Да се разпиша в нормално време.
Фло,не си купих зеленчуци днес.Отложих ,дано утре отида на пазар.Едно планирам,друго се получава.
Мамси и аз обичам до късно да ходя със сандали,но сутрин ми е студено без връхна дреха.А затворена обувка ми тежи.Имахме в работата един образ,който ходеше по снега с джапанки.Та,като се чудя какво да обуя,за него се сещам.
Айша, мързеливата парена туршия ми е любима и се прави най-лесно.Писала съм рецептата тук и преди.За компотен буркан Омния се слага 5 с.л.оцет,3 с.л.олио,1с.л сол,1с.л захар,чесън и магданоз или керевиз/по желание/Може и черен пипер.Пипера се измива и изчиства от семето.По-малки чушки по-лесно се редят в буркана.Да са по-дебелостенни е по-хубаво.След това се пускат в тенджера с вряща чиста вода/без нищо в нея/По 8-10 бр,в зависимост от големината им.Тук е най-важната част.Захлупват се с капака и щом водата заври отново,се вадят и се нареждат в буркана.Използвам една дървена лъжица с плоска дръжка,за да притискам и да събера всички.Много важно е да се извадят когато само са си променили цвета.Ако се пропусне този момент,туршията няма да е трайна и чушките омекват.Аз не слагам аспирин и са трайни.Имам останали буркани от миналата зима и са непроменени.Но,ако се притесняваш може да сложиш по 1 аспирин на буркан.След като се натредят чушките се долива от врялата вода,запечатва се и се обръща с капачката надолу.
От 2 часа пиша и няколко пъти прекъсвам за тел.разговори.Ще приключвам, за сега.