагах индрише. Повече не повторих.
Тони, не правим много зимнина. Всичко е изчислено.

Пипи,  аз да забравя нещо???? Не думай!!!!
Не помня дали съм ви разказвала как, като млада булка, месих баница. И вие сигурно не помните. Та, на село
сме с ММ,  с още разни вуйчовци, вуйни, лели да събират сено.Мама свеки ме пита мога ли да правя баница. Мога, разбира се. Баба ме е научила как се разточва тесто, няма проблеми. Остави ми жената всичко необходимо и народът  се изнесе към ливадите. Ами сега! Разточването лесно, но не бях замесвала тесто. Ние си го купувахме от фурната готово. Ама като съм рекла, няма да се давам, я! Замесих пощо-защо, направих питките, започнах да разточвам и ядец! Стана малко кръгче и не мърда. И сега!!! Хората ще дойдат на обяд, а снахата нищо не е направила. Срам не срам отидох при свекървата и ѝ казах. Дойде тя, огледа всичко, опита тестото и рече - сол сложи ли? Ми, не съм. Е как тогава да се разточва! Ужас! Да, ама бог ме е благословил със златна свекърва, мир и покой на душата ѝ! Смигна ми, даде ми акъл и пак забяга към пластачите, да не си помислели другите, че снахата не се е справила. Та, направих малки кори, посолих ги, наръсих ги със сирене и пръжки, подредих ги една върху друга в тавата и вместо баница, стана тутманик. Не съвсем квалитетен, но хапнаха хората и даже ме похвалиха.
Такива ми ти работи.

# 336
  • София
Най-после се прибрах, в леглото съм и лапчо е в ръцете ми.
МЕРИАН, заинтригува ме. Кое ли би могло да ни шокира? Момичета, хайде предполагайте. Позволени са по две предположения. Аз мисля, че си пила кафе с извънземни. Stuck Out Tongue Winking Eye или си се включила в експедиция да покориш Еверест. Stuck Out Tongue Winking Eye Кое от двете?
ЯН, колетчето пренощува в колата и едва сега като се прибрах го качих у дома и го отворих. И каква изненада!!! Къпините са супер - нищо им няма. Знам, че са издържливи. Ежегодно ще се боря с тях, за да не си мислят, че могат да превърнат двора ми в къпинова джунгла. GrinningБлагодаря ти за подаръците, миличка! HugМного са красиви!  Особено са ми ценни и скъпи, защото са изработени от твоите ръце. Искам да ги покажа на момичетата, но ще почакам внучките като се приберат, та да ги качат тук. И да споделиш резултата от диненото сладко.
ТАНУ, браво на теб, че не си се предала. Все пак си нахранила родата. Да не ви разправям, как като млада невеста правих кадаиф. Ами залях със захарен сироп един пакет фино фиде, като реших, че това е кадаиф. Стана едно нищо. У дома бяхме сами с дядото на гаджето. Аз не бях обявила с какво  мисля да ги изненадам, та по съвет на дядото ( много готин дядо беше) изхвърлих това "произведение" на кокошките, а на бърза ръка направих кекс и пак ги изненадах.
КРАСИВА БЕЛЛА, късмет си е да попаднеш на читав доктор! Дано да ти помогне.
ТЕТКЕ, поплаквайте си, не подтискайте емоциите. А утре мислено ще бъда с теб. Hug
ЕНИСА, заключи кантара е килера. Не му вярвай - лъже те! Joy
ПИПИ, аз все пак искам да пробвам тези мекици. Колко брашно и колко вода?
МАМСИ, има значение доматено пюре ли ще правиш или по-едро нарязани домати за готвене. За пюрето знам, че се стерилизират 20 - 25 мин., а за другите домати може и малко повече от 30 мин. Все пак дано се обадят специалистките от консервпрома, че на мен не знам колко можеш да се довериш. Това са ми спомени от свекърва ми.
ФРАУ ДАНА искаш ли да ти изпратя чисто, синьо небе и приятно есенно слънчице? Браво на теб, че имаш воля! Е затова и изглеждаш като момиче! Grinning
ЯЖКЕ, цял ден те издирвам и не мога да се свържа с теб. Къде изчезна? Имам огромна молба - ако можеш, поръчай и за мен Остеомув. Предишния път МАМСИ ме снабди. Аз ей така си поминавам покрай приятелките. Grinning
КАССС, аз съм доволна от тази хранителна добавка. Дано да ти помогне и на теб. Hug
Ох, спирам до тук. Време е да се захвана с лютеницата, че днес накупих продуктите.
Неспоменатите ги гушкам! Hug

# 337
  • София
Жанче,честит рожден ден!Да си здрава,щастлива и заобиколена от обичащи те хора!
Фло,ето ме.На плажа беше шумно и не съм чула когато си ми звъняла.После се оказа,че и батерията ми е паднала.Като се прибера,ще ти поръчам Остроумув,за да не пристигне преди мене.
Първото нещо,което приготвих при свекърва ми беше един кекс.Никога в следващите 50г не успях да направя такава подметка,както тогава.Сега си мисля,че бакпулвера е бил стар.
Вчера ми излезе някаква рецепта за лютеница от  предварително запечени на фурна и пасирани след това домати.Вместо изваряване на соса,но е важно да се обелят след изпичането.Възможно е да я направя,но още не е сигурно.

# 338
  • София
Едно бързо включване от мен - това, с което ще ви шокирам касае пенсията ми. Като се видим ще разберете.

# 339
Жана, честит рожден ден! Желая ти здраве, спокойствие и дълголетие! Наздраве 🥂🍀🥰

Момичета, благодаря за съветите. Ще го поръчам и доктор ще посетя, но все по трудно става да се уреди човек с час. Ето вчера като звънях на джипито при нея най ранния свободен час беше за 29.09. Оттам нататъка ще трябва да дебна за час при специалист.
Белла, какво излезе от снимката и как ще те лекува ортопеда?
Аз за първи път при свекърва правих един кексове сладкиш с име "полумесеци". Кексове тесто се изпича в обикновена тава като отгоре се поръсват обилно орехи. След изстиване се поръсва с пудра захар и с чашка се нарязва на малки полумесеци. Получи ми се Simple Smile

# 340
  • Кубрат/ Пишурка
Честит рожден ден на Жана! Желая й здраве и късмет!
Честит имен ден на либето на Макавели! Здраве и още много пътешествия!
За къпините. Преди години имах 3 храста. Бях ги засяла на мястото на няколко изкоренени лози. Те се захващаха по телта. Бяха много едри, като малини, но имаха един недостатък - не зрееха по едно и също време. На веднъж да събера най - много 1 компотен буркан. След 2-3 години ги махнах.
Ениса, направи си спокойно мекичките. И без това ти трябват няколко килца Stuck Out Tongue Winking Eye
От кори на дини майка правеше трушия като слънчеви краставички. И ставаха също толкова хрупкави.

# 341
  • някъде другаде
Да се обадя вечерно. Днес на работа беше спокойно.
Жана , честит рожден ден. Желая ти здраве и щастие.
Мериан , а които не те видим , как ще се шокираме?
Мисля да си легна рано.
Лека нощ!

# 342
  • София
Макавели, да ти е жив и здрав именика! Заедно да гледате правнуци.
Жана, честит рожден ден с пожелания за здраве!
Остеомуув е на 116 лв в сайта и в магазините на Озон. Коректен и бърз доставчик са. Да, има 5 лв. разлика, но за нея не бих се занимавала с поръчки от АйХерб, бълг. пощи и подобни.
Красива Бела, при кой ортопед беше? Ние нали си станахме почти вътрешни покрай Пл. Въпросния пак ме ядосва с глупости. На рехабилитацията му показали някакъв  цилиндър с бодли/кучешка играчка/, с нея мърда крака. 3 дни обикалям да я търся, купих подобна - цъъъъ, не е същата, тази боцка. Ми ще боцка нали е нова. В кабинета са я изгладили от употреба. Сега ластици от Декатлон - а аз как да стигна до там не се пита. Покрай строежа на метрото в кв. Левски е Кербала. Уж си купи кола автоматик за да се вози с нея, но не - да съм вземала тролея. Лед му слагали с клечка като сладолед, вадели го от пластмасова чашка. ОК, купих такива за кафе, но нееееее - сложил в стъклена чаша във фризера. Съответно като замръзна не може да извади леда на клечка. Взех от Лидл и силиконови формички за сладолед ескимо - дръпна и излезе само клечката. Втората му отворих според инструкциите  - пули се насреща ми. ААААаа, превъртя  нещо май. А колко кротък и непретенциозен беше като гипсиран.
Сладко от динени кори съм чувала от баща ми, от немотия го правили. А последните, малки динчета слагали в бъчвата с трушия. Но то сладко от всичко може да се направи - бухаш захар, индрише и вариш. Нито витамини, нито полезни в-ва остават в захарния сироп.
Мамси, то вече е късно да се изкажа по въпроса. Доматите, смлени и с малко сол затварям в бурканчета. Варя в тенджера под капак. Като заври спирам котлона и те си врат още 10 тина минути. До сега не е имало развалени.

# 343
Айша,
Виж дали има ластиците в магазина, в който отиваш. Да не е напразно...
Доставката на Декатлон до бокснау е само 4лв.

Вие сте големи майстори .. мекици, баници, сладка... Браво!

Аз съм като парцал. От 9 до 19:30 бях на работа. Докато се прибера стана 20:20 ... Нито ми се вечеря, нито ми се прави нещо...
Ще прочета тук какво става и ще лягам.

Мериан, надявам се шокиращата новина да е хубава. Че в нашата държава другото става обичайно.

# 344
О, Айша!
Възхитена съм от клиниката и екипът!
Това беше единственият доктор,
който не ми каза за килограмите и
прегледът му за около 2 Мин.
се потвърди и от снимките.
Ще ти разкажа  в  Банкя.
Категорично отрече хомеопатия и
всички интернет продукти.
И аз съм на това мнение.
Въпрос на гледна точка и пари,